Türk Eğitim – Sen Tekirdağ İl Başkanı Kamuran Varma, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından disiplin uyarısı alan sendika üyesi 2 öğretmen ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi İl ve İlçe Yönetimi, 8 Mayıs 2018 Salı günü saat 14:30’da Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın, sendika üyesi 2 öğretmene haksız yere uyarı cezası verdiğini savunan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi İl Başkanı Kamuran Varma, ‘’ Türk Eğitim - Sen olarak sadece adalet istiyoruz. Bu konuda da Türk Eğitim - Sen olarak her zaman öğretmenlerimizin yanındayız. Gerekirse buraya bütün üyelerimiz yığar yeniden basın açıklamamızı yaparız.’’ dedi.

‘’ÖĞRETMENLERİMİZ FİZİKSEL ŞİDDETE MARUZ KALIYOR’’

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Başkan Kamuran Varma, ‘’Türk Eğitim-Sen her zaman her koşulda üyelerinin yanında olduğunu bugün bir daha göstermiştir. Son zamanlarda ülkemizin birçok yerinde gerek okul idarecilerimize gerekse öğretmenlerimize eğitimin yararını kavrayamamış, okul kültürünü benimseyememiş, öğretmenlik mesleğine saygısı olmayan bazı öğrenci ve veliler tarafından fiziksel veya psikolojik şiddete maruz kalmaktadır.’’ dedi.

‘’ŞİDDET ŞÜPHESİ BİLE OLMAMIŞ’’

Soruşturma başlatılan 2 sendika üyesi öğretmenin hakkında haksız yere işlem yapıldığını kaydeden Varma, ‘’ Her zaman yanımızda olan diğer velilerimizi tenzih ederek söylüyorum ki, Kapaklı’da bir okulumuzda velinin şikayeti üzerine savcılık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz üyemiz olan sınıf öğretmeni ve okul rehber öğretmeni hakkında soruşturma başlatmıştır. Bir öğretmen düşünün, mesleğinin otuz yılında hiçbir öğrencisine şiddet uygulamamış, şiddet uyguladığı şüphesi bile oluşmamıştır. Bugüne kadar hiçbir disiplin cezası almamış, ayrıca bütün velileri tarafından çok seviliyor. Soruşturma açılan diğer üyemiz okul rehber öğretmeni, konu olan öğrenci ile ilgili bütün kanuni ve vicdani sorumlulukları yerine getiriyor. Bunun sonucu olarak da savcılık tarafından yürütülen soruşturmada suç teşkil edebilecek bir unsura rastlanmıyor.’’ İfadelerini kullandı.

‘’VELİLERİMİZİ NEDEN DİNLEMEDİNİZ?’’

Savcılık tarafından yapılan soruşturmada suç teşkil edilecek unsurlara rastlanmamasına rağmen öğretmenlere uyarı cezası veren Nalban’ı sert bir dille eleştiren Varma, ‘’Asıl problem bundan sonra gerçekleşiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tahsin Nalbant, üyelerimiz olan öğretmenimiz ve okul rehber öğretmeni hakkında uyarı cezası vererek cezalandırıyor. Türk Eğitim-Sen olarak soruyoruz; Savcılığın suç tespit edemediği ve bir buçuk yıl önce sözde yaşandığı düşünülen şiddet olayı ile ilgili verilen kararda vicdanen rahat mısınız? Öğretmenini seven ve defalarca size veya devletimizin gerekli organlarına mesela BİMER vasıtasıyla ulaşan duyarlı velilerimizi neden dinlemediniz? Soruşturma esnasında üyemiz olan öğretmenimizin öğrencilere şiddet uyguladığını söyleyen şikayetçi veli dışında kaç şahit vardı? Bu soruşturma süresince motivasyonu kaybolan öğretmenimizin, hayatlarında ilk defa polise ifade veren onlarca çocuklarımızın suçu neydi?’’ sözlerini kaydetti.

‘’SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ’’

Konunun takipçisi olacaklarını dile getiren Varma, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Bütün bunların ışığında duyarlı velilerimizi tenzih ederek üyelerimize verilen cezaların doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu soruşturmanın Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü İl Disiplin Kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesi için üyelerimizin dilekçelerini verirken yanlarında olmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi olarak sadece üyelerimizin değil, bütün eğitim camiasının her zaman yanındayız. Üyelerimizin bu girişimini de sonuna kadar takip edeceğiz. Kamuoyuna bunu saygıyla sunarız.’’