TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) içme suyu kanalizasyon ve yağmur hattı temeli düzenlenen törenle atıldı.

Uzun süredir TESKİ tarafından yapılması planlanan Kapaklı içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı projesi, 7 Mart 2018 Çarşamba günü saat 14:00’da Kapaklı Eski Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenle atıldı.  Düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Kapaklı Eski Belediye Başkanları Enver Özel ve Şemsettin Dubaz, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘’TESKİ KADAR YENİ’’

Düzenlenen temel atma töreninin ilk konuşmacısı TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa oldu. Başa, ‘’Kapaklı ilçesi de TESKİ gibi yeni, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduğunda Kapaklımız da müstakil bir ilçe olarak Büyükşehirimize bağlandı. Aynı kuruluş yasası ile beraber de Tekirdağ’daki su ve kanalizasyon işlerini yürütmek üzere TESKİ kuruldu. Dolayısıyla kuruluşumuzdan itibaren ilimizin genelinde içmesuyu başta olmak üzere yağmur suyu, arıtma suyu vb. birçok yatırımı el birliği ile gerçekleştiriyoruz.’’ dedi.

‘’PROJEMİZ 2018 SONUNDA BİTECEK’’

Projenin 2018 yılının son günlerinde bitmesini beklediklerini belirten Başa, ‘’Bugüne kadar TESKİ olarak 11 ilçemizde birçok faaliyet gerçekleştirdik, bugün de buradayız. Kapaklı ilçesindeki mevcut altyapı sisteminin birçoğunun ömrünü yitirmiş olması ve hızla artan nüfusu sebebiyle mevcut boru çaplarının yetersiz kalmasından, özellikle yeni imara açılan yerlerin altyapısının bulunmamasından dolayı genel müdürlüğümüzce Kapaklı içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı adı altında bir proje hazırladık ve projemizi 7 Eylül tarihinde ihaleye çıkarttık.  Fakat maalesef ihalemize yapılan itirazlar ve kamu ihale kurumuna yapılan başvuruların uzun sürmesinden dolayı, Eylül ayında ihale ettiğimiz işin sözleşmesini ancak 23 Şubat 2018 tarihinde imzalayabildik. 2 Mart tarihi ile itibariyle de firmamıza yer teslimi yaptık, inşallah bugünden itibaren de çalışmalara başlıyoruz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek inşallah 2018 yılı sonu, 2019 yılı başlarında bitirmiş olacağız ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’TOPLAM 86.305 METRE ALTYAPI İMALATI YAPILACAK’’

Yapılan altyapı projesi kapsamında toplam 86.305 metre altyapı imalatı yapılacağını kaydeden Başa, ‘’Bu iş kapsamında; Atatürk, Cumhuriyet, Bahçeağıl, Pınarça ve Bahçelievler Mahallelerinde 44.064 m kanalizasyon, 5.730 m yağmursuyu ve 36.511 m içmesuyu şebeke hattı olmak üzere toplam 86.305 m altyapı imalatı yapılacaktır.  Nüfus artışına bağlı olarak Kapaklımızın 2050 yılı su ihtiyacını karşılamak amacıyla Atatürk Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’ne hizmet edecek olan 2.500 metreküp, Pınarça Mahallesi’nde 2.000 metreküp, Bahçelievler Mahallesi’nde 1.500 metreküp ve Bahçeağıl Mahallesi’nde 200 metreküp olmak üzere 4 adet yeni Betonarme Gömme içmesuyu deposunu da bu iş kapsamında Kapaklımıza kazandırmış olacağız.’’ dedi.

 ‘’ATIKLAR DERELERE AKITILMAYACAK’’

Yapılan altyapı sistemiyle atıkların tamamının Çerkezköy – Kapaklı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine yönleneceğini açıklayan Başa, şunları söyledi; ‘’Biliyorsunuz kısa bir süre önce Ambardere kolektör hatlarının temellerini atmıştık. Dolayısıyla bu projelerle Kapaklı ve Çerkezköy ilçemizin atıklarının tamamını derelere değil yapımı tamamlanan Çerkezköy – Kapaklı İleri Biyolojik Atıksu Artıma Tesisine yönlendireceğiz.’’

