UNESCO’nun proje ortağı olan ve dünyanın birçok yerinde uluslararası folklar festivalleri ve geleneksel sanat organizasyonları düzenleyen CIOFF tarafından Türkiye’de bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ödül töreni 23 Eylül Cumartesi gecesi Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’deki festivallere katılan konuk ülkelerin oylarıyla belirlenen “En İyi Festival Başarı” ödülünün sahibi Saray Belediyesi oldu. 12 yıldır düzenlenen Saray Belediyesi Kültür, Sanat ve Barış Festivali” bu yıl beşinci kez uluslararası boyutta gerçekleştirildi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA GÖRKEMLİ BİR FESTİVAL OLACAK

Ödülü alan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray halkının selamlarını ileterek başladığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Festivalimiz kültür ve sanat festivaliydi. 2016 yılında bölgemizde ve ülkemizde yaşanan savaşlar, acılar ve gözyaşlarına son olması dileğiyle festivalimizin ana temasını barış olarak niteledik. Dünya uluslarının kültürüne, sanatına, folkloruna, barışına katkı sunanlara ‘Selam olsun’ diyorum. Saygılar sunuyorum.’’

Saray Belediyesi Folklor Ekibi’nin de sahne aldığı gecede Kırklareli yöresinden bir oyun sergilendi. Tören sonrası konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 2018 yılının Saray Belediyesi’nin 100. yılı olduğunu hatırlatarak önümüzdeki yıl daha da görkemli bir festivale imza atmak istediklerinin altını çizdi.