Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, ekibi ile birlikte Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret etti.

1 Nisan’da gerçekleşecek olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi Mavi listenin gerçekleştirdiği ziyaretlerin ikinci durağı Kapaklı Belediyesi oldu. 13 Mart 2018 Salı günü saat 11:00’da yapılan ziyarette Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz ve ekibine başarılar dileyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’ Ticaret Odasında ki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Seçimler demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Bu süreci en iyi şekilde yürüteceğinizden şüphem yok. Allah yolunuzu açık etsin.’’ Dedi.

‘’YENİ ADIYLA ÇERKEZKÖY – KAPAKLI – SARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI’’

Gerçekleştirilen ziyarette ilk konuşan isim Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Seçimlerde iki tarafa da başarılar dileyen Başkan Mandalı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın isminin değişmesi gerektiğini söyledi. Oda ismini Çerkezköy – Kapaklı – Saray Ticaret ve Sanayi Odası olması gerektiğini söyleyen Başkan Mandalı, ‘’Hayırlısıyla eski adı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, yeni adıyla da inşallah Çerkezköy Kapaklı Saray Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimine katılacaksınız. Tabi demokrasinin olmazsa olmazı olan bu seçim sürecini birbirinizin sabrına, hoşgörüsüne güvenerek geçireceksiniz. Bu süreci yürütürken hiçbir zaman küsmeyecek, ötekileştirmeyecek, ‘sen neden benden değilsin?’ demeyeceksiniz. Çünkü seçimler demokrasinin görselliğidir.’’ Dedi.

‘’BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK’’

Kapaklı’da oda kurulması için yürütülen çalışmalardan verimli sonuç alınamadığını kaydeden Başkan Mandalı, şunları söyledi; ‘’Yeni çıkan yasayla beraber Tekirdağ’da 3 tane yeni ilçe doğdu. Biri Kapaklı, biri Ergene, diğeri de Süleymanpaşa. Odalara kayıtlı esnaf arkadaşlarımız, işlerini yürütmek için Süleymanpaşa’daki odaları kullanmaya başladılar. Biz bu durumu hem Bakanlar Kurulu’na, hem milletvekillerine hem de konuyla ilgili resmi yerlere yazıyla anlatmamıza rağmen bize bu konuda sıcak bir yaklaşım olmadı. Bu yazışmaları da sizin yönetiminizden bulunan Erol kardeşimiz yakından takip etti. Kendisi de bu konuda bir dilekçe vermişti. Onunla ve hukuki birimimizle bu işleri yürütmeye çalıştık fakat hala bir arpa boyu yol alamadık. Bunları da bir an önce çözmemiz lazım.’’

‘’BÜTÇENİN %20’SİNİN BURAYA GELMESİNİ İSTERİM’’

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kapaklı’dan da üyelerin bulunduğunu fakat yatırımlarda aynı oranda dönüş alınamadığını belirten Başkan Mandalı, ‘’Ticaret Odası’nın diğer esnaf arkadaşlarla birlikte bir takım oyunu içerisinde olduğunu görüyoruz. Yani bir arkadaşımız her ne kadar esnaf statüsünde olsa da üyelik için şirketini Ltd., A.Ş. gibi statülere yükselterek odada söz sahibi olabiliyor. İnşallah bu arkadaşlarımızla ileriki günlerde Bakanlar Kurulu kararıyla Kapaklımıza Ziraat Odası, Şoförler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulması gerektiğini; Kapaklımıza üniversite kurulması gerektiğini anlatacağız. Mesela Ticaret Odası’nın elindeki bütçelerle yatırım gerçekleştirdiğiniz biliyoruz. Ben demiyorum ki bütçenin yüzde yüzü bir ilçeye harcansın. Ama görmüş olduğum kadarıyla Kapaklı ve Saray'a hiç olmazsa bütçenin %20’sinin gelmesini isterdim.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’MECLİSİN 4/1’İNİ KADIN MECLİS ÜYESİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’’

