TESKİ’nin Kapaklı Şubesinde müdür bulunmaması ile ilgili gazetemize özel konuşan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, “Trakya’nın, Avrupa’nın göbeğinde yer alan bir şehirdeyiz. Büyükşehir; TESKİ ile birlikte devasa bir bütçeye sahip, yaklaşık 20-25 milyarlık bir bütçeden bahsediyoruz. TESKİ de büyükşehire bağlı bir kurumdur.
Burada bir müdürlüğümüz var. Karaağaç Mahallemiz, köylerle birlikte yaklaşık 25 bin nüfusa sahip. Bu mahallede de bir ödeme bürosu bulunuyor. Bu ödeme bürosunu biz zaten büyükşehire tahsis etmişiz; herhangi bir bedel talep etmeden, sadece orada bir personel bulundurulmasını istiyoruz ki vatandaş gelip faturasını ödeyebilsin.
Ancak bir gün gidiyoruz, cama “haftada iki gün, sadece öğleden önce açık” yazısı asılmış. Başka bir gün gidiyoruz, öğleden sonra birkaç saat açık. Sonra gidiyoruz, mobil araç geliyor. Bir başka gün tamamen kapalı. Vatandaş geliyor, muhatap bulamıyor. “Ben kimi tanıyorum?” deyip bizi arıyor. Vatandaş, büyükşehir ile ilçe belediyesi arasındaki farkı bilmiyor; tepkiyi bize gösteriyor.
Ben de bunun üzerine kuruma, müdürlüğe gittim. “Müdür nerede?” dedim, yok. “Müdür vekili gelsin,” o da yok. “Müdür yardımcısı gelsin,” o da yok. Orada taşeronda çalışan bir arkadaş bilgi veriyor. Yani kurum sahipsiz kalmış.
Sordum: “Genel müdür buraya hiç geldi mi?” Hayır. Yaklaşık 2,5-3 aydır görevde olan genel müdür, daha Kapaklı’ya gelmemiş, müdürlüğün yerini bile bilmiyor. Bu şekilde vatandaşa nasıl hizmet edilecek?
Biz bunu eleştiriyoruz. Diyoruz ki gelin vatandaşa hizmet edin. Siz hizmet ettiğiniz sürece biz eleştirmeye ihtiyaç duymayız. Ama hizmet edilmezse eleştirmek bizim en doğal hakkımızdır. Hem burada, ilçe meclisinde hem de büyükşehir meclisinde bu konuları dile getiririz.
Büyükşehir belediyesinin görevi lokanta, market ya da kasap işletmek değildir. Büyükşehir belediyesinin asli görevi vatandaşa su hizmeti sunmaktır. Bugün Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyoruz ve maalesef en kalitesiz sulardan birini kullanıyoruz.
Siz lokanta açıp 100 kişiye yemek veriyorsunuz, 8 kişi çalıştırıyorsunuz. Gidere bakın, gelire bakın. Belediye kâr amacı güden bir işletme değildir. Lokantada yemek satarak siyaset yapılmaz. Önce vatandaşa sağlıklı ve yeterli suyu sağlayın, sonra diğer hizmetleri yaparsınız.
Karaağaç gibi 25 bin nüfuslu bir mahalleye bir personel koyup su faturası tahsil edemiyorsunuz; ama lokantada 8 kişiyi çalıştırıyorsunuz. Üstelik hizmet verdiğiniz kitlenin önemli bir kısmı da kendi çalışanlarınız.
Biz bunu eleştiriyoruz ve eleştirmeye devam edeceğiz. Bu, bazılarını rahatsız edebilir ama biz vatandaşa hizmet edilsin diye konuşuyoruz. Eleştireceğiz ki doğru yol bulunsun. Bugün bize cevap vermeyen TESKİ müdürü de bir gün çıkıp beni aramak zorunda kalacaktır” dedi.






