Gerilimin oldukça yüksek olduğu müsabakada hakemin tartışmalı kararları maça damgasını vurdu. Maçın 55. Dakikasında yaşanan gerginlikte Kapaklısporlu 3 oyuncuya birden kırmızı kart gösteren maçın hakemi rakip oyunculara kart göstermeyerek biranda maçın önüne geçti. Kapaklıspor’dan Tezcan, Yunus Emre ve yedek kulübesinden Mücahit kırmızı kart gördü. Kapaklıspor maçın son 35 dakikasını 9 kişi ile tamamlarken, çok sayıda yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamayınca maçtan 1-0 mağlup ayrıldı.

İLK YARI DA GOL SESİ ÇIKMADI

9 Aralık Pazar günü saat 13:00’da Kapaklı Şehir Stadı’nda oynanan müsabakaya Kapaklıspor Sezai, Çağatay, Gurur, Yunus Emre, Sacko, Mert Aslanalp, Mert Kula, Burak, Özgün, Tezcan ve Emre Kaymaz ilk onbiri ile çıktı. Rakibi 1461 Karadenizspor ise Melih, Barış, Cengiz, Ünal, Uğur, Harun, Ömer, Emre, Tolga, Hasan ve Harun ilk onbiri ile maça başladı.

Galibiyet parolası ile maça çıkan Kapaklıspor, maçın henüz 50’inci saniyesinde gole çok yaklaştı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Özgün Şala’nın şutunda top defanstan döndü. 9. Dakikada kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Tezcan Karabulut, direkt kaleyi denedi. Kaleci Melih topu kornere çeldi. Dakikalar 33’ü gösterirken organize gelişen Kapaklıspor atağında kaptan Tezcan bu kez uzaktan şansını denedi, kaleci Melih kalesinde yine gole izin vermedi. İlk yarıda rakibine pozisyon vermeyen Kapaklıspor, yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremeyince ilk devre golsüz beraberlikle sonuçlandı.

HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

İkinci yarıda golsüz eşitliği bozmak isteyen Kapaklıspor, rakip kaleye organize ataklar geliştirerek gol aradı. 52. Dakikada 1461 Karadenizspor’un kontra atağına hazırlıksız yakalanan sarı lacivertli takım, Uğur’un kafa golü ile 1-0 geri düştü.  Maçın 53. dakikasında Özgün Şala’nın ortasında topla buluşan Emre Kaymaz’ın şutunda top direğe çarparak auta çıktı.

HAKEM KART YAĞDIRDI

Çekişmeli geçen maçın 55. Dakikasında Karadenizspor’dan Ünal’ın, Kapaklıspor kalecisi Sezai’ye yaptığu faul sonrası saha bir anda karıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, iki takımın oyuncuları da birbirine girdi. Teknik heyetin oyuncuları ayırmasıyla olay yatışırken; çıkan arbede sonrası Kapaklıspor’dan Tezcan, Yunus Emre ve yedek kulübesinden çıkarak tartışmaya dahil olan Mücahit kırmızı kart gördü. Neredeyse tüm oyuncuların karıştığı tartışma sonucunda maçın hakemi, 1461 Karadenizspor tarafında yalnızca Uğur’a sarı kart göstermek ile yetindi. Hakemin bu kararı, hem saha içerisinde hem de taraftarlarda büyük bir gerilim yarattı. Yaklaşık 8 dakika süren tartışmaların ardından maç bu gerilimle devam etti.

BERABERLİĞİ ARADI

Tezcan ve Yunus Emre’nin kırmızı kart görmesinin ardından saha içerisinde 9 kişi kalan Kapaklıspor, iki oyuncusunun eksikliğini hissettirmeyecek şekilde etkili bir oyun sergiledi. Organize ataklarla beraberliği isteyen sarı lacivertli takım, Karadenizspor kalesini adeta ablukaya aldı. 87. dakikada Mert Aslanalp’in ortasında topla buluşan Sacko, güzel bir kafa vuruşu gerçekleştirdi,  kaleci Melih topu kornere tokatladı. 90. Dakikada Özgün Şala’nın kafa şutunda kaleci Melih gole izin vermezken, 90+2’de bu kez Emre Kaymaz kafa ile kaleyi denedi, top az farkla auta gitti. Kapaklıspor maçın son bölümlerde Özgün Şala ile bir gol pozisyonundan daha yararlanamazken, 90+9’da Mert’in kafa vuruşu direkten döndü. Tüm çabasına rağmen aradığı golü bulamayan Kapaklıspor, maçtan 1-0 mağlup ayrıldı.

GERGİNLİK SAHA DIŞINDA DA SÜRDÜ

Maçın tamamlanmasının ardından tartışmalı kararlar verdiği gerekçesiyle maçın hakemine tepkiler devam etti. Taraftarların yoğun tepkileri üzerine sahadan emniyet ekipleri eşliğinde çıkan hakemler, bir süre soyunma odalarından çıkamadı.

Kendi evinde 3 puan şansını kaçıran Kapaklıspor, Ligin 11. Haftasını mağlup kapatarak ligde ikinciliğe geriledi.