Kapaklı Gazetesi - Azerbaycan’a destek mesajı yayımlayan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Türk milletinin Azeri soydaşlarımızın yanında olduğunu vurguladı.

Azerbaycan’ın uğradığı zulümleri hatırlatan Bütün, mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Bundan 28 yıl önce, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’nin Hocalı Kasabasında sahnelenen Ermeni vahşeti 20’nci asrın en büyük facialarından ve felaketlerinden birisi olarak tarihe geçmiştir. 25-26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı, Ermeni azgınlığının ve acımasızlığının iğrenç yüzüyle karşılaşmış bu kapsamda soydaşlarımız ağır ve kanlı bir saldırıyla sarsılmıştır. 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’ten fazlası yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycanlı kardeşimiz hunharca ve alçakça katledilmiştir. Sayıları binleri bulan soydaşımız ise yaralanmış, rehin düşmüş ve de kaybolmuştur. Taşnak ve Hınçak terör örgütünün uzantıları, Türk milletine dinmeyen ve önü alınmayan düşmanlıklarını kan dökerek, masum insanları yok ederek göstermişlerdir. Hocalı dramı, Türk milletine karşı işlenmiş bir insanlık suçu olup, failleri de her daim katillikle ve canilikle aynı kategoride değerlendirilmiştir.

‘’ERMENİ ZULÜMÜNÜ NEFRETLE HATIRLAYACAĞIZ’’

Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermeni ahlaksızlığını aziz milletimiz lanetle ve nefretle hatırlamaktadır. Diğer taraftan sözde Ermeni soykırım yalanını, her düzeyde yoğunlaştırdıkları propagandayla meşrulaştırmaya, onaylatmaya ve kabullendirmeye çalışanların, Hocalı’yı akıllarına dahi getirmemeleri kendi köksüzlüklerinin ve kimliksizliklerini eseri ve sonucudur. “Hepimiz Ermeniyiz” korosunun, diasporanın gönüllü elçiliğine soyunanların, Ermeni açılımıyla tabuları yıkmaktan, önyargıları aşmaktan bahsedenlerin aynı zihniyetin farklı yüzleri olduğu kuşku götürmez bir gerçek olarak karşımızdadır.

‘’TÜRK’ÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK’’

“Dağlık Karabağ”da süren Ermeni işgali, Ermenilerin Azerbaycan’ın kendi toprakları olan diğer bölgelerimize de göz dikmelerine karşı bir ders verilme vakti gelmişti ve kardeş ülke Azerbaycan kendi hakkı olan vatan topraklarını dünyanın sessiz kalması üzerine tırnaklarıyla almak için hamle yapmış süreçte yine Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığı tekrar görülmüştür. Dünya kamuoyu her ne kadar savaş çığırtkanlığı da yapsa ortada bir savaş yoktur. Azerbaycan’ın kendi topraklarında terörle mücadelesi vardır. Ermenistan bundan 28.yıl önce uluslararası hukuku ihlal ederek işledikleri suçu devam ettirmektedir. Kardeş Azerbaycan, Can Azerbaycan’ın haklı davasında her zaman Büyük Türk Milleti olarak yanlarındayız. Karabağ Türk’ündür, Türk vatanıdır. Hiç kimse bu muhkem ve müstesna gerçeği değiştiremeyecektir. Yegane gayesi Türk düşmanlığı olan Ermenistan’ın ve kiralık silahlı unsurların Türk milleti karşısında tutunma ihtimali yoktur. Türk milletinin duası, desteği canımızla, varlığımızla can Azerbaycan’ın yanında olacaktır.’’