Her yıl yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasında kutlanan  'İlköğretim Haftası', Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu’nda düzenlenen kutlama programı renkli gösterilere sahne olurken, programa Kapaklı Kaymakamlığı’na vekalet eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Jandarma Komutanı Kıdemli Üstçavuş Eyüp Gündüz, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Gaziler, Muhtarlar ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

‘’OKULUNUZA DÖRT ELLE SAHİP ÇIKINIZ’’

1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, programın açılış konuşmasını  gerçekleştirmek üzere Kapaklı Gazi Ortaokulu Müdürü Canan Çuvalcıoğlu kürsüde yer aldı. Çuvalcıoğlu, ‘’Başöğretmen Atatürk’ün ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım, büyük önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik özgüvenli bir nesil yetiştirebilmektir. Sevgili öğrenciler, okula gelmek ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Okulunuza dört elle sarılınız ve ona sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanın, düzenli çalışın. Planlı ve Programlı çalışarak hedeflerinize ulaşabileceğinize ve yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bir birey olacağınıza inancımız tamdır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İMKANLARINIZI SONUNA KADAR KULLANINIZ’’

Son olarak velilere de bazı önerilerde bulunan Çuvalcıoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Değerli velilerimiz, devletimizin bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi gelece en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmekte sizlerin görevi çocuklarımıza, okulumuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Öğrencilerimizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkanlarınızı sonuna kadar kullanınız. Unutmayınız ki eğitimde feda edilen tek bir fert yoktur. 2018 – 2019 Eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve saygı değer yöneticilerimiz ile milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’

BAYRAK TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Çuvalcıoğlu’nun konuşmalarının ardından Gazi İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencilerinden Defne Ateş tarafından 1. Sınıf öğrencisine bayrak teslimi gerçekleşti. İlkokul öğrencilerinden Irmak Sena Cüre’nin ‘İlköğretim Haftası’ isimli şiiri ile devam eden kutlama programında 4/G sınıfı öğrencilerinin ‘Atatürk Çocukları’ gösterisi ve 3/C ile 3/A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu dans gösterisi de sergilendi. Programın son gösterisi ise Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin folklör gösterisi oldu. 

ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİLER

Öğrencilerin gösterilerinin ardından Kapaklı Kaymakam Vekili Atilla Selami Abban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve kurum müdürleri öğrencilerin dersliklerini gezerek yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. Düzenlenen kutlama töreni, protokolün öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesi ile noktalandı.