Kapaklı Gazetesi - Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Çağlar Bütün Ocak Ayı Belediye Meclis toplantısı sonrası yaptığı yazılı basın açıklamasında, ‘’Kapaklı ilçemiz bir deprem bölgesi kuşağında yer almakta ve Kapaklı her daim yaşanacak doğal afetlere karşı her zaman hazır olmalıdır.’’ dedi.

MHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısında Belediye Meclis Üyelerimiz tarafından Uluslararası Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi Standartlarına ulaşması için önerge vermişti. Söz konusu önergenin uygulanmasının ardından MHP’li meclis üyeleri, Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısında deprem ve afetlere karşı gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili bir önerge sundu. Sunulan önergenin önemine dikkat çeken MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, yayımladığı yazılı basın açıklamasında tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğini belirtti.

‘’İLÇEMİZ İÇİN ONUR VE GURURDUR’’

Bütün, yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Kapaklı’yı daha gelişmiş bir İlçe olarak öne taşımak adına önergelerimizi ve projelerimizi sunmaya devam edeceğiz. Aralık ayı meclis toplantısında Kenan Evren Caddesi’nin adının değiştirilmesi konusunda fikir olarak sunduğumuz Şehit Öğretmen Neşe ALTEN isminin kabul görmesinde emeği geçen herkese teşekkürleri bir borç bilirim. Kapaklı ilçemizde böyle kahraman bir ismin, Kapaklı’nın bir caddesinde isminin yaşatılması İlçemiz için bir onur ve gururdur.’’

‘’BİZE DÜŞEN UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAKTIR’’

17 Ağustos depremini hatırlatan Bütün, ‘’Kapaklı ilçemiz bir deprem bölgesi kuşağında yer almakta ve Kapaklı her daim yaşanacak doğal afetlere karşı her zaman hazır olmalıdır. Bu sebeple meclis üyelerimiz Ocak Ayı Meclis toplantısında, “5393 Sayılı Belediye Kanunu Madde 53- Belediye; yangın, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmak veya bunların zararlarını azaltmak amacıyla beldenin özelliklerini de dikkate alarak gerekli afet ve acil durum plânlarını yapar, ekip ve donanımı hazırlar.” demektedir. 17 Ağustos 1999 Kocaeli Gölcük depreminin ağır sonuçlarını bölge iller ve tüm Türkiye ağır şekilde yaşanmıştır. Deprem gerçeği planlamada ve uygulamada yok sayılmakta, bu gerçek ancak yeni bir deprem meydana geldiğinde, sadece kamuoyunda görünür olmakta, ülke kamuoyu telafisi mümkün olmayan sonuçları tartışmaktan öteye geçememektedir. 1999 Marmara depremlerinden gerekli dersler çıkartılabilmiş olunsaydı, bu depremden sonra gelen yıkıcı depremlerin etkisi ciddi oranlarda azaltılırdı. Fakat bu tedbirsizliklerin maalesef devam ettiği görülmektedir. Deprem bölgesi içinde olan ilçemizin acı sonuçlar vermeden önlemlerin alınması, asıl olanın depremin unutulmamasıdır. Bize de düşen görevin ise depremi unutmamak ve unutturmamak olduğudur.’’ diyerek önergenin önemine dikkat çekti.

‘’KORUYUCU ÖNLEMLER ALINMALI’’

Son olarak gerekli tedbirlerin biran evvel alınması gerektiğini söyleyen Bütün, ‘’Kapaklı ilçemizde de 5393 sayılı belediye kanunun 53.maddesi gereğince acil durum planlamalarının teorik olarak değil, reel olarak oluşturulması için, afet risk yönetim merkezinin, birimi ve yöneticilerinin belirlenmesi, eğitimlerinin ve tatbikatların düzenlenmesi, ilgili meslek odaları, STK’lar ile ortak çalışmalar yapılması, afetlere karşı tedbir ve koruyucu önlemlerin alınması, ilçemizdeki zemin etütlerinin kontrollerinin yapılması, toplanma alanlarının alt yapı, su, elektrik ihtiyaçlarının belirlenmesi gibi hususların tespitleri için gerekli çalışmaların başlatılması konusunda meclis üyelerimiz tarafından önergemiz verilmiştir. Her zaman Kapaklı’nın menfaatleri doğrultusunda projelerimizin ve önergelerimizin devam edeceğinden Kapaklı’lı hemşerilerimizin hiç şüphesi olmasın.’’ İfadelerini kullandı.