Kapaklı’da oynanan karşılaşmayı Yücel Çilingir yönetirken, yardımcılıklarını ise Ahmet Kemal Digilli ve Furkan Keseratar yaptı. Kapaklıspor karşılaşmaya Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Emir Bozyiğit, İbrahim Pınarer, Baha Korkmaz, Serkan Özver, Kristian Nikolov, Harun Can Doğan, Cem Han kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Alagöz Holding Iğdır Basketbol ise karşılaşmaya Benoit Mbala, Murat Kozan, Guy Veal, Burak Türksen, Özgür Şahin, Cem Coşkun, Önder Atun, Suat Cem Usal, Burak Erol, Ömer Kaan Göğüş, Muhammet Ali Güneş, Murat Can Esen kadrosu ile çıktı.

KARŞILIKLI SAYILARLA GEÇİLDİ

Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı sayılarla geçerken Kapaklıspor Serkan, Troy ve Cem Han’ın sayılarıyla etkili olurken, konuk ekip Alagöz Holding Iğdır Basketbol ise pota alından Mbala’nın sayılarıyla farkı indirdi. Guy Veal’in sayılarıyla öne geçen Alagöz Holding Iğdır Basketbol karşısında Kapaklıspor periyodun sonlarında üst üste sayılar bularak karşılaşmanın ilk periyodunu ise 23-21 önde tamamladı.

DEVREYİ ÖNDE TAMAMLADI

İkinci çeyreğin ortalarında Alagöz Holding Iğdır Basketbol’da Marlain Veal üç faulle kenara gelirken, Benoit Mbala’nın turnikesi, Özgür Şahin’in üçlüğü ile Alagöz Holding Iğdır Basketbol 6. dakikada skoru 36-34 lehine çevirdi. Veal kenardayken Kapaklı, Troy Franklin ile oyunu domine etti ve 8. dakikada 42-36 öne geçti. Kalan dakikalarda üstünlüğünü sürdüren Kapaklıspor devreyi de 47-40 önde tamamladı.

Taşkıranlar Samsungücü Futbol Okulları açıldı Taşkıranlar Samsungücü Futbol Okulları açıldı

KAPAKLISPOR FARKI KORUYAMADI

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda oyunda hakimiyeti tamamen eline alan Kapaklspor Troy, Nikolov, Cem, Harun Can’ın sayılarıyla farkı da açtı. Alagöz Holding Iğdır Basketbol sık sık hatalar yaparken, Kapaklıspor çıktığı hücumlardan boş dönmeyerek aradaki sayı farkını da 13 sayıya kadar çıkarttı. Periyodun sonlarına doğru Alagöz Holding Iğdır Basketbol Veal ile bulduğu sayılarla farkı da 2 sayıya kadar indirdi. Karşılaşmanın üçüncü periyodu ise Kapaklıspor’un 68-66’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

KAPAKLISPOR’DAN 10-0’LIK SERİ

Karşılaşmanın son periyodunda iki ekipte karşılıklı sayılar bulurken, Kapaklıspor son altı dakikaya 76-75’lik üstünlükle girdi. Alagöz Holding Iğdır Basketbol uzun bir aradan sonra Veal’in sayısı ile 77-76 öne geçirdi. Taraftarının desteği ile tekrar oyunu domine eden Kapaklıspor Cem Han’ın bulduğu sayı ile maçın bitimine dört dakika kala farkı da 6 sayı kadar çıkarttı. Rakibini sık sık hataya zorlayan Kapaklıspor üst üste sayılar bularak maçın bitimine üç dakika kala 10-0’lık seri ile skoru 86-77 yaptı.

IĞDIR OYUNDAN KOPMADI

Alagöz Holding Iğdır Basketbol oyundan kopmamaya çalışırken, takımın en skorer ismi olan Mbala ise 2 dakika kala beş faul ile oyundan çıktı. İyi bir seri yakalayan Alagöz Holding Iğdır Basketbol Veal’in sayı ise 1.30 kala skoru 87-85’e çekti. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmada tekrar oyunda hakimiyeti alan Kapaklıspor 15 saniye kala farkı da beş sayıya kadar çıkardı. Rakibinin boş döndüğü hücumlarda serbest atışları da değerlendiren Kapaklıspor karşılaşmadan da 95-90 galip ayrıldı.

Kapaklıspor bu galibiyetle birlikte sezonun 11’inci galibiyetini elde ederken, Alagöz Holding Iğdır Basketbol ise 12 galibiyette kaldı.

TROY’DAN 28 SAYI

Kapaklıspor’da Troy Franklin 28 sayı (5/9 üçlük), 7 ribaund, 8 asist, 4 top çalma ile maçın en skorer ismi oldu. Jefferson’un yokluğunda 40 dakika süre alan takım kaptanı Serkan Özver 19 sayı, 10’u hücum 19 ribaund ile yıldızlaştı. Kapaklıspor’da Harun Can Doğan 11 sayı (3/7 üçlük), 3 ribaund, 2 asist, Cem Han 15 sayı, 3 ribaund, Kristijan Nikolov 14 sayı, 3 asist üretti. Alagöz Holding Iğdır Basketbol’da  Benoit Mbala 22 sayı, 6 ribaund  ve Marlain Veal 31 sayı, 7 ribaund, 7 asist ile ayakta kalan isimler oldu. Alagöz Holding Iğdır Basketbol da Özgür Şahin 13 sayı (4/6 üçlük), 3 asist ile oynadı.