Kapaklı Gazetesi - Türkiye Değişim Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çiğdem Banali Bülbül, ‘Adem Çil ile Sorulmayanlar’ programına konuk oldu. Programda gündeme dair açıklamalarda bulunan ilçemizin ilk ve tek kadın siyasi parti ilçe başkanı olan Bülbül, "Şu an iktidar ya da muhalefet partilerinin aralarındaki boşlukları doldurabilmek için yeni söylemler, yeni anlayışlar ve yeni farkındalıklarla geliyoruz. Yüzde 51 ile iktidara geliyoruz, yüzde 1’i asla düşünmüyoruz." dedi.

30 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’da Kapaklı TV’de canlı olarak yayınlanan ‘Adem Çil ile Sorulmayanlar’ programında konuşan Bülbül, sözlerine kendini tanıtarak başladı. Akabinde siyasete nasıl başladığını anlatan Bülbül, “Siyasetle tanışmam tamamen aile geleneği. Annemle babamın yaptığı siyasi çalışmanın içerisinde büyüdüm. Fikirlerini ortaya koydukları masanın arkasında büyüdüm. Bunun dışında aktif siyasete ilk girişim yaklaşık 15 yıl önce oldu. Bundan önceki 2014 yerel seçimlerinde Lüleburgaz’a CHP Belediye Meclis Üyesi adaylığım oldu. O dönem mevcut belediye başkanımızı üçüncü kez göreve getirdik. Sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yaşanan herkesin bildiği ve izlediği durumlar benim partiden ayrılmama neden oldu. Bununla birlikte Türkiye Değişim Hareketi’nin de Lüleburgaz’daki kurucularından biriydim. Bu heyecan hiç sönmedi ve partileşme sürecini ilk duyduğumda da ‘Biz bu fırtına ile baş edeceğiz’ dedim. 2010 yılından beri Türkiye Değişim Hareketi’nin içerisindeydim.” dedi.

“BİZİM İÇİN ARTIK GÖREV ZAMANI”

Türkiye Değişim Partisinin kuruluş sürecinden bahseden Bülbül, “Türkiye Değişim Hareketi 14 yıllık köklü bir süreç, köklü bir hareket. 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan yönetim değişikliği nedeniyle biz geri çekildik, bölen olmak istemedik. Fakat bugün görüyoruz ki bizim geri çekilişimiz tam manasıyla siyasetteki yerini alamadı. Bizim için artık görev zamanı.” şeklinde konuştu.

“DELEGE KONUSUNA SON VERİYORUZ”

Türkiye Değişim Partisinin demokratik bir parti olduğunu belirten İlçe Başkanı Bülbül, “Türkiye Değişim Partisi ülkenin en demokratik kitle partisi. Bizde ilçe başkanını delegeler seçmeyecek. Biz delege konusuna son veriyoruz. Türkiye Değişim Partisi diyor ki; ilçe başkanını partiye kayıtlı tüm üyeler seçsin. Türkiye Değişim Partisinin temel anlayışı, ilçe başkanlarını ve yönetim kadrolarını partiye kayıtlı üyelerin seçiyor olması. Partimiz ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!’ ilkesinin ışığında şevkatle, sevgiyle sorunlara çözüm üretecek bir partidir. Bizim toplum karşısına çıkışımız, hazır programlarımız ve hazır projelerimizle oldu.” sözlerini kaydetti.

“TEKİRDAĞ GENELİNDE TEŞKİLATLANMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Parti içi faaliyetlerden bahseden Bülbül, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Atandığım günden bugüne dek esnaf ziyaretleri yaptık. Bildiğiniz gibi pandemi sürecindeyiz. Sosyal mesafe kurallarına ve kısıtlama saatlerine uygun bir şekilde pazarcı kardeşlerimizle bir araya geldik. Sokaktaki çocuklarımız ve onların aileleriyle iletişim kuruyoruz. Bunun dışında siyasete gönül vermiş büyüklerimizle karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Tekirdağ’da çok saygıdeğer il başkanı ile birlikte yola çıktık. İlçelerdeki teşkilatlanma süreçlerimiz devam ediyor. Güzel bir gençlik kollarımız var, biz onlara ‘Değişim Gençliği’ diyoruz. Değişim gençliği, gençler gelecekte nerede olmak istiyorsa onların söylemleri ile hareket ediyor. Tekirdağ genelinde teşkilatlanmalarımız bu çerçevede hızlı bir şekilde devam ediyor. Kapaklı ve Muratlı teşkilatlarımız hazır, Saray, Çerkezköy ve Hayrabolu’nda da çalışmalarımız sürüyor.”