KAPAKLI’YA 47.589.070 TL’LİK ALTYAPI YATIRIMI!

Kapaklı’daki yağmurdan kaynaklı sel taşkınlarının da önüne geçileceğini bildiren Başa, ‘’Sadece bunlar değil, proje kapsamında; Pınar Bulvarı, Saray Caddesi ve Erbay Caddesi üzerinde muhtelif çaplarda 5.700 metre yağmursuyu şebeke ve kolektör hatları yapılarak, Cumhuriyet ve İnönü Mahalleleri’nin yağmursuyu sorunu çözülecektir.  Ve böylece her yağmurda caddelerimizdeki su birikmeleri vs. sorunları yaşanmayacak. Belki Kapaklı bu yatırımı çok bekledi ama görüyorsunuz ki dolu, Kapaklı’nın altyapı sorununu kökten çözecek bir proje ile karşınıza geldik. Bu yatırımlarımızla beraber Kapaklı’da bugüne kadar tamamlanan 13 projemizin bedeli 17.011.972 TL’dir. Temelini atacağımız bu işle beraber devam eden yatırımlarımızın bedeli 30.577.098 TL olacaktır. Yani Kapaklı’ya toplamda 47.589.070 TL’lik bir yatırımı yapmış olduğumuzu belirtmek istiyorum.’’ dedi.

‘’BUNA ANCAK GELECEĞİ DÜŞÜNEN BAŞKANLAR ATILABİLİRDİ’’

Altyapı projesinin getirdiği zorluklardan da bahseden Başa, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’ Seçimlere 1 yıl kala böyle geniş çaptaki altyapı yatırımına cesaret etmek hakikaten büyük bir iş. Buna ancak Sayın Kadir Albayrak ve Sayın İrfan Mandalı gibi gelecek seçimleri düşünen değil, gelecek kuşakları düşünen başkanlar atılabilirdi. İki başkanıma da bu projeyi götürdüğümüzde hayatın büyük sıkıntıya gireceğini, toz olabileceğini, çamur olabileceğini bile bile kabul ettiler. Altyapı yapmak çok zor bir şey, görüyorsunuz Kızılpınar’da bunu istismar etmek isteyenler oldu ama ikisi de Kapaklı’nın geleceği için bu projeyi kabul etti. Biz de onların bu isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.’’

‘’SİYASETE DEVAM’’

Proje hakkında teknik bilgiler veren Şafak Başa’nın ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı kürsüdeki yerini aldı. Geçtiğimiz haftalarda sonuçlanan davası hakkında konuşan Başkan Mandalı, ‘’Öncelikli olarak 2009 yılından beri süregelen davamız her tarafa çekilip durdu. Bunun adı beraat, Bunun adı hükmün açıklanmasının geriye bırakılması yani siyasete devam! hepimize hayırlı uğurlu olsun. Burada tabi üzülen arkadaşlarımız oldu. Ulusal basında nasıl ki taraflı basın varsa, bizim de minik de olsa yerel taraflı basınımız var. O çocuklar da o kalemi iyi kullanamadıkları için taraflı olmaya devam ediyorlar. Biz onları mevcut haliyle seviyoruz, çünkü biz hoşgörülüyüz. Biz buradaki insanlarımızı genel anlamda kucaklayıcıyız’’ dedi.

 ‘’BU SİZE GÜVEN İLE ALAKALI’’

Altyapı projesi devam ederken yaşanacak olan olumsuzluklardan dolayı halkına güven duyduğunu dile getiren Başkan Mandalı, ‘’Genel Sekreterim dedi ki ‘Seçime giderken böyle bir altyapı projesi var’. Biz altyapı yapacağız ve siz çamurda yürüyecekseniz bunun elbette ki bir bedeli var. İnşallah müteahhit arkadaşımız bizlerle birlikte koordineli çalışırsa vatandaşımızı hızlı bir şekilde çamurda kurtarma unsuruna sahip olacağız’’ Sözlerini kaydetti.