Başkan Mandalı’nın ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz söz aldı. Yapılacak seçimler için kadın ağırlıklı bir ekip kurduklarını vurgulayan Yılmaz, ‘’Öncelikle heyetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bildiğiniz gibi 1 Nisan’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın organ seçimleri yapılacaktır. Bizler de geçmişleri temiz, odamızın ve üyelerimizin menfaatlerini ön plana koyabilecek, bölgemizin doğasına zarar verecek her türlü engelde dik durabilecek, genç ve dinamik iş adamlarımızı, iş kadınlarımızı, bir araya getirerek iyi bir ekip kurduk. Bunu yaparken özellikle iş kadınlarımızın odamızdaki organ seçimlerinde fırsat eşitliği tanımayı öncelikli tuttuk. Kadının katılmadığı kadının yok sayıldığı toplumda medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumun içindeyse toplum medenidir, ileridir, üretkendir. Bu doğrultuda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 33 meclis üyesinin 4/1'ini kadın meclis üyesi adaylarımızla girmeyi düşünüyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 3.300 üyesini, yüksek aidatlardan ve alınan belge bedellerinden dolayı 3/1’i icra ile karşı karşıya bırakılmıştır. Belge bedellerini %50 civarında düşüreceğiz. Üye arkadaşlarımızı bu ekonomik sıkıntılardan kurtulacağız. Bu ekonomik gelişimi arkadaşlarımız ile birlikte 1 Nisan'dan itibaren yönetmeye başlayacağız. ‘’ dedi.

‘’ÇTSO OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ’’

Yönetime geldikleri takdirde Kapaklı’da oda kurulması için gerekli desteği vereceklerini kaydeden Rahmi Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti; ‘’Sayın Başkanlarım sizin çok güzel söylemleriniz vardı. Biz Kapaklı’yız, biz Çerkezköy’üz, biz Saray’ız. Kapaklı 120 bin nüfusa sahip bir ilçe. Anadolu’daki 20 bin, 15 bin, 30 bin nüfuslu ilçelerde tüm sivil toplum kuruluşları bulunmaktadır. 120 bin nüfuslu bu ilçede sivil toplum örgütlerinin tamamının olması için biz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak her türlü desteği vereceğiz. Olmadıysa da; ismimizi Çerkezköy – Kapaklı – Saray Ticaret ve Sanayi Odası olarak ismimizi değiştirmek için ilk toplantımızda Bakanlık ve TOBB nezdinde başvuru yapacağız. Ama gönlüm tamamıyla üyelerin her türlü işlevinin Kapaklı içerisinde görülmesinden yanadır. Örneğin bir esnaf, bir berber işyeri açarken Tekirdağ’a gitmemelidir. Bütün hizmetleri böyle yerinde çözmelidir.’’

‘’BAŞKANIMIZIN GÖRÜŞLERİNE KATILIYORUM’’

Yatırımlar konusunda da Başkan Mandalı’ya katıldığını ve adaletli davranılması gerektiğini belirten Yılmaz, ‘’Bizim 4.300 üyemizin yaklaşık %30 civarı Kapaklı’dadır, %10 civarı da Saray’dadır. Bu yüzden sosyal yardımlarda o oranda yatırım yapılmasıdır. Vatandaşlarımızdan ne oranda aidat topluyorsak, aynısını Kapaklı’ya da Saray’a da yapmamız lazım. Dolayısıyla Başkanımızın bu görüşlerine katılıyorum. Nasipse bizler de 1 Nisan’da göreve başlayacağız, genç arkadaşlarımız, genç iş kadınlarımızla birlikte hedefimiz Çerkezköyümüzü, Kapaklımızı, Sarayımızı olması gerektiği yere getirmek; endüstri şehri olan bu kentlerimizi olması gerektiği yere getirmek.’ Diyerek sözlerini noktaladı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Başkan Mandalı ve Yılmaz’ın konuşmalarının ardından mavi liste ekibi, Başkan Mandalı ile birlikte Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Hatıra fotoğrafının ardından ziyaret noktalandı.