Kapaklı Gazetesi - Fosil yakıt yakan binaların çevre kirliliğine yol açtığını dile getiren vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde hava kirliliğini nefes alınamayacak seviyeye geldiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Sanayi ile iç içe bir şehir olan Kapaklı’da, hava kirliliğinin önemli nedenlerinden biri de fosil yakıt tüketimi oluyor. Kömür, odun gibi yakıtların çıkardığı gazların ise, hiçbir şekilde filtrelenmeden salınması vatandaşların sağlığını tehlikeye atıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ise herhangi bir denetim yapmadığını iddia eden vatandaşlar, Kapaklı Belediyesi’nin de konuya duyarsız kaldığını söylüyor.

‘’AKŞAM SAATLERİNDE NEFES ALAMIYORUZ’’

İsmetpaşa Mahallesi’ndeki merkezi ısınma sistemine sahip apartmanlarda fosil yakıtlar sıkça tüketiliyor. Hal böyleyken vatandaşlar, sanayiye yakın olan bölgede yoğun bir kirli havaya maruz kaldıklarını dile getirdi. Özellikle akşam saatlerinde havanın neredeyse nefes alınmayacak bir vaziyete geldiğini belirten mahalle sakinleri, konuyla ilgili herhangi bir yaptırım uygulanmadığı için yetkililere tepki gösterdi.

‘’BIKTIK ARTIK’’

Hava almak için cam ve balkonlarını açamadıklarını söyleyen vatandaşlar, ‘’Her gün sabah ve akşam olmak üzere bu dumanlara maruz kalıyoruz. Cam, balkonları kapatıyoruz. Bıktık artık. Ne zaman doğal gaza dönecekler?’’ ifadelerini kullandı.

‘’BELEDİYE BAŞKANI DA BURADA OTURUYOR’’

Konuyla ilgili sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Zafer Akgün, bir apartmanın bacasından çıkan dumanların fotoğrafını paylaşarak Kapaklı Belediyesi’ne tepki gösterdi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in de bölgede oturduğunu ve konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapmadığını belirten Akgün, seçim öncesi Mustafa Çetin’in ‘’Biz belediye başkanı olduğumuzda bu katı yakıt yakan binaların yönetimleri ile bir araya gelerek öncülük edeceğiz, onlara doğalgaza geçmeleri konusunda yardımcı olacağız ve hava kirliliğini önleyeceğiz.’’ sözünü hatırlattı. İsmetpaşa Mahallesi sakini olarak bu kirliliğin biran evvel önlenmesi gerektiğini vurgulayan Akgün, yetkilileri göreve çağırdı.