Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, sendikanın kuruluşunun 60’ıncı yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın 60. yıla özel yayınladığı mesajda, “Liderimiz, önderimiz genel başkanımız ile birlikte sağlıklı sıhhatli nice 60 yıllara hep birlikte. Türk İşçi Harekatının duayeni, metal emekçisinin umudu, bilge lider, büyük usta genel başkanımız sayın Pevrul Kavlak, davanız davamız, yolunuz yolumuzdur. Daima bir adım gerinizde, her daim gözümüz gösterdiğiniz hedefte olacak. 10 Temmuz 1963 günü, yurdun dört bir yanında tezgahları başında alınteri döken, hakları için mücadele eden cesur ve kararlı metal emekçilerinin tohumlarını attığı Türk Metal Sendikası, bugün 60. yılını kutluyor.

TÜRK METAL’İN BÜYÜK BİR YERİ VAR

Türkiye sendikal hareketin tarihi, işçi sınıfının mücadele ve varoluş kavgasının tarihidir. Bu tarihin her bir sayfası, emeği ve alınteriyle geçinmek zorunda olanların, birbirinden farklı hikayelerini, hak ve adalet arayışında girdiği onlarca kavgayı ve mücadeleyi anlatır. Bu tarih anlatısında, Türkiye ekonomisinin can damarı metal işkolunda çalışan emekçilerin ve o emekçilerin 60 yıl önce tohumlarını attığı, bugün mücadele dolu tarihi, sahip olduğu birlik ve beraberlik kültürü ve dayanışma geleneği sayesinde Türkiye’nin en büyük sendikası haline gelen Türk Metal’in büyük bir yeri vardır. Türk Metal Sendikası, kurulduğu günden itibaren, üyelerinden aldığı güçle onların haklarını savunmak, refah seviyelerini artırmak ve onlara adil bir çalışma ortamı yaratmak için mücadele etmiştir.

SENDİKAMIZ UMUT IŞIĞI HALİNE GELMİŞTİR

Türk Metal’in bu mücadelesi, sendikamızın sahip olduğu güçlü birlik ruhuyla asla sahipsiz kalmamıştır. Kadın, erkek, genç, yaşlı tüm metal emekçilerinin aynı çatı altında ve ortak bir amaçla toplandığı güçlü bir emek ocağı olan sendikamız, bugün 250 binden fazla üyesiyle büyük bir ailedir. Türk Metal Sendikası, aradan geçen 60 yılda, üyelerinin sendikasına duyduğu güven ve sahip olduğu dayanışma duygusu ile birçok kazanım elde etmiştir. Bu zaman diliminde geride bıraktığımız her yıl, sendikamızın yürüttüğü hak mücadelesinde farklı bir kilometre taşı olmuş, sendikamız işçi sınıfının sesini duyurmak için daha da güçlenmiş ve Türkiye işçi sınıfının adalet arayışında bir umut ışığı haline gelmiştir. Çünkü bizim mücadelemizin öznesi, sadece metal emekçileri değil, işçi sınıfıdır.

SENDİKAMIZ MÜCADELEDEN HİÇBİR ZAMAN KAÇINMAMIŞTIR

Sendikamız, tüm emekçilerin eşit ve adil paylaşıma kavuştuğu kalkınmış bir ülkede yaşamasını hedefler. Sendikamız, çalışma hayatında sosyal diyalog kurumunun işleyişine önem verse de işçi hak ve özgürlüklerini geliştirmek söz konusu olduğunda mücadeleden hiçbir zaman kaçınmamıştır. Sendikamızın mücadelelerle dolu 60 yıllık tarihi, yurdun dört bir yanında çalışan metal emekçilerinin hakkını savunmak için boyun eğmeyen ruhunun görkemli bir kanıtıdır. Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda, işçi sınıfı birçok sorunla karşı karşıya bırakılmıştır. Emeğiyle geçinenler, gelir adaletsizliği ve hayat pahalılığı karşısında geçim sıkıntısına girmiş, artan işsizlik oranlarının ve yoksullaşmanın getirdiği baskıyı omuzlarında hissetmeye başlamıştır.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜN DAYANIŞMA İLE MÜMKÜN OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu gerçekleştirildi Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu gerçekleştirildi

Biz, işçi sınıfının karşı karşıya kaldığı bu sorunların çözümünün ancak sendikal örgütlenme ve dayanışma ile mümkün olduğunu biliyoruz. Sendikamız, bu amaç doğrultusunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yurdun dört bir yanında örgütlenecek ve örgütlenme önündeki engelleri kaldırmak için mücadele edecektir. Adalet ve eşitlik için verdiğimiz mücadelede geride bıraktığımız 60 yıla gururla bakıyor, bir yandan da bugünün gelecekte atacağımız adımları sağlamlaştırmak için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

BAĞLILIĞIMIZI BİR KEZ DAHA YİNELİYORUZ

Emek mücadelemizin bundan sonraki yolculuğunda Türkiye işçi sınıfının çıkarları için adil ve eşitlikçi bir toplum hedefine olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyoruz. Tarihi mücadelelerle dolu olan Türk Metal, var olduğu sürece emek mücadelesini tüm gücüyle sürdürecektir. Sendikamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak, onların refahını artırmak ve emeğe hak ettiği değeri sağlamak için gayret gösterecektir. Türk Metal Sendikası, değişim tartışmalarının bir an bile gündemden düşmediği çalışma hayatında, sendikal mücadelesini günün koşullarına uygun hale getirerek, eşitlik, demokrasi, adalet ilkeleri temelinde, üyeleri ve Türkiye işçi sınıfı insan onuruna yakışan bir yaşam düzeyine erişinceye kadar devam ettirecektir.

ÜYELERİMİZİ SAYGI VE SEVGİYLE SELAMLIYORUZ

Bizler, sendikal hak ve özgürlüklerimiz de dahil olmak üzere, bugüne kadar elde ettiğimiz tüm kazanımları, bu yıl 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına borçluyuz. Kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizleri Cumhuriyete, özgürlüğe ve bağımsızlığa kavuşturanları, bundan 60 yıl önce yurdun dört bir yanında bir araya gelerek büyük bir özveriyle Türk Metal meşalesini yakanları, o meşaleyi söndürmeden bugünlere getirenleri minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün bu meşaleyi onurla taşıyan, Türk Metal’i ülkemizin en güçlü sendikası yapan üyelerimizi ve ailelerini saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Kuruluş yıldönümümüzün Türkiye işçi sınıfına ve ülkemize daha adil, demokratik ve refah dolu bir gelecek getirmesini diliyor, Cumhuriyetimizin 100. yılının, işçi sınıfı açısından bir dönüm noktası olmasını arzuluyoruz.” dedi.