Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın tanınan siyasetçilerinden Zafer Akgün, CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen programla İlçe Başkan Adaylığını açıkladı. Toplantıda Kapaklı Belediyesi’ni adeta topa tutan Akgün, ‘’ Eğer samimi olsalardı seçildiği gün Katar’a gitmezlerdi. Sen Kapaklı Belediye Başkanısın, Katar’la ne işin olur? Hayali ihracatla uğraşan insanlar bu arkadaşlar. Çok hazırlıklı değiller, kadroları da zayıf.’’ dedi.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen programa CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı İlçe Yönetimi, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, parti tarafından yayınlanan kongre takvimini açıkladı. 

‘’YOLU AÇIK OLSUN’’

Kongrede aday olmayacağını da belirten CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, ‘’Öncelikle yeni yapılacak seçimlerin partimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Resmi olarak ilk adaylığını açıklayacak olan Zafer Akgün arkadaşımız bugün aramızda. Kendisine başarılar diliyorum, yolu açık olsun. Biz de bu görevi elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. Görevim boyunca partililerimiz yanımızda oldu, hepsine teşekkürlerimi iletiyorum.’’ dedi.

‘’HEDEFİMİZ YERELDE VE GENELDE İKTİDAR OLMAK’’

Seçkin’in ardından söz alan CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Zafer Akgün, ‘’Önümüzde çok güçlü, çok zor bir süreç olduğunu bilerek bu kutsal göreve aday oldum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İki büyük eserim var’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olmaktan onur duyuyorum. Bugün o iki büyük eserini ilelebet yaşatmak için çalışacağız. Hiçbir zaman durmadan, dinlenmeden başkanımızın bizlere bıraktığı bayrağı daha ileriye taşımak için buradayız. Bizim hayallerimiz olmaz, Cumhuriyet Halk Partililerin hedefi olur. Bizim hedefimiz yerelde ve genelde partimizi iktidara taşımak. Biz başkaları gibi hayal kurmak için buralara gelmedik. İnşallah bu hedefimizi sizlerin desteği ile gerçekleştireceğiz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’ANCAK BİRLİKTE OLURSAK ÇÖZERİZ’’

Kongre hakkında temennilerde bulunan Akgün, ‘’Yeni kuracağımız teşkilat da akıl, bilim ve sevgi üzerine oluşacak. Göreceksiniz; Cumhuriyet Halk Partisi demek insan demek, ilim demek, akıl demektir. Kapaklı şu an rakibe geçmiş olabilir. Siyaseten kaybetmiş olabiliriz, siyasette bunlar var. Biz bunu geri almak için adayız. Bu görevi layıkı ile yerine getireceğimizden hiçbir şüpheniz olmasın. Bizim gelecek dönemdeki en önemli gücümüz gençlerimiz ve kadınlarımız olacaktır. Bu görevi el ele hep birlikte yürüteceğiz. Katedeceğimiz mesafe çok fazla, bunu ancak birlikte olursak çözeriz. Ben bu kongrenin bir yarış olduğunu düşünmüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde herkes aday olur, fakat kimse rakip olmaz. Herkes bu partiye hizmet etmek için vardır. Ben diğer adayları da şimdiden tebrik ediyorum, partimize hayırlı olmasını diliyorum.’’ Şeklinde konuştu.

‘’5 YIL SONRA BELEDİYEYİ GERİ ALACAĞIZ’’

Bir sonraki yerel seçimlerde Kapaklı’da iktidar olmayı hedeflediklerini söyleyen Akgün, ‘’Biz yıllardır siyasetin içindeyiz. Bilgimizi ve birikimimizi tamamen partimiz ve Kapaklımız için harcayacağız. Mesela Cumhuriyet Halk Partisi’nde iktidar olma meselesi değildir, mesele Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıma meselesidir. Bu mesele için hepimiz hep birlikte hareket edeceğiz. Kimseyi kırmadan, kimseyi üzmeden el ele vererek çözemeyeceğimiz sorun olmaz. Ben sizlere Zafer Akgün olarak söz veriyorum; önümüzdeki 5 yıl sonra elimizle verdiğimiz belediyeyi geri alacağız. Bu konuda hepimiz hatalıyız, hepimiz sorumluyuz. Şimdi bu sorumluluğumuzu yerine getirme vaktimiz var. Eğer bizim yaptığımız belediye binasına girdiğimiz zaman Mustafa Kemal’i görmüyorsak kapıda, o sorumluluk hepimizin. Oraya Mustafa Kemal’in resmini dikene kadar savaşacağımıza söz veriyorum. Sadece Kapaklı’ya değil, gelecek nesillere de bir sorumluluğumuz var. Bugün yaşadığımız ülkede hepimiz sorunları ve sıkıntıları biliyoruz. Bunları bilmek yetmez, ben değiştirmek için ilçe başkanlığına adayım. Hangi arkadaşımız seçilirse seçilsin ben onun yanında olacağıma söz veriyorum. Mesele makamda olmak değil, gönülde olmaktır. ‘’ dedi.

‘’KAPAKLI BELEDİYESİ FETÖCÜLERE TESLİM EDİLMİŞ VAZİYETTE’’

6 aylık yönetimi değerlendiren Akgün, ‘’Biz o arkadaşlar gibi hayallerle değil, hedeflerle ilerliyoruz. Eğer samimi olsalardı seçildiği gün Katar’a gitmezlerdi. Sen Kapaklı Belediye Başkanısın, Katar’la ne işin olur? Hayali ihracatla uğraşan insanlar bu arkadaşlar. Çok hazırlıklı değiller, kadroları da zayıf. İnanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Meclis Üyelerinden 10 kilometre ileride. Bunlar maalesef bu konuda zayıf. 6 ayda tökezlendiği çok konu var. Biz göreve geldiğimizde siz basın olarak bunları bizim üzerimizden takip edeceksiniz. Görüyorsunuz geçen Halil İbrahim Erkan kendisine ana caddedeki çalışmaları sordu. Sayın Başkan ise ona ‘ekonomik nedenlerden’ diyebildi, kendisi etkili olamıyor. Ben geçende de gazeteci arkadaşıma açıkladım. Maalesef Kapaklı Belediyesi FETÖ’cülere teslim edilmiş vaziyette. Çorlu FETÖ İmamı, Kapaklı Belediyesi’nde görev yapıyor. Bunu herkes bilsin. Maalesef Kapaklı bu durumda. Eğer sizin bilgi ve birikiminiz yoksa, bu tür adamları getirip yerleştirir ve onlardan medet umarsınız. Sıkıntı bu.’’ Sözlerini kaydetti.