CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği’ni ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmasında Aygun, Ocak ayından bu yana Türk lirasının yüzde 70 değer kaybettiğini belirterek, “Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında dünyanın en değersiz ikinci parasına sahip olduk. Yani durumumuz vahamet.’” dedi.

ÇTSO’YA GÖNDERME YAPTI

Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği’nin programında konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun;  konuşması nedeniyle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hakkında kınama mesajı yayımlandığını anımsatarak, “Geçen hafta yaşanan krizin ardından beni buraya çağırma cesareti göstermenizden mutlu oldum. Çünkü sanayicilerin benden fellek fellek kaçacağını düşünüyordum” dedi. Ayrıca Aygun, dövizdeki yükselişin devam ettiğine işaret ederek, “Arjantin pezosundan sonra gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında dünyanın en değersiz ikinci parasına sahip olduk” şeklinde konuştu.

‘’GÖZÜNÜZÜ İŞ BANKASI'NA MI ÇEVİRDİNİZ?’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İşbankası’ndaki CHP hisselerinin devri ile ilgili sözlerini eleştirerek, “Ziraat, Eximbank, Halkbankası ve Vakıfbank’ın yönetim kurullarını eski AKP’li Bakan, vekil, belediye başkanları ile doldurdun, şimdi İşbankası’na mı sıra geldi?” diye tepki gösterdi. Atatürk’ün İş Bankası’nda yüzde 28 hissesi olduğunu, ancak vasiyet gereği tüm temettünün Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na tevdi edildiğini kaydeden Aygun, “Cumhuriyet değerlerini sata sata bitirdiniz. Şeker fabrikalarını, TEKEL’i herşeyi sattınız. Şimdi gözünüzü İşbankası’namı çevirdiniz? Bu konu defalarca yargıya gitti, ama gidenin eli boş döndü. Çünkü Atamızın vasiyeti bellidir.” ifadelerini kullandı.

‘’BU ANLAYIŞLA EKONOMİ DÜZELMEZ’’

Son dönemde gerçekleştirilen özelleştirmelere vurgu yapan Aygun, Telekom’u örnek gösterdi. Aygun; Telekom’un Türkiye’nin vergi rekortmeni iken 1.3 milyar doları peşin, 6.5 milyar doları taksitle Lübnanlı Hariri ailesine satıldığını, ancak krediyi Türk bankalarından alan ailenin yükümlülüklerini yerine getirmeyerek ülkesine döndüğünü söyledi. Konuşmasının devamında Aygun, “Arapların Telekom’un içini boşaltmasına nasıl izin verdiniz? Tabii bu anlayışla ekonomi düzelmez” dedi.

‘’YERE GÖĞE AVM DİKİYORUZ’’

OECD 2018 Tarım Raporu’nda, Türkiye’de yurtiçi fiyatların dünya fiyatlarının yüzde 28 üzerinde olduğunu anlatan Aygun, “Tarlaları rant alanına dönüştürüp, yere göğe AVM, rezidans dikiyoruz. Herkes tarımdan çekiliyor! Oysa İzlanda hükümeti çiftçisine yüzde 60 fiyat desteği veriyor. Norveç, İsviçre yüzde 50’nin üzerinde destek veriyor. Üretim yapmıyor, fabrika açmıyor, istihdam sağlamıyoruz” dedi.

“KAYIT DIŞI İSTİHDAM PATLAYACAK’’

Aygun, yabancı yatırımcının azaldığını belirterek, “Ekim-Kasım ayından itibaren işsizliği çok daha net bir şekilde göreceğiz. Kayıt dışı istihdam da patlayacak. Şu anda bile kayıt dışı istihdam yüzde 33.7. Üstelik bu rakam sürekli yükseliyor. Yani her üç kişiden biri sosyal güvenlikten yoksun çalışıyor. Ekonomik kriz büyüdükçe kayıt dışı istihdam artıyor” ifadelerini kullandı.