 ‘’BİZ BİRBİRİMİZİ KAPAKLI İÇİN ELEŞTİRİRİZ’’

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ile zaman zaman girdiği polemiklerden de bahseden Mandalı, ‘’Sayın Kadir Başkanım ile biz her ne kadar birbirimizi eleştirmiş olsak dahi Kapaklı için eleştiririz. Başkaları gibi ‘Emret komutanım’ demeyiz. Biz eğer ‘Emret komutanım’ diyorsak, saygıdan ve sevgiden dolayıdır’’ Dedi.

 ‘’CAHİL İNSANLAR YETİŞTİREREK KENDİNE KÖLE Mİ YETİŞTİRMEK İSTİYORSUN?’’

Nüfus verilerini baz alarak Kapaklı’ya üniversite kurulmasının şart olduğunu belirten Başkan Mandalı, şunları söyledi; ‘’Ey hükümet bir şey daha söyleyeyim. 3 bin nüfuslu yere üniversite yapıyorsun, bizim 100 bin nüfusumuz var. 3 bin nüfuslu yere üniversite yapıyorsun da 120 bin nüfuslu yere üniversite neden getirmiyorsun? Yoksa sen cahil insan yetiştirerek kendine köle mi yetiştirmek istiyorsun? Bizim vatandaşımız eğitimin en iyisine layık. Üniversiteyi bir an önce Kapaklı’ya getirin, getirmek zorundasınız.’’

‘’BU İŞİN MİLLİLİĞİ KALMAMIŞ’’

Zonguldak Kültür ve İnceleme Gezisi kapsamında gezilen Termik Santraller hakkında da görüşlerini dile getiren Mandalı, ‘’Bildiğiniz gibi Termik Santralle ilgili geziler düzenledik. Maraş’a ve Zonguldak’a gittik. Gezilerimizden sonra dedim ki ‘Bu işin milliliği kalmamış.’ Çatalağzı Belediyesi’ne gittik, insanlara bir dokunduk bin ah işittik. Termik Santral işini gerçekten beğenen 1 kişi dahi çıkmadı. Zonguldak kömürün ağa babasına sahip bir yer. Sahil kenarına gittiğimizde bir baktım ki %80 civarında dışarıdan ithal kömür geliyor. Hani bizim milliliğimiz ne oldu? Milli kömürü kullanmak için bu Termik Santralleri kuruyorduk, neden ithal ediyoruz? Bunların milliliği de maalesef iflas etmiş.’’ Dedi.

 ‘’YIL SONU İTİBARİYLE BOZUK YOL KALMAYACAK’’

Vatandaşın en çok şikayet ettiği konulardan biri olan bozuk yollar hakkında da müjde veren Başkan Mandalı, ‘’En çok yakındığımız konulardan biri de yollar. Yollar için Büyükşehir Belediye Başkanımız 15 milyon TL yatırım yapacak, ben de 15 milyon TL yatırım yapacağım ve inşallah yollar yıl sonu itibariyle o gördüğünüz bozuk kalmayacak. Bize yıllık 7-8 bin kişi göç geliyor, 2014 itibariyle yaptığımız asfaltlar bozuldu. TREDAŞ geliyor bozuyor, TESKİ geliyor bozuyor, PTT geliyor bozuyor, kanalizasyon geliyor bozuyor yama yama üstüne gitmiyor. Bu yüzden biz bütün bir şekilde asfaltlama yapacağız. Bu konuda da sizlerden özür diliyorum, inşallah önümüzdeki günlerde hizmetlerimizi Kapaklımızda göreceksiniz.’’ Dedi.

