Türkiye Basketbol Ligi 3’üncü haftasında evinde Ankaragücü’nü ağırlayan Kapaklıspor, rakibini 108-104 mağlup etti.

Taşkıranlar Samsungücü evinde 4 golle kazandı Taşkıranlar Samsungücü evinde 4 golle kazandı

Kapaklıspor, Cumartesi günü saat 16.30'da Kapaklı ÇOSB Kapalı Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Marvin, Troy, Kemal Can, Cem ve Şahin beşi ile başladı. Konuk ekip Ankaragücü ise Anderson, Marcus, Burak Eşlik, Burak ve Mutlu beşi ile sahaya çıktı.

Taraftar desteğini arkasına alan ev sahibi Kapaklıspor, ilk çeyreği 34-26 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başlarında etkili oynayan konuk ekip Ankaragücü Can Urşan ile bulduğu üst üste üç sayılık basketlerle farkı beş sayıya kadar indirdi.

İkinci çeyreğin sonlarına doğru rakibi karşısında etkisini artıran Kapaklıspor, 58-40'lık sonuçla ilk yarıyı tamamladı.

kapaklispor-ankaragucu-basketbol-1

Üçüncü çeyrekte Ankaragücü hücumda Can Urşan ve Anderson’un üstün performansı ile aradaki farkı eritip öne geçti. 3’üncü çeyrekte yapılan hatalar sonucu 3’üncü çeyrek rakip takım Ankaragücü’nün  82-77 üstünlüğü ile sona erdi.

Ankaragücü’nde 33 sayı atan Anderson son çeyrekte 5 faulle oyun dışı kalınca konuk ekibin hücumdaki etkisi azaldı. İyi savunma yapan Kapaklıspor’da Şahin, Harun ve Troy’un dış atışları ile fark eritti. Maç ev sahibi Kapaklıspor’un 108-104 galibiyetiyle sona erdi.

“KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

Maç sonu açıklamalarda bulunan Kapaklıspor antrenörü Kadir Koç, “Kendi sahamızdaki ilk maçtı öncelikle kazandığımız için mutluyuz. Takım karakter olarak biraz daha savunmaya konsantre olmamız lazım. Son çeyrek basında öne geçtiklerinde seyircinin desteği ile beraber maçtan kopmadık. Savunmada kazandığımız toplarla tekrar oyuna geri döndük. Maçın sonunda da iyi savunma yaparak kazandık. Yeni takımız maç içinde biraz geç toplandık onu da geliştirerek devam edeceğiz yolumuza. Salonumuz da yenilendi. Salonun bu şekilde güzel olmasında emekleri olan başta Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Çetin ve Kulüp Yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.