Islah edilmeyen dereler vatandaştan tepki toplamaya devam ediyor.

Atatürk Mahallesi Hacılar Çeşmesi yanındaki dere yatağı pis kokusu ve kötü görüntüsüyle civardaki vatandaşların tepkisine neden oldu. Dere kenarındaki toprakların gün geçtikçe erezyona uğraması ise civarda oturan vatandaşları tedirgin ediyor.

‘’KOKU VE SİNEKLER VAR’’

Dere görüntüsünün yanında halkın şikayetçi olduğu bir diğer konu da dereye dökülen kanalizasyon ve bunun yaydığı pis koku oldu. Kokuyla birlikte etrafta gezinen sineklerden de müzdarip olan vatandaşlar, ‘’Erezyonu engellemek için bu dereye getirip taş döktüler ama bir işe yaramadı. Bakın buradaki kanalizasyonun suyu da buraya akmakta. Logardan çıkan atık direkt dereye akıyor. Sizce bu mantık işi mi? Akşamları kokudan ve sinekten pencerelerimizi açamıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘’ÇÖZÜM İSTİYORUZ’’

Bölgenin okullara yakın olması sebebiyle okuldan dönen öğrenciler tarafından sıklıklı kullanıldığını ve öğrencilerin hayatının da tehlikeye atıldığını belirten vatandaşlar, ‘’Bakın şu yoldan akşamları okuldan dönen çocuklar geçiyor. Hemen yanı başında park var çocuklarımız sürekli park çevresinde dolaşıyor. Derede yaklaşık 1 metre derinliğinde gölet oluşmuş. Akşam vakti biri düşüp kaybolsa cesedini bulamayız. Biz buraya bir çözüm istiyoruz. Kimsenin canı yanmadan dereler biran önce ıslah edilsin.’’ İfadelerini kullandı.

Haber: Furkan BOLAT