Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle 10 ilimizde meydana gelen yıkımın ardından kentsel dönüşümün önemini vurgulayan Mimarlar Odası Çerkezköy Temsilciliği, “Toplumun benzeri afetlere hazırlıklı olması, hiç zayi olmaması veya en aza indirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.” dedi.

İnan Makina işçileri 5 gündür eylemde İnan Makina işçileri 5 gündür eylemde

"GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMALIDIR"

Mimarlar Odası Çerkezköy Temsilciliği tarafından yapılan duyuruda, “Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle 10 ilimizde meydana gelen yıkımın, can kayıplarının ve yaralananların derin üzüntüsü içindeyiz. Meydana gelen deprem kentlerin güvenliği konusunu tekrar hatırlatmıştır. İvedilikle yerel yönetimler ile ilgili STK ve kuruluşların bir araya gelmelidir. Bulunduğumuz kentlerde depreme ne kadar hazırlıklı olduğumuzun, yapı stokunun durumu ve sağlamlığı, 1999 yılı öncesi ve sonrası binaların stokunun sorgulanması gerekmektedir. Kentsel dönüşümün gerekliliği irdelenmelidir. Toplumun benzeri afetlere hazırlıklı olması, hiç zayi olmaması veya en aza indirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Deprem öncesi ve sonrası afette yapılması gerekenler konusu tartışılması ve hayata geçirilmelidir.” ifadeleri kullanıldı.

ÇERKEZKÖY, KAPAKLI VE SARAY’DAKİ MİMARLARIN ORTAK ÇAĞRISI

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde faaliyet gösteren mimarların ortak çağrısı olduğu ifade edilen duyuruda gerekli koordinasyonların sağlanması amacıyla belirlenen görevliler, Çerkezköy İlçesi için Mimar Gökay Keleşoğlu, Kapaklı İlçesi için Mimar/İnşaat Mühendisi Birol Turhan, Saray İlçesi Mimar Deniz Söy, ÇTSO vb. Odalar ile STK’ların koordinasyonu için Mimar Mustafa Ogün Asıl, İnşaat Mühendisleri Odası vb. odaların koordinasyonu için Mimar/İnşaat Mühendisi Birol Turhan olarak açıklandı.