“KADINLAR SÖKE SÖKE HAKLARINI ALACAK”

Bir kadın siyasetçi olmanın zorluklarından bahseden Bülbül, “Bizim zaten Atatürk devrimleri ile birlikte edinilmiş haklarımız var. Üzülerek söylüyorum ki bu haklarımız gelmiş geçmiş hükümetler tarafından uygulanamadı. Biz yeterince bu hakkımızı uygulayamadık. Türkiye Değişim Partisinde kadın kotası yok, kadınlar söke söke hakkını alacak. Parti olarak toplumdaki kadınların yerini, toplumsal geleneklerimize uygun bir şekilde ön plana çıkaracağız. Siyasi parti ilçe başkanı olarak Kapaklı’da tekim. Ancak ilklik çok büyük bir farklılık değil, bunu sürdürebilmek çok önemli. Mesleğimde sürdürdüğüm farklılığı bu parti içerisinde sürdürebileceğime inanıyorum. Bu yüzden tüm kadın siyasetçi arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.

“ESNAF SICAK VE İÇTEN BİR GÜLÜMSEME İLE KARŞILIYOR”

Kapaklı halkının kadın bir siyasetçiye yaklaşımı hakkında da konuşan Başkan Bülbül, “Esnaf çok sıcak ve içten bir gülümsemeyle karşılıyor. Geçtiğimiz günlerde değişim gençliğimiz ile birlikte pazarcı esnafına ziyaretlerde bulunduk. Burada samimi gülüşler gördüm. Kapaklı ‘Değişim Şart’ diyor, Kapaklı değişim istiyor. Yapılan çalışmalar, süregelen siyaset insanları yıldırmış. Toplum bu boşluğu görüyor ve Türkiye Değişim Partisi iktidarında bu boşluğun doldurulacağına inanıyor. Bizim hiç azımsanmayacak miktarda oy oranımız mevcut. Biz yola çıktık, iktidar olmaya geliyoruz. Tüccarımızla, esnafımızla, çiftçimizle, gencimizle, yaşlımızla, kadınımızla yola çıktık. Türkiye Değişim Partisi olarak kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, sağ – sol kavramlarını bir kenara bırakıp bütünleşmek için geliyoruz. Partimiz inançlara saygılı, Atatürk ilkelerine bağlı, evrensel hukuk kurallarına bağlı demokratik kitle partisi.” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 51 İLE İKTİDARA GELİYORUZ”

Türkiye Değişim Partisi olarak iktidarı hedeflediklerini söyleyen Bülbül, “Bizim üyelerimiz şayet belediye başkanlığı yarışına girmek isterse, başkan adayını kendisi seçecek. Ben yok, biz varız. Türkiye Değişim Partisi önümüzdeki yerel seçimlerde adayını çıkaracaktır. Biz o büyük ittifakı halkla, milletle yapıyoruz. Sadece halkımızla seçime giriyoruz. Yüzde 1’lik dilim için kurulmadık, bizim hedefimiz yüzde 51’dir. Şu an iktidar ya da muhalefet partilerinin aralarındaki boşlukları doldurabilmek için yeni söylemler, yeni anlayışlar ve yeni farkındalıklarla geliyoruz. Yüzde 51 ile iktidara geliyoruz, yüzde 1’i asla düşünmüyoruz. Zaten yüzde 1’i hedefleyen o kadar oyu bile alamaz.” diye konuştu.

“HAZİRAN AYINDA ERKEN SEÇİME HAZIR OLACAĞIZ”

Erken seçime karşı hazırlık yaptıklarını da ifade eden Bülbül, şunları söyledi; “Erken seçim ihtimaline karşılık hazırlıklarımızı yapıyoruz. Her ilde iktidara hazırlık merkezlerimiz açılıyor. Şu an 51 ilde bu merkezler açıldı. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül, gece gündüz çalışarak iktidara hazırlık merkezlerini açmak için koşturuyor. Biz de kurultayımızı Haziran ayı içerisinde gerçekleştireceğiz ve erken seçime hazır olacağız. “

“HEM ESNAFI HEM GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEYECEĞİZ”

Ülkenin ekonomik durumu hakkında konuşan Bülbül, toplumun her kesiminin geçinmekte zorlandığını söyledi. Türkiye Değişim Partisi olarak ekonomik planlarının hazır olduğunu da söyleyen Başkan Bülbül, “Tüccar, çiftçi, esnaf bunların hepsi doğal yollarla kazandıkları gelirleri doğal olmayan yollarla kaybediyorlar. Biz üretimden ve üretebilenden yanayız. Ekonomide hem çiftçiyi, hem tüccarı, hem esnafı, hem girişimcileri destekleyeceğiz. Yaşadığımız zorlukları hep birlikte çözme gayretindeyiz.” dedi.

