Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bayram öncesi yaşanan çöp krizi, vatandaşların tepkisini çekti. İlçede zamanında toplanmayan çöpler nedeniyle konteynerler doldu taştı. Bu durum mahallelerde kötü kokuların yayılmasına ve çevre sağlığını tehdit eden görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Özellikle sıcak havaların etkisiyle durum daha da kötüleşti.

SİNEK VE FARE TEHTİDİ KAPIDA

Artan sıcaklıklarla birlikte çöplerin uzun süre toplanmaması, sinek popülasyonunu ciddi şekilde artırdı. Mahalle sakinleri, özellikle çocukların sağlığından endişe duyduklarını belirtiyor. Ayrıca çöplerin birikmesiyle birlikte farelerin çoğalabileceği uyarısı yapılıyor. Vatandaşlar, bu durumun bir halk sağlığı sorununa dönüşmesinden kaygılı.

"BAYRAMA TEMİZ GİRMEK İSTİYORUZ”

İlçe sakinleri, yaklaşan bayram öncesinde evlerini ve mahallelerini temiz görmek istediklerini ifade ederek belediyeye çağrıda bulundu. "Bayrama temiz ve huzurlu girmek istiyoruz" diyen vatandaşlar, en temel belediyecilik hizmetlerinden biri olan çöp toplama görevini yerine getiremeyen yetkililere tepki gösterdi.

"TEMİZ BİR KAPAKLI İSTİYORUZ”

Samsunlu Halk Ozanı Âşık Rasim Genç'ten Kapaklı şiiri
Samsunlu Halk Ozanı Âşık Rasim Genç'ten Kapaklı şiiri
İçeriği Görüntüle

Mahalle halkı, Kapaklı Belediyesi'nden bu soruna ivedilikle çözüm bulunmasını talep ediyor. Temiz bir çevrede yaşamak ve çocuklarını sağlıklı koşullarda büyütmek isteyen vatandaşlar, düzenli temizlik ve hijyen uygulamalarının hayata geçirilmesini istiyor. Belediyeden beklenti, yalnızca bayram öncesi değil, yılın her döneminde sürdürülebilir bir temizlik hizmeti sunulması yönünde.

Kapakli Cop 1