Kapaklı Gazetesi - İçişleri Bakanlığı, Ramazan ayının gelişi nedeniyle 81 il ve ilçelerine bir genelge gönderdi. Genelge kapsamında açıklama yapan Kapaklı Kaymakamlığı, bu yıl iftar ve sahur etkinliklerinin yasak olduğunu, bunun yanı sıra pide üretiminin de iftardan 1 saat önce sonlanacağını belirtti.

EVLERE MİSAFİR KABUL EDİLMEYECEK

Genelge kapsamında vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. Bu noktada son dönemlerde salgının yayılımında ev içi bulaşma oranının yüksekliği hususu da göz önünde bulundurularak vatandaşların iftar veya sahurlarda misafir kabul etmemeleri konusunda farkındalıklarını artıracak faaliyetler ve duyurulara önem verilecek.

TERAVİH NAMAZLARI EVLERDE KILINACAK

Genelgede Diyanet İşleri Başkanlığının duyurusuna uygun şekilde teravih namazlarının camilerde ve toplu alanlarda değil evde kılınmasına karar verildi. Öte yandan salgının oluşturduğu riskin artırılmaması açısından teravih namazı nedeniyle evler başta olmak üzere çeşitli yerlerde bir araya gelinmemesi gerektiği konusu vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunulacak.

İFTARA 1 SAAT KALA PİDE ÜRETİMİ SONLANACAK

Kaymakamlık, Ramazan ayının vazgeçilmezi pidenin üretimiyle ilgili de yeni kararlar alındığını açıkladı. Buna göre Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak ve iftar saatine kadar sadece satış yapılacak. İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilecektir.

DAR GELİRLİ AİLELERE YARDIMLAR SÜRECEK

Yardımların