“HÜKÜMET PANDEMİ İLE OLAN SAVAŞINDA SINIFTA KALDI”

Pandemi döneminde hükümetin yanlış bir yol izlediğini kaydeden Başkan Bülbül, “Pandemi döneminde ekonomik olarak etkilendik, eğitim olarak etkilendik ve en çok da psikolojik olarak etkilendik. Hükümet pandemi ile olan savaşında sınıfta kaldı. Ben de koronavirüs hastalığını yaşamış biri olarak birçok eksiklik yaşadım. Daha planlı, daha insan odaklı çözümler gerekiyordu. Bir eğitmen olarak hem derslerime devam edemedim, hem de hazırladığım projeler hayata geçemedi. Bir anne olarak da çocuklarımız evde online sistemle eğitim görmeye gayret ettiler fakat yoruldular. En büyük emek öğretmenlerimiz. Bu yıl üniversite ve lise sınavına girecek çok sayıda öğrencimiz var, öğretmenlerimiz öğrencileri bu sınavlara hazırlamak için ellerinden geleni yaptılar. Keşke ya tam kısıtlama olsaydı ve öğrencilerimizi okullara hiç göndermeseydik.” şeklinde konuştu.

“KAPAKLI İÇİN YÜZDE 51’İ HEDEFLİYORUM”

Gelecek yerel seçimlerde, Kapaklı’da iktidar olmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Bülbül, “15 yıllık CHP iktidarının ardından Kapaklı halkı AK Parti’nin adayı Mustafa Çetin beyi seçti. Belki yeni umutlar, yeni anlayışlar, yeni söylemler getirebildiği için Mustafa bey başkan olabildi. Ancak bu yeni umutlar Kapaklı’nın ihtiyacını karşılamadı. Ben Kapaklı için yüzde 51’i hedefliyorum, partim adına da şahsım adına da. Türkiye Değişim Partisi dediğim gibi ilçe başkanını da belediye başkan adayını da kendisi seçecek. Bizim amacımız bu demokrasiyi anlatmak. Şayet partimize kayıtlı üyelerimiz onları temsil edebileceğime inanıyorlarsa, hep birlikte verilen vaatleri yerine getireceğimize inanıyorlarsa neden olmasın?” dedi.

“TOPLUM EKSİK YANLARINI GÖRÜYOR”

Kapaklı Belediyesinin çalışmalarını da değerlendiren Başkan Bülbül, “Kapaklı’da gözlemlediğim kadarıyla çok fazla yol yapılıyor ama kaldırımlar bir değişik. Karakolun hemen yanındaki sağlık ocağının önünde bir yaya geçidi var. Yaya geçidi çizgileri var ama kaldırım yüksek. Bu ve bunun gibi birçok “yaptık oldu” iş var. Biz yerelde iktidara gelirsek gerçekten özenerek hizmet yapacağız. Büyükşehir Belediyemiz ve Kapaklı Belediyemiz adına gördüğümüz eksiklikler var. İnanıyoruz ki gayret ediyorlar ama toplum eksik yanlarını görüyor. Türkiye Değişim Partisi tüm bu eksiklikleri kapatacak şekilde çalışacak.” ifadelerini kullandı.

“BİZ BU FIRTINA İLE BAŞ EDECEĞİZ”

Başkan Bülbül, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Belirttiğim gibi bizde sağ ve sol kavramları yok. Bayrak, hudut, vatan bütünlüğü diyen herkese kapımız açık. Kapımız tüm vatandaşlarımıza açık. Türkiye Değişim Partisi Atatürk ilkelerini savunan, evrensel hukuk kurallarına bağlı, laikliğe saygılı, işçisiyle, emekçisiyle, tüccarıyla en demokratik kitle partisi. Türkiye Değişim Partisi olarak sağ elimizi ve sol elimizi kimseyi ayrıştırmadan birleştiriyoruz. Biz bu fırtına ile baş edeceğiz diyoruz.”