Yaklaşık 2 yıldır Kapaklı’da görev yapan Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır’ın Mülkiye Müfettişliğine atanması nedeniyle Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde veda yemeği düzenlendi.

24 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda yemeğine, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Gazi Aksoy, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Gürkan Mandalı, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Safiye Savaş, Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatoş İşbilir, Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Hasan Dükanlı, TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Gaziler Derneği Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Kapaklıspor Kulübü Başkanı Cengiz Vural, Kapaklı Sitespor Başkanı Mehmet Çetin, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

kaymakam-sagir-yemek-6

Kapaklı Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı veda programında konuşan ve Kaymakam Sağır’ın Kapaklı’ya değer kattığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Öncelikle ilçemize kattığı değerler nedeniyle Kapaklı Halkı adına Kaymakam Bayram Sağır’a teşekkürlerimi sunuyorum. Kaymakamımız iyi bir vatansever, dürüst bir karakter. Böyle insanların sayısının ülkemizde artmasını diliyorum.  Birlikte güzel çalışmalar yaptık.  Mülkiye müfettişi olarak ataması yapıldı. Yolu açık olsun. Bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

“KAPAKLI İÇİN ÇALIŞMALARI ONUR VERİCİDİR”

Kapaklı çok sesli ve çok dinamik bir ilçe. Gelecek olanla birlikte görev sürem boyunca 4. kaymakamla çalışmış olacağım. İlçemizin gelişip büyümesinde kurum amirlerimiz ve kaymakamlarımız çok önemli. Siyasi partilerimizin de uyum içerisinde çalışmaları, siyasi hırslarını bir tarafa bırakarak Kapaklı için çalışmaları onur vericidir. Meclis üyelerimizle her ne kadar kendi içerimizde tartışsak da Kapaklı’yı ön planda tutan anlayışın yerleşmiş olması ilçemiz için kazanımdır. Bu vesile değerli Kaymakamımız Bayram Sağır’a bir kere daha teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

kaymakam-sagir-yemek-5

“EN İYİSİNİ YAPMAYA ÖZEN GÖSTERDİK”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’den sonra söz alan Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, “Değerli Kapaklılı hemşehrilerim, veda konuşmalarını yapmak hakikaten çok zor. Kapaklı’da 2 yılımı doldurmaya yaklaşık 13 gün kalmıştı. 2 Yılı doldursaydım rekor bende olacaktı ama nasip bugüne kadarmış. İlk günden bugüne kadar burada bulunduğumuz süreç içerisinde gerçekten bu salonda bulunanlarla ve bulunmayanlarla çok uyumlu bir çalışma ortamı yakaladık. Gerek siyasi parti temsilcileri gerekse muhtarlarımızla kısa aralıklarla bir araya gelerek Kapaklı için yapılması gerekenin en güzelini, en iyisini yapmaya özen gösterdik.

“ÖNEMLİ OLAN HOŞ SEDALAR BIRAKARAK AYRILMAKTIR”

Ancak Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e karşı biraz mahcubum. İlk geldiğimizde demişti ki ‘Kısa aralıklarla ilçemizde kaymakam değişiyor. Neden gelen kaymakamlar burada uzun süre kalmıyor?’ Bende kendisine, nasip olursa Kapaklı’da en az 4 sene kalacağımı ifade etmiştim. Ama geldiğimiz süreç bizi bir tercih yapmaya zorladı. Önemli olan hoş sedalar bırakarak ayrılmaktır. Bunu da sağladığımıza inanıyorum.

kaymakam-sagir-yemek-4

“ÖNCE TEDİRGİN OLDUM”

Kapaklı’ya atanacağım belli olduğunda beni arayanlar Tekirdağ’ın en sorunlu ilçesinin Kapaklı olduğunu söylemişlerdi. Önce tedirgin oldum. Geldiğimde öyle bir tabloyla karşılaşmadım. Burada gerçekten çok güzel bir ortam var. Gerek siyasi partiler gerekse sivil toplum kuruluşları, gerekse birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımız, muhtarlarımız ve ülkemizin 81 vilayetinden vatandaşımızla huzur içerisinde zaman geçirdik. Herkeste bir iyi niyet gördüm. Uyumlu bir çalışma ortamı oldu. Bunda bütün paydaşlarımızın rolü var. Belediye Başkanımızla çok iyi anlaştık, siyasi parti eski ve yeni ilçe başkanlarıyla, meclis üyeleriyle çok iyi anlaştık. Burada hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

“HAKLARINIZI HELAL EDİN”

Şunu büyük bir memnuniyetle ifade ediyorum. Siyasi farklılıklar bir tarafa bırakılarak Türkiye’nin belki de hiçbir yerinde göremeyeceğiniz hoşgörü, sevgi ve saygıyı Kapaklı’da görebilirsiniz. Kapaklı’nın çıkarları için bir ve bütün olma anlayışını görmek mümkün. Önümüze hiçbir şekilde hiç kimse engel koymadı. Hepsine sizin huzurlarınızda bir kere daha teşekkür ediyorum. Tereddütle geldiğim Kapaklı’dan bugün memnuniyet duygularıyla ayrılıyorum. Zaman zaman kırdığımız, üzdüğümüz arkadaşlarımız olmuştur, haklarınızı helal edin. Benim hakkım geçmişse helal olsun.  Buraya gelmekle bizi onurlandırdınız. Allah hepinizden razı olsun.” diye konuştu.

kaymakam-sagir-yemek-1

KAYMAKAM BAYRAM SAĞIR’A HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Konuşmalar sonrasında Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Muhtarları adına Seçkin Dilsiz ile Zühre Dökmeoğlu, Belediye Başkan yardımcıları Ruhi Özden, Tahir Eke, ve Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Keleş, Kaymakam Sağır’a tablo, plaket ve şilt takdim etti. Program, toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret

kaymakam-sagir-yemek-3

kaymakam-sagir-yemek-2