Kapaklı Gazetesi - Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 1 Mart Muhasebeciler Günü kutlama programında, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Bölümü öğrencileri ile bölgedeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler bir araya geldi.

Hanedan Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kurum Müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şube Başkanı İbrahim Çetintaş, bölgedeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrenciler katılım sağladı.

‘’ÜLKEMİZ ACI GÜNLER YAŞARKEN GÜLMEK BİZE YAKIŞMAZ’’

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Vural günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Okul Müdürü Vural, ‘’Bugün düzenlediğimiz Muhasebeciler Günü programına hoş geldiniz. Konuşmama başlamadan önce Suriye’de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bizler daha eğlencesi bol bir program yapmak istiyorduk fakat milletimizin son günlerde içinden geçtiği bu acı günlerde gülmek bize yakışmazdı. Yanımızda olduğunuz ve bizlere destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

GELECEĞİN MUHASEBECİLERİNE ÖĞÜTLERDE BULUNDULAR

Vural’ın konuşmasının ardından Okulun Muhasebe Bölümü öğrencilerinden Ece Nazlı Aşveren ve Ahmet Hakan Aydın Muhasebeciler Günü anlam ve önemini belirten bir yazı okudu. Ardından yine Muhasebe Bölümü öğrencisi Sefa Özpolat, muhasebecilik mesleğine ait terimlerin bolca bulunduğu ‘Yüreğimi Pasife Aldım’ adlı şiiri seslendirdi. Devamında Firdevs Zehra Gezeroğlu adlı öğrenci de Muhasebeci adlı şiiri okudu. Öğrencilerin seslendirdikleri eserlerin ardından Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Nedim Arslan, Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda odanın ilk kadın yönetim kurulu üyesi Yasemin Yurtseven, Çorlu Mali Müşavirler Derneği Başkanı Aytaç Ersoy, Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Deneyciler Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Saraç ve Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Boncuk sırasıyla kürsüye çıkarak geleceğin muhasebecilerine öğütlerde bulundu.

‘’BU TOPRAKLARI TOPRAK YAPAN ŞEHİTLERİMİZİN KANIDIR’’

Programda son olarak Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de bir konuşma gerçekleştirerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Başkan Çetin, ‘’Ben şimdi muhasebe erbapları buradayken çok ahkam kesmek istemiyorum. Genç kardeşlerime hitap etmek istiyorum çünkü geleceğin muhasebesini onlar tutacak. Bir ülkenin kalkınması ekonomisi, ekonomisi de ekonomistlerine bağlıdır. Bugün askerimiz Suriye’de müdahale yapabiliyorsa, tanklarımız ateş edebiliyorsa, ülkemizin imkanları ile alakalıdır. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde aldığımız şehit haberleri ile ciğerimiz dağlandı. Bu toprakları toprak yapan şehitlerimizin kanıdır. O yüzden bu topraklardan vazgeçemeyiz. Biliyorum ki şehitlerimiz yine gelecek ama bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecektir. Hepinize saygılarımı sunuyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılara yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.