MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde tek liste ile seçimlere giren mevcut ilçe başkanı Çağlar Bütün, yeniden seçilerek güven tazeledi. 
 
MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi Pazar günü saat 13.00’de Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye; Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve partililer katıldı. 

mhp-kapakli-kongre

DİVAN SEÇİMİ YAPILDI 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongre, daha sonra sinevizyon gösterimi ile devam etti. Ardından divan seçimine geçildi. Divan Başkanlığı’na MHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mümin Buluş, Divan Kurulu Üyeliğine ise MHP Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ergin ve MHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Serkan Genç seçildi.  

“FİTNE VE FESATTAN UZAK TUTSUN” 

Daha sonra faaliyet raporu ve mali rapor okunarak, ibra edildi. Kongrede konuşan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, “Demokrasi havasında bir kongre gerçekleştiriyoruz. Görevi aldığımızdan bugüne Kapaklı’da Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatına kurumsal bir yapı kazandırdık. Yaptıklarımızın yapacaklarımızın teminatı olmakla beraber, her zaman daha fazlasını yapacağımızın bilincinde ve idrakındayız. Rabbim iki cihanda yüzümüzü yere düşürmesin. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in kaldırdığı sancağı onurla taşımayı nasip eylesin. Türk dünyasının bilge lideri, genel başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyin çizgisinden biran olsun ayırmasın. 

Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret

Fitne ve fesattan uzak tutsun. Bizans hastalığına tutulanları davamızdan uzak eylesin. Namaz kılarken, iftar sofrasında, teravih namazı çıkışında, babasına yardım için dükkanına giderken, kızının saçını tararken kahpe kurşunla şahadet şerbeti içmiş bütün şehitlerimizi, Başbuğumuz cennet mekân Alparslan Türkeş’i ve Türk milletinin atası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle yad ediyorum. Mekanları cennet, kabirleri nur olsun.” dedi. 

“ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ BİZİMLEDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bugünlere kolay gelmediğinin altını çizen Çağlar Bütün, “Bugünlere gelirken, 54 yıl içerisinde emek, mücadele, vefa, çaba, kan, gözyaşı, elem, bütün kıymetli değerlerin içerisinde yaşayarak, tek nefes alarak bugünlere gelindi. 54 yıllık süre içerisinde dökülen gözyaşında bir damlası olmayanlar, emek ve mücadelede bir adım atmayanlar, dün gelenler, bugün gidenler hiçbir şekilde bu hareketin aldığı kararları, duruşu ve hareketin liderini eleştirme hakkına ve haddine sahip değildir. 

Bilinmelidir ki Milliyetçi Hareket Partisi ne para babalarının siyaset fantezisi yapacakları yer, ne hayatının hiçbir döneminde ülkücü duruş göstermemiş bürokratların emeklilik uğraşı, ne kapı kapı gezen siyaset fukaralarının kariyer basamağı ne de fikrin cefasını ya da çilesi yerine siyasetin cazibesini, cilvesini seçen kolpaların racon sattıkları dükkandır. Şehitlerimizin emaneti bizimledir, annelerimizin duası arkamızdadır. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Nusret Güvercin’den 12 Kasım 2019 tarihinde görevi devraldığım günden bugüne kadar görev yaptığım tüm ilçe yöneticilerine, ülkü ocaklarındaki gençlere, eşim Elif Bütün’e ve aileme teşekkür ederim. Ne mutlu Türk’üm diyene!” diye konuştu. 

“MHP BAYRAĞINI DİKECEĞİZ” 

Çağlar Bütün’ün ardından konuşmasını yapan MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, “Tekirdağ’da Kapaklı, Süleymanpaşa ve Hayrabolu Belediyeleri hizmet ve eser siyaseti yapıyor. Tekirdağ’ın diğer ilçelerini de muhalefetin zulmünden inim inim inleyen belediyelerinden, asamet ve husumet siyasetinden kurtarıp, hizmet ve eser siyasetine geçirmeliyiz. Önümüzdeki 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde gece gündüz çalışarak hem Tekirdağ’ımızı hem de Tekirdağ’ımızın muhalefet elinde olan ilçelerine cumhur ittifakı bayrağını, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayrağını dikeceğiz. Çağlar Bütün’e bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra yapacağı hizmetler için teşekkür ediyor, kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

BÜTÜN YENİDEN SEÇİLDİ 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Çağlar Bütün’ün tek listesi ile girdiği seçimlerde güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Bütün başkanlığındaki yönetimde; Ahmet Karacaoğlu, Caner Yıldırım, Erhan Yalçın, Erol Öztürk, Erol Taş, Hakan Değirmenci, Hayrettin Karamuk, İlhan Turhan, Mehmet Oğütçü, Mesut Dinç, Nusret Güvercin, Ömer Kılıç, Recep Atasoy, Rıfat Kayabaşı, Sercan Ceylan, Şener Sümbül, Tolga Mengübeti ve Sevcan Tuğba Yangır yer aldı. 

İl Delegeliğine ise şu isimler seçildi: Abdurrahman Eraslan, Ahmet Karacaoğlu, Asiye Eraslan, Ayfer Köstekçi, Aysun Dinç, Batuhan Yılmaz, Bünyamin Şahin, Canan Köstekçi, Caner Yıldırım, Cemal Dinç, Çağlar Bütün, Davut Çalışkan, Doğan Metin, Doğan Veske, Elif Bütün, Elif Oğütçü, Emrah Sevinç, Erdoğan Hacımehmetoğlu, Erhan Yalçın, Erol Dilek, Erol Öztürk, Erol Taş, Erol Yiğit, Fatih Sözübek, Fatma Dinç, Feyzullah Yorulmaz, Gamze Bektaş, Gürkan Yangır, Hakkı Dinç, Hayati Akkoç, Hayrettin Karamuk, Hüseyin Kaymaz, İlhan Aydın, İrfan Ayhan, İsa Erdoğan, Kaan Değirmenci, Kadriye Kılıç, Kamil Bütün, Kasım Keser, Kenan Güreşci, Korhan Şevket Oğan, Mehmet Oğütçü, Mert Bulut, Mesut Dinç, Muammer Çimeç, Muhammed Burak Dengiç, Muhammed Tunç Öztürk, Murat Demirel,  

Murat Görgeç, Murat Özçakır, Musa Şenol, Mustafa Köstekçi, Mustafa Uçar, Mustafa Yaşar, Nail Köstekçi, Niyazi Yıldırım, Nusret Güvercin, Oktay Temel, Ömer Kılıç, Rafet Önder, Ramazan Bozkurt, Ramazan Ursavaş, Ramazan Yılmaz, Recep Atasoy, Rıfat Kayabaşı, Rüstem Yayla, Sabiha Bektaş, Safiye Bütün, Said Türe, Sevcan Tuğba Yangır, Selahattin Helvacı, Semiha Dinç, Sercan Ceylan, Serkan Açıkgöz, Serkan Genç, Sevim Eraslan, Sibel İmre Yalçın, Süleyman Tecirli, Şenel Sümbül, Tolga Mengübeti, Tuba Değirmenci, Tuba Karacaoğlu, Vahit Köstekçi, Veli Dinç, Veli Üçüncü, Vildan Değirmenci, Yusuf Soner Yıldız, Yüksel Çakır, Zahide Bektaş, Zehra Güvercin, Zehra Kayabaşı, Zeki Sak, Ziya Kocabay.