Kapaklı Gazetesi - 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılının başlamasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, Kapaklı’daki öğrenci servislerini denetledi. Denetimde hazır bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, denetimde eksiksiz geçen araçlara yol belgesi verileceğini kaydetti.

“VELİLERİMİZ BİZE GÜVENSİN”

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “2021 – 2022 Eğitim Öğretim yılı için servis araçlarımıza uygunluk denetimi yapılmaktadır. Buradaki amacımız öğrencilerimize en iyi şartlarda, kaliteli araçlarda hizmet verip sağlıklı, sıhhatli şekilde evlerine ve okullarına uğraştırmaktır. Denetimlerde Öğrenci velilerimiz bize güvensin, hiç bir öğrencimiz mağdur olmayacak.” dedi.

“YÜZDE 20 ENFLASYONA BAĞLI ZAM YAPTIK”

Servis fiyatları ile ilgili açıklama yapan Başkan As, “Bu yıl servis araçlarımızın ücret tarifesi de belirlendi. 3 kilometreye kadar 225 lira, 3 – 8 kilometre arası 255 lira, 8 kilometre ile 15 kilometre arası da 290 liradır. Ayrıca her kilometre farkında 5 lira 75 kuruş fark alınacak. Burada toplama vurduğumuzda yıllık yüzde 15 – 20 arası enflasyona bağlı zam yaptık. Bazı veliler zammın orantısız olduğunu söyledi ama öyle değil. Geçen yıl 195 lira olan kısa mesafe bu yıl 225 lira oldu.” ifadelerini kullandı.

“SERVİSÇİ ESNAFIMIZ KENDİ İŞİNİ YAPMALI”

Öğrenci servis taşımacılığı yapan esnaflara da seslenen As, “Bizim öğrenci servis araçlarımızın kesinlikle en öncelikli işi öğrenci taşımak olmalıdır. Pandemi döneminde kendi işini yürütmek için fabrikaya servis çeken arkadaşlarımız oldu. Ancak şimdi okullarımız açıldı ve öğrenci sayımız arttı. Velileri mağdur etmemek adına servisçi esnafı arkadaşlarımız kendi işini yapmalı. İşini aksatmadığı sürece fabrika servis taşımacılığı yapacak. Bu nedenle biran evvel dönerlerse bizim için de, kendileri için de, velilerimiz için de en hayırlısı olacaktır.”dedi.