3 Nisan Çarşamba günü Kapaklı Gazetesi canlı yayınında 31 Mart Yerel Seçimlerini değerlendiren CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, “31 Mart yerel seçimi Kapaklımızda sükûnet içinde gerçekleştirildi. Biz de sandıklarımızı kontrol etmek için sürekli dolaştık. Okuldaki görevliler de bizlere gerekli bilgileri verdiler. Seçimlerde görev alan herkese teşekkür ediyorum. Yapılan seçimde en son 4 sayım gerçekleştirildi.                 

“İTİRAZIMIZI BİLDİRDİK”

Bazı kullarda huzursuz bir yaklaşım vardı. Bizlerde bu nedenlerden dolayı ilçe seçim kuruluna itirazımızı bildirdik. Dün akşam geç saatlerde de ilçe seçim kurulu itirazı değerlendirirken biz genel sayımını istedik. Ama hakim bey bunun gerçekleşemeyeceği ifadesini kullandı.

“ADALETSİZLİK OLDUĞUNU VATANDAŞIMIZ İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM”

Böyle bir adaletsizlik görünce biz de vatandaşlarımızın arkamızda olduğunu biliyoruz ve verilen emeğin karşılıksız kalmaması ile ilgili hak, hukuk ve adaletin çalışmasını istiyoruz. Bunu şu an Gaziosmanpaşa’da görüyoruz. Tabi ki orada AK Parti itiraz ettiği için sayımın hemen gerçekleştiğini görüyoruz. Siz Kapaklı’da genel sayım yapılmasını istemiyorsanız ben burada hak, hukuk ve adaletsizlik olduğunu vatandaşımız ile paylaşmak istiyorum.

“VATANDAŞLARIMIZI HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADIM”

Hakim tarafından gerçekleştirilen inceleme sonrası lehimize dönen 186 adet oy var. 5 sandıkta 186 adet oy lehimize dönüyorsa geriye kalan 295 sandığın ne anlama geldiğini özellikte siz de görebilirsiniz. Ben vatandaşlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadım, bırakmayacağım. Bugün de il seçim kuruluna itirazımızı yapacağız. Ben bazı sandık kurulu arkadaşlarımızın art niyetli olduğunu düşünüyorum.

“SEÇİLME ŞANSINA SAHİP OLUYORSUNUZ”

Sandıklarda buna itiraz edilmesine rağmen itiraz edilen konular kabul edilmemiş. Sandık görevlisi arkadaşlarımız da profesyonel olmadığı için itirazını yenilememiş. Aynı sandıkta 2 tane ıslak imzanın farklı olduğunu görüyoruz. Birinde 103 tane çıktıysa diğerinde 108 tane oy çıkmış. Her sandıkta 2’şer oy lehimize dönse kendiliğinden 600 tane oy lehimize dönüyor. Böyle olunca seçilme şansına sahip oluyorsunuz. Eğer demokratik bir ortamdan bahsediyorsak kendimizi bu şaibeli ortamdan ayırmamız gerekiyor.

CHP’li Yontar: Diğer dünyada adalet sorulacaktır CHP’li Yontar: Diğer dünyada adalet sorulacaktır

“HERKESİN BU İŞİ TAKİP ETMESİNİ İSİTİYORUM”

Bu durumun aynısını 2019 yılında Ekrem İmamoğlu’da yaşadı. Bu işi sonuna kadar takip edeceğiz ve herkesin de benimle birlikte bu işi takip etmesini istiyorum. Sadece bana oy veren değil herkesin nasıl bir durum ile karşı karşıya kalacağını görmesini istiyorum” dedi.