1 Aralık itibariyle ticari araçlarla zorunlu kış lastiği uygulaması başlayacak. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, kış lastiği uygulaması ile ilgili sürücüleri uyaran yazılı bir açıklama yaptı.

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık itibariyle başlayacağını belirten As, “Şehir içi ve şehirlerarası yollarda yolcu ve nakliye taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği takılması zorunluluğu 1 Aralık tarihinde başlayıp 1 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir. 

Sürücülerimizin hem kendi güvenliğini hem de diğer sürücülerin ve yolcuların güvenliği için lastik değişimi kuralına uymaları gerekmektedir. Kış lastikleri hava sıcaklıklarının 7 derece ve altına düşen bölgelerde uygulaması yapılmaktadır” dedi. 

Kışın meydana gelen trafik kazalarının sebebinin çoğunlukla mevsimine uymayan lastik kullanımından kaynaklandığını dile getiren As, “Çünkü yaz lastikleri soğuk havalarda karlı ve buzlu zeminlerde tutunma kaybına frenlemelerde ise kaymaya, savrulmaya ve araç hakimiyet kaybına yol açar. 

"ARAÇLARININ LASTİKLERİNİ KIŞ ŞARTLARINA UYGUN HALE GETİRMELERİ GEREKMEKTEDİR"

Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi

Bunun için kış lastiği takılması uygulamasına az bir zaman kala tüm esnafımızın bu tür sorunlarla karşılaşmaması ayrıca cezai işleme girmemeleri için araçlarının lastiklerini kış şartlarına uygun hale getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca ben buradan tüm sürücülerimize de sağlıklı, huzurlu, sorunsuz ve kazasız bir kış mevsimi geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.