Kapaklı Gazetesi - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Kültür, Sanat, Doğa ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında 15. Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı.

64 başpehlivanın kol bağladığı yağlı güreşlere binden fazla pehlivan katılırken, başta Kapaklı olmak üzere çevre ilçelerde ve Trakya bölgesinde yaşayan çok sayıda Samsunlu vatandaş, güreşlere katılım gösterdi. Doğal güzellikleri ile de dikkat çeken Kunduz Yaylası’nda gerçekleştirilen güreşlere 60 bin civarında vatandaşın ilgi gösterdiği belirtildi.

BAŞPEHLİVAN TANJU GEMİCİ OLDU

Düzenlenen güreşlerde kıran kırana mücadeleler olurken, final müsabakasında rakibi Nedim Gürel'i yenen Tanju Gemici Kunduz Güreşlerinin başpehlivanı oldu. Başpehlivanlıkta Nedim Gürel ikinci, Cengizhan Şimşek ve Orhan Okulu ise üçüncü oldu.

AĞA HALİL İBRAHİM ÇİÇEK

Ağalık ihalesinde ise geçtiğimiz dönem Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Altın Kemerli Ağası Bilal Acar’dan görevi devralan İş adamı Halil İbrahim Çiçek 355 bin TL ile yeniden güreş ağası seçildi.

KATILIM ÇOK YOĞUN OLDU

Bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne eski Bakanlardan Kürşat Tüzmen, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Altın Kemerli Ağası Bilal Acar, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda güreşsever katıldı.