Kapaklı Gazetesi - Trakya Yozgatlılar Federasyonu'na bağlı olan Kapaklı Yozgatlılar Derneği tarafından 1. Arabaşı Gecesi düzenlendi.

Elit Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve yönetimi, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün ve yönetimi, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Erseçkin, BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Serkan Genç ve Emrah Sevinç, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ OKUNDU

Programda ilk olarak İdlib’deki hain saldırıda şehit düşen 34 Mehmetçiğimiz ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Yapılan duaların ardından gecenin anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Yozgatlılar Derneği Başkanı Nurettin Acar, ‘’Saygıdeğer katılımcılar bu akşam ilkini düzenlemiş olduğumuz Arabaşı Gecesi’nde bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.’’ dedi.

‘’ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR’’

Acar’ın ardından Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Burhan Koç da katılımcılara hitap etti. Konuşmasından önce Grup Anka’nın Şehitler Türküsü’nden birkaç dizeyi okuyan Koç, ‘’Bugün ne söylesek, kelimeler boğazımıza diziliyor. Dün o kadar şehit verdik. Ateş düştüğü yeri yakar derler ya, bizim yüreğimiz bu kadar yanıyor ama acaba o evler ne kadar yanıyor? Bugün onlara göndereceğimiz duaları Allah kabul eylesin. Allah bizleri onların şefaatına nail eylesin. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmacıların ardından katılımcılara İç Anadolu’nun vazgeçilmez lezzeti Arabaşı çorbası ikram edildi.