‘’41 NOLU MİNİBÜSLER ATATÜRK CADDESİ’NDEN GEÇMELİ’’

UKOME’nin almış olduğu karardan etkilenen minibüscülerin, yeniden Atatürk Caddesi’nden geçmesi gerektiğini de dile getiren Başkan Mandalı, konuşmasına şu şekilde son verdi; ‘’Başkanım 41 nolu minibüslerimizi Atatürk Caddesi’nden geçirmelisiniz. Bunu yapmak zorundasın. Bunu yapmazsan buradaki vatandaşlarımıza hiçbir şey anlatamayız. Nasıl ki mavi minibüsler İsmetpaşa Caddesi’nden gelip Atatürk Caddesi’ni kullanabiliyorsa, 41 nolu minibüslerimizin de aynı şekilde orada hakkı vardır. Ben bu vesile dolayısıyla yatırım yapan Başkanım Kadir Albayrak başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Buradaki 25 milyon TL’lik proje Kapaklımıza ve mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum.’’

"KAPAKLI SEVDALISI"

Düzenlenen törenin son konuşmacısı ise Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Sabahın erken saatlerinden beri Kapaklı’da bulunduğunu belirten Başkan Albayrak, ‘’Sayın İrfan Mandalı’yı 4 senedir beraber çalıştığımız için en yakından tanıyan birisiyim. Hem bu kadar konuşma gücünü kendisinde görüp hem de yaptıklarını anlatmak gerçekten Kapaklı sevdalısının yapacağı bir şeydir. Sabah gezerken de vatandaşların gerek Kapaklı Belediyesi’ne gerekse Büyükşehir Belediyesi’ne gösterdiği yakın ilgi, alaka beni çok memnun etmiştir.’’ Dedi.

MUSTAFA YEL’E SERT ÇIKTI!

Geçtiğimiz günlerde ‘Tekirdağ’ı Türkiye’nin paylayan yıldızı yapacağız’ diye açıklama yapan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’i de eleştiri bombardımanına tutan Başkan Albayrak, şunları söyledi; ‘’Dün gazeteyi okurken Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel’in ‘Tekirdağ’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız’ beyanatını okudum. Bakın 16 yıldır iktidardalar. Çıraklık dediler, kalfalık dediler, ustalık dediler, hepsini gördük ve şuanda da Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıları görüyoruz. İktidarda olan bir partinin milletvekilinin ‘yapacağız’ kelimesini söyleme lüksü yoktur. Biz 3 senedir, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediyesi olarak en az 110 tane projeyi hayata geçirdik. 30 Mart 2019’a geldiğimiz zamanda da bunların hepsini ‘Yaptık’ diyeceğiz ‘yapacağız’ demeyeceğiz. Sonucunda da halkımıza soracağız, ‘Tamam mı? Devam mı?’ diye. Öyle 3 sene sonra ‘Bırakın biz yapalım’ gibi AKP söylemleri halkın samimiyetini kazandırmaz. Siz Kadir Abinizi İstanbul’da gönderirsiniz ama buranın Kadir Abisi halktan aldığı yetkiyi sonuna kadar kullanır.’’

‘’BUGÜNE KADAR 2.045 KİLOMETRE ALTYAPI YAPTIK’’

Başkan Albayrak, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’2018 Kapaklı’nın yılı olacak dedik. Vahit İnce Köprüsü’nün yeni projeleri Karayolları’nın onayından geldi çok kısa sürede ihaleye çıkarak o projeyi hayata geçiriyoruz. Bunun dışında yine Kapaklı ile ilgili altyapı işine girerken vatandaşlarımızdan biraz sabır istiyorum. Ben ve ekibim bugüne kadar 2.045 kilometre altyapı yaptık. Hiçbir Belediye Başkanı döneminde bu kadar altyapı olmaz, altyapının da bir faturası var tabiî ki. Kapaklılı vatandaşlarımdan bu konuda sabır bekliyorum. Biz vatandaşlarımızın geleceğine hitap ediyoruz, kendi geleceğimize değil. Eğer bu hizmet için seçim kaybedeceksek, onu da göze alırız. Önemli olan temiz bir çevre, temiz bir yaşam’’

İLK KAYNAK YAPILDI

Başkan Albayrak’ın konuşmalarının ardından kurdele kesimi gerçekleşti. Kurdele kesiminden sonra Başkan Albayrak, Mandalı ve Şafak Başa ilk boru kaynağını yaptılar ve tüm protokol altyapı borularının üzerine kürek ile toprak attı.