Kapaklı Gazetesi - İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, hafta sonu yapılan YKS sınavında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere maske ve su dağıtımı için kurulan standı kaldırttığı iddia edilen Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’e tepki gösterdi.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan yaptığı açıklamasında; “Ey rektör bey! NKÜ Rektörü ol! AKP Rektörü olma! Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından veli ve öğrencilere maske ve su dağıtımı için kurulan standı, siyasi çıkarlar uğruna zorla kaldırıyorsun. Böyle zor bir dönemde sınava giren gençler için birlik olma zamanı iken yapılan hizmeti de siyasi çıkar için önleme çabasındasın. Gençliğe hizmet et iktidara değil” dedi.

‘’İLİMİZE VE İNSANIMIZA YAKIŞMAMAKTADIR’’

Öte yandan Kaplan’ın açıklamasından sonra İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı da konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi; ‘’ Üniversite giriş sınavı öncesi Büyükşehir Belediyesince; rektörlük binası önünde öğrencilere maske ve su dağıtmak amacıyla kurulan standı rektörlük personeli zor kullanarak kaldırttı. Sınav öncesi öğrencilerin maske ve su almak için sırada olduğu bir anda yaşanan bu olay öğrenci ve velileri adeta çileden çıkarttı. İlim irfan yuvası olması gereken üniversitelerimizin dar siyasi amaçların hizmetine verilmesi Avrupa şehri olan ilimize ve insanımıza yakışmamaktadır. Kınıyoruz ve rektör beyden açıklama bekliyoruz.’’