Kapaklı Gazetesi - AK Parti Tekirdağ eski İl Başkanı Ahmet Akçay, Süleymanpaşa ilçesinde görev yapan basın mensupları ile iftarda bir araya geldi. Gazetecilerle gündeme ilişkin güncel konularda sohbet eden Akçay, ‘’Bugün gelinen noktada şunu görüyoruz: AK Parti kurucu unsurlarından bir bir uzaklaştı.’’ dedi.

AK Parti eski İl Başkanı Ahmet Akçay, Tekirdağ’da görev yapan gazetecilerle iftarda bir araya geldi. Sohbet havasında geçen yemekte Akçay, gündeme ilişkin düşünce ve görüşlerini paylaşarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Değirmenaltı Beyzade Restoran’daki iftara gazetecilerin yanı sıra Akçay’ın çalışma arkadaşları Recep Nişancı, Fatih Yörük ve İsmail Varlık katıldı.

‘’AKTİF SİYASET YAPACAĞIM’’

20 yıldır siyasetin içinde olduğunu söyleyen Akçay, “20 yıldır siyaset yapıyorum. En son AK Parti İl Başkanı olarak görev yaptım ve kendi isteğimle bu görevimi sonlandırdım. Görev sürem boyunca partime Tekirdağ’da ilk defa arkadaşlarımla birlikte 3 vekil kazandırdık. Yine partimin modern bir il binasına kavuşması için öncülük ettim. Bundan sonra da aktif siyasete devam edeceğim. Ülkemizin yönetiminde söz sahibi olmak için ben ve arkadaşlarımla birlikte sorumluluk alacağız” dedi.

‘’DAVUTOĞLU İLE İSTİŞARE HALİNDEYİZ’’

Gazetecilerin Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket edip etmediğini sorması üzerine Akçay, “Seçilmiş son Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerimiz oluyor. İstişare halindeyiz. En son kendisinin Ankara’da verdiği iftarda bir araya geldik. Benim gibi 23 büyükşehirde il başkanlığı yapmış arkadaşım da vardı. Sayın Davutoğlu bir ay önce bir manifesto yayınladı. Bu manifestonun arkasındayız, destekliyoruz. Ülkede hukuk ve adalete güven azaldı. Bu durumun yeniden tesis edilmesi lazım. Ekonomik kötü gidişatın biran önce durdurulup ekonominin rayına oturması gerekiyor. İnsanlar konuşmaya korkuyor. Konuşalım, eleştirebilelim. Gazeteci özgürce yazabilsin, politikacı konuşsun, sivil toplum kuruluşları eleştirilerini önerilerini ile getirebilsin. Konuşmaktan kimseye zarar gelmez.” dedi.

‘’AK PARTİ KURUCU UNSURLARINDAN UZAKLAŞTI’’

AK Parti’nin adalet ve kalkınma üzerine bina edildiğini kaydeden Akçay, “Bugün gelinen noktada şunu görüyoruz: AK Parti kurucu unsurlarından bir bir uzaklaştı. Hukuk ve ekonomi rafa kaldırıldı. Sayın Davutoğlu zaman zaman bu durumları eleştiren konuşmalar yapıyor. Uyarılar yapıyor. 15 sayfalık manifestoda eksiklikler ve yapılması gerekenler bir bir anlatıldı. Bu durumları da dile getirmeye devam edeceğiz. AK Parti çizgisinden uzaklaştı” diye konuştu.

‘’TOPLUMSAL VE SİYASAL AHLAK YARA ALDI’’

Siyasette gelinen son noktanın toplum vicdanında yer bulmadığını kaydeden Akçay, “Toplumsal ve siyasal ahlakta yozlaşma had safhaya ulaştı. Yozlaşmalar adeta meşrulaştı. Devlette liyakatin yerini adam kayırmacılık aldı. Bürokraside iş ehline verilmek yerine yandaşa verilmek tercih edilmeye başladı. Devlet yönetimi hısım akraba arasında pay edildi. Bu durum kökleri yüzyıllar ötesine dayanan devlet anlayışımızı yok etti. Adeta toplum vicdanı yok sayılıyor. Birlikte yaşama kültürünün yeniden tesis edilmesi lazım. Toplumsal uzlaşı ve barışa ihtiyacımız var. Bu toplumun yeniden kucaklaşması geriyor. Ötekileştirme kamplaştırma toplumu içten içe yaralamıştır. Bu yaranın sarılması lazım” sözlerini kaydetti.  

‘’BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ SONUÇLAR BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ’’

Toplumu kucaklayamayan söylemler nedeniyle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehirde üzüntü verici sonuçların alındığını aktaran Akçay, “Siyasetteki öfke dilinin had safhaya ulaşması nedeniyle birçok büyükşehirde istenmeyen sonuçlar alınmasına neden oldu. Vatandaşlara kendimizi seçimden önce anlatamadık. İstanbul seçimlerinin iptal edilmesini vatandaşa doğru anlatamadık. Vatandaş iptal edilmeyi kabullenemedi. İzah yapamadık” dedi.

Sohbet toplantısı karşılıklı soru cevaplarla son buldu. Yemeğin ardından Akçay, gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.