Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Spor Salonunda Pazar günü saat 14.00’da oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Emir Bozyiğit, İbrahim Ahmet Pınarer, Baha Korkmaz, Serkan Özver, Kristijan Nikolov, Harun Can Doğan, Cem Han kadrosu ile çıkarken, Bornova Belediyesi Karşıyaka ise Mert Konuk, Eylem Eminoğlu, Enis Kıvanç Çöl, Haktan Yavaş, Burak Eşlik, Buğra Çal, Azizcan Özdemir, Alp Oktay, Eren Ocaktürk, James Frazier, Joshua Kyle Patton kadrosu ile çıktı.

KONUK EKİP DEVREYİ ÖNDE TAMAMLADI

Maçın ilk çeyreğine her iki takımda dengeli başladı. Karşılıklı pota altı isabetleri ile geçilen ilk çeyrekte ev sahibi Kapaklıspor 18-17'lik skorla çeyreği önde kapattı. İkinci çeyrekte Kapaklıspor Troy Franklin, Harun Can ve Serkan Özver'in elinden sayılar buldu. Savunmada rakibini durduramayan Kapaklıspor, Bornova Belediyesi Karşıyaka da Frazier ve Patton'un etkili oyununa karşı koyamadı. Rakibini sık sık hataya zorlayan konuk ekip üst üste bulduğu sayılarla devreyi de 49-38 önde tamamladı.                                                              

KAPAKLISPOR FARKI İNDİRDİ

Üçüncü çeyreğe hızlı başlan Ege temsilcisi Bornova Belediyesi Karşıyaka Amerikalı oyuncusu Frazier’in etkili oyunu ile farkı açtı. Franklin önderliğinde taraftarının desteğini arkasına alan Kapaklıspor bulduğu sayılarla farkı da üç sayıya kadar indirdi. Periyodun sonlarına doğru Kapaklıspor savunmadaki üst üste hatalar ve alınan teknik faullerle aradaki farkın açılmasına engel olamadı. Karşılaşmanın üçüncü periyodu da konuk ekip Bornova Belediyesi Karşıyaka’nı 69-60’lık üstünlüğü ile geçildi.

Irmak, Kapaklı’ya birincilik getirdi Irmak, Kapaklı’ya birincilik getirdi

KAPAKLISPOR 13. MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Karşılaşmanın final periyodun da Kapaklıspor taraftarının desteği ile farkı indirmeye çalıştı. Kapaklıspor'da maçın en etkili oyuncusu Troy Franklin 5 faulle oyun kenarına geldi. Franklin’in oyundan çıkmasıyla birlikti ritmini kaybeden Kapaklıspor kalan dakikalarda istediğini elde edemeyerek karşılaşmadan da 81-91 mağlubiyetle ayrıldı.  Kapaklıspor, bu mağlubiyetle 11 galibiyette kaldı ve ligdeki 13. mağlubiyetini aldı. Bornova Belediye ise ligdeki 12. galibiyetini aldı.

Bornova'da JJ Frazier maçı 32 sayı, 6 ribaund ve 5 asistle yıldızlaşırken, Buğra Çal 15 sayı, Mert Konuk 14 sayı, Kyle Patton 14 sayı 8 ribaunt ile galibiyete katkıda bulundu. Kapaklıspor’da Troy Franklin 23 sayı, 1 ribaund ve 7 asistle maçı tamamlarken, Cem Han 16 sayı 6 ribaunt, Serkan Özver 14 sayı 12 ribaunt ile oynadı.