Kapaklı Gazetesi - Kanser vakalarının önüne geçmek, çocuk ve yetişkin bireyleri kansere karşı korumak ve toplumda farkındalık yaratmak için türlü projelere imza atan LÖSEV, 25 – 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında 18. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında lösemi ve kanseri yenmiş çocuklar Polonya, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret ederek çeşitli etkinliklere katılacaklar. LÖSEV Çocukları etkinliklerde lösemi ve kanserin dil, din, ırk tanımayan hastalıklar olduğuna dikkat çekerek LÖSEV’i ve Türkiye’yi temsil edecekler.

PSİKOLOJİK DESTEĞİN ETKİLERİNİ VURGULAYACAK

LÖSEV’in önderliğinde hazırlanan, önemli soru ve sorunlara ışık tutacak 18. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası; dünyada hızla artış gösteren lösemi ve kanser vakalarına küresel bir farkındalık yaratmak, lösemi ve kanserin tedavi edilebilir ancak maddi ve manevi açıdan oldukça yıpratıcı bir süreç olduğunun anlatılması, tedavide psikolojik desteğin ilaçlar kadar etkili olduğunu vurgulamayı amaçlıyor. Ayrıca iyileşen çocukların hayata bağlanma sürecinin kamuoyu ile paylaşılarak kanser ile ilgili toplum üzerinde ki negatif algıyı azaltmak ve toplumsal morali yükseltmek için de düzenlenen hafta; lösemili çocukların ve ailelerinin ortak problemlerini küresel bir platformda dile getirilerek kalıcı çözümler üretmesini ve lösemili çocuklar ve aileleri arasındaki dayanışmayı arttırmaya yönelik küresel bir platform oluşturmasını hedefliyor.