Kapaklı’nın tanınan simalarından Sedat Yaka, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Kapaklı Belediye Meclis Üyeliği için CHP İlçe teşkilatına resmi müracaatta bulundu. Başvurusu sırasında açıklamada bulunan Yaka, ‘’ Başkanım İrfan Mandalı öncülüğünde sizin sorunlarınızı meclise taşıyacağıma ve çözmek için uğraşacağıma söz veriyorum.’’ dedi.

5 Kasım Pazartesi günü saat 17:00’da beraberinde kalabalık bir heyet ile CHP Kapaklı İlçe Teşkilat Binası’na gelen Sedat Yaka, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeliği için adaylık başvuru formunu teslim etti. Gerçekleşen başvuruda Yaka ve beraberindekileri CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak, CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin, CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Yasin Eski ve partililer karşıladı.

‘’YOĞUN TALEP GÖRÜYORUZ’’

Müracaat esnasında konuşan Başkan Kenan Seçkin, yerel seçimler öncesi CHP Kapaklı’ya ilginin yoğun olduğunu belirtti. Adaylığa başvuran Yaka’ya da başarılar dileyen Seçkin, ‘’Hepinizin bildiği gibi yerel seçim süreci başladı. Bizler de meclis üyesi aday adaylarımızın taleplerini alıyoruz. Bu süreçte bizlerle birlikte yol almak isteyen Sedat Yaka arkadaşımıza bizleri seçtiği için teşekkür ederiz. Adaylık sürecimiz devam etmekte. Hepimizin bildiği gibi yerel seçimler siyasi partilerden çok hizmet edecek aday isimleri ile ilerliyor. Biz de bu konuda oldukça yoğun bir talep görüyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz.’’ dedi.

‘’SİZLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞACAĞIM’’

Adaylık başvurusunda bulunan Sedat Yaka ise, "Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Adaylığımı değerli ilçe başkanım, partimizin güzel insanları ve siz değerli dostlarım huzurunda açıklıyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah partimizin yetkili kurumları bizleri bu göreve layık görür ve siz değerli dostlarımızın, arkadaşlarımızın ve Kapaklı halkının teveccühü ile orada yer alırız. Başkanım İrfan Mandalı öncülüğünde sizin sorunlarınızı meclise taşıyacağıma ve çözmek için uğraşacağıma söz veriyorum. Sizlerden bu konuda destek bekliyorum, sağolun var olun." diye konuştu.