Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan Kapaklı’ya açılması planlanan hastane projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Yaptığı yazılı basın açıklamasıyla bir yerel gazetede çıkan habere cevap veren Çalışkan, “Geçtiğimiz günlerde HAVADİS gazetesinin 20-27 Temmuz tarihli sayısında ‘OPTİMED KAPAKLI’DAN VAZGEÇTİ’ başlıklı haberi için tarafımıza doğan cevap hakkını sizlerle paylaşmak isteriz” dedi.

“ARSA SAHİBİ BİNAYI TAMAMLAYAMACAĞINI BELİRTTİ”

Açıklamasında projeden ekonomik nedenlerden dolayı vazgeçilmediğini kaydeden Çalışkan, “Özel Optimed Hastanesi olarak, Kapaklı’da açılması planlanan hastane projemizden, haberde belirtildiği şekilde ekonomik ya da kurumumuz tarafından oluşan herhangi bir sebepten ötürü vazgeçilmedi. Söz konusu durum aşağıda ki gibi gerçekleşti.

Anahtar teslim kiralama şeklinde anlaşılan hastane binasının, inşaat süresinde, Arsa-Bina Sahibi Firma, ekonomik sebepleri öne sürerek, anlaşmanın aksine, binayı tamamlayamayacağını belirtti, kaba inşaatı bitirip, öyle bırakacağını, asıl maliyeti tutan (hastane inşaatlarında %75) ince inşaatı, hastaneyi açmak istiyorsak bizim yapmamızdan başka yol olmadığını söyledi. İlk anlaşmadaki haklarımızın saklı kalarak devam etmesi kaydıyla, Kapaklı için söz verdiğimiz hastane projemizden geri adım atmamak ve yola bir şekilde devam edebilmek adına, Arsa-Bina Sahibi Firma ile tekrar uzlaşma imkanları bulmak için yeniden masaya oturduk.

“ALTERNATİF SEÇENEKLER ÖNERDİK”

Projesi ile resmi izin ve ruhsatları Optimed Hastanesi olarak hazırlanmış olan bina inşaatının bir şekilde bitirilip, yine Optimed Hastanesi olarak açılması için Arsa-Bina Sahibi Firmaya, ödeme sıkıntılarını aşacak şekilde kolaylaştırıcı alternatifli seçenekler önerdik:

 İnşaatı tamamlaması için peşinat, Optimed'in inşaatı bitirmesi durumunda, anlaşılmış olan kira rakamında revizyon, Binayı Optimed'in tamamlaması ve tapusuna ortaklık, Hatta binayı mevcut haliyle Optimed'in satın alması ve hastaneyi bitirip açması gibi, seçenekler sunulmuş olmasına rağmen, makul ve resmi anlamda bir uzlaşı mümkün olmamıştır.

“YASAL HAKLARIMIZ SAKLIDIR”

Kapaklı’da yaşayan vatandaşlarımızın bilmesini arzu ettiğimiz nokta şudur:

Optimed Ailesi olarak ekonomik bir sebep ya da başka bir sebepten değil, Arsa-Bina Sahibi Firma tarafından sözleşme şartlarının yerine getirilmemesi nedeni ile projemiz duraksamıştır. Binanın bize taahhüt edilen teslim süresinde teslim edilmemesi ya da başka bir durumda, yasal haklarımız da saklıdır.

Detayları ile anlatmış olduğumuz, anlaşılmış ilk veya alternatifli ikinci teklifler dahil olmak üzere, hukuki anlamda da, kurum olarak bizleri zor durumda bırakmayacak şekilde, hastane projemizi hayata geçirmeye ve bu yola devam etmeye her zaman hazırız.

“KAPAKLI’DA BİR OPTİMED HASTANESİ OLACAK”

Kayıtlarla, şahitlerle, elektronik yazışmalarla sabit olan, projesi Optimed yetkililerinin katkılarıyla hazırlanmış olan ve binanın hastane olması için yapılan resmi işlemlerin ve alınan ruhsat ile izinlerinin Optimed Hastanesi için alındığının bilinmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Son olarak, söylemek isteriz ki; Kapaklı'da bir Optimed Hastanesi olacaktır, mevcut beklenilen yerde olması için tekliflerimiz devam etmekte olup, orası olmaması durumunda bile alternatiflerimiz mevcuttur.” İfadelerini kullandı.