Kapaklı Gazetesi - ​CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkan vekili Mehmet Aymak tarafından gazetemiz muhabiri Furkan Bolat’a yapılan hakareti kınadı.

Gazeteci Furkan Bolat, Kapaklı Gazetesi’nde bu haftaki köşe yazısında AK Parti Kapaklı İlçe Başkan vekili Mehmet Aymak ile yaşadığı talihsiz olayı açıkladı. İlçede sansasyon yaratan açıklamanın ardından basın camiası başta olmak üzere birçok kesim Bolat’a destek verirken, Aymak’ı kınadı.

‘’KÜFÜR ETMESİ KABUL EDİLEMEZ’’

Konuyla ilgili bir kınama da CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz’dan geldi. Hakaretin siyasi üsluba yakışmadığını vurgulayan Yılmaz, ‘’4 Mayıs tarihinde Kapaklı Gazetesi muhabiri ve yazarı gazeteci Sayın Furkan Bolat, gazetesinde yazdığı yazıda Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe başkan vekilinin kendisine alenen küfür ve hakaret ettiğini belirten bir yazı yazdı. Bu yazı tüm Kapaklı kamuoyunu olduğu gibi bizleri de derinden etkilemiş ve üzmüştür. ​Hiç kimsenin, hiç kimseye küfür ve hakaret etmesi kabul edilemez. Bu durum, üzerine konuşmaya ve açıklamaya gerek olmayacak kadar net bir durum olup, aksi davranışlar yasalarımızda suç olarak tanımlanmıştır. Böyle bir davranışın, üstelik bir siyasi parti ilçe başkan vekili ve Kapaklı Belediyesi çalışanı tarafından gerçekleştirilmiş olması, ilçemiz adına da büyük bir talihsizliktir.’’ dedi.

‘’ÖZÜR DİLEMEYE VE GÖREVİNİ İFA ETMEYE DAVET EDİYORUZ’’

Aymak’ı erdemli olmaya ve özür dilemeye davet eden Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’​Adı geçen ilçe başkan vekilini, başta ilçemizin değerli gazetecilerinden sayın Furkan Bolat olmak üzere tüm Kapaklı kamuoyundan özür dilemeye, küfrü ve hakareti bırakıp, görevini ifa etmeye davet ediyor, adı geçen siyasi partiyi de kurumsal olarak söz konusu davranışı kabul etmediklerini açıklamaya ve kurumsal açıdan özür dilemeye davet ediyoruz. ​Yapılan bu davranışı asla kabul etmediğimizi ve gazeteci sayın Furkan Bolat’ın bu hususla ilgili yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna saygılarımızla bildirmekteyiz.’’