Kapaklı Belediyesi bünyesinde hizmet veren Psikolog Ceren Sayın ve Sosyolog Serap Demir, son günlerde toplumun kanayan yarası olan ‘’Çocuk İstismarı’’ konusu hakkında, halkı bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

12 Temmuz Perşembe günü saat 14:00’da Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenecek olan seminere tüm vatandaşlar katılabilecek. Kadın ve çocuklara karşı gerçekleştirilen taciz, istismar ve şiddet eylemlerinin önüne geçilmesi gerektiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Bu konu da halkımızı bilgilendirmek bizim en büyük görevimizdir. Perşembe günü tüm halkımızı bilgilendirme toplantımıza davet ediyorum. İstismara sessiz kalmayalım.’’ Dedi.

‘’HALKIMIZI BİLGİLENDİRMEK EN BÜYÜK GÖREVİMİZDİR’’

Özellikle çocuklara karşı işlenen şiddet suçlarına dikkat çeken Başkan Mandalı, “İstismar, psikolojik, fiziki istismar gibi birçok şekilde karşımıza çıkmaktadır. Son zamanlarda en çok gündeme gelen çocuk istismarı olmuştur. Bir çocuğun istismara uğraması, psikolojik ve duygusal açıdan çocukta derin yaralar açmaktadır. Hayata güvensizlik, içe kapanma, kişilik bozuklukları gibi sonuçlara sebep olmaktadır. Çocuk kendisinde sesini çıkarma gücünü bulamazsa ve bu durum yetişkinler tarafından fark edilip tedbir alınmazsa istismarların önüne geçemeyiz. Bu konu da halkımızı bilgilendirmek bizim en büyük görevimizdir. Perşembe günü tüm halkımızı Bilgilendirme Toplantımıza davet ediyorum. İstismara Sessiz Kalmayalım. Çocuklarımız bizim umut ışıklarımız, yarınlarımız. Çocuklarımızı korumak sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullandı.