Kapaklı’da toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları ile afiş ve pankart asılabilecek yerler açıklandı.

Kapaklı Kaymakamlığı Toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları ile afiş ve pankart asılabilecek yerleri açıkladı. 2911 Sayılı 6. Maddesine göre yapılan düzenlemeyle, şehirde ses ve görüntü kirliliğinin önüne geçilebileceği düşünülüyor.

İŞTE O YERLER

Yapılan düzenlemede Toplanma için uygun görülen yerler Eski Belediye Meydanı (Anfi Tiyatro) olarak belirlenirken, Gösteri yürüyüş güzergahı için de bu alandan başlanarak Cambazlar Caddesi, Yıldız Caddesi, Mustafa Bakkal Meydanından, Demet sokak veya Doğuş sokak, Zengin Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Yıldızkent Kavşağı ve akabinde Pınar Bulvarı ve Eski Belediye Meydanına kadar yapılabileceği açıklandı.

Alternatif yürüyüş güzergahı olarak da Vatan Caddesinin Plevne Caddesi ile kesiştiği yerden başlayıp, Vatan Caddesi üzerinde devam eden ve Vatan Caddesi ile Yıldız Caddesinin birleştiği yere kadar olması kararlaştırıldı.

Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin bitim ve dağılma yeri olarak ise Pınar Bulvarı, Hürriyet Caddesi ve akabinde Yıldız caddesi, Eski Cami Caddesi olmasında karar kılındı.

AFİŞ YERLERİ BELEDİYECE BELİRTİLEN YERLER OLACAK

Yapılan düzenlemede afiş ve pankart yapıştırılabilecek yerlerin de açık hava toplantılarının yapılacağı yer ile yürüyüş güzergahındaki Belediyece belirlenen yerler olacağı söylendi.

AÇIK HAVA TOPLANTILARI İÇİN ANFİ TİYATRO ALANI

Kapaklı İlçesi sınırları içerisinde yapılacak olan açık hava toplantıları için de, Eski Belediye arkasında (Anfi Tiyatro) bulunan boş alan gösterildi. Alternatif toplantı yerinin ise Vatan Caddesi ile Yıldız Caddesinin birleştiği yer olması kararlaştırıldı.

BAŞKA YERDE YÜRÜYÜŞ YASAK!

Yapılan düzenleme içerisinde, ‘’Kapaklı İlçesi Mülki İdare sınırları içerisinde, yukarıda belirtilen yer dışında toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılamaz, sınırları ve yerleri belirtilen güzergah dışına çıkılamaz’’ notu da yer aldı.

Kapaklı İlçe Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesinde bulunan Karaağaç Mahallesi’nde de düzenlemeye gidildi. Karaağaç Mahallesi sınırları içerisinde açık yer toplantısı yapılacak yer olarak, Aşık Veysel Caddesi Karaağaç ASM arkası Belediye Meydanı belirlenirken; Gösteri yürüyüşü yapılacak güzergahın ise Uğur Mumcu Caddesi’nden başlayarak İnönü Caddesi’nden Karaağaç Belediye meydanına kadar olması kararlaştırıldı.

Yürüyüşe geçmek üzere toplanacak yerler ile dağılma yerlerinin ise Karaağaç Mahallesi – İnönü Mahallesi ile Uğur Mumcu Caddesi’nin kesiştiği Belediye Hizmet binası yanı olacağı söylendi. Karaağaç Mahallesi sınırları içerisinde afiş ve pankart asılabilecek yerler ise şöyle; Aşık Veysel Caddesi ile İnönü Caddesi’nin kesiştiği belediyenin ilan ve afiş asmaya izin verdiği bildordlar, panolar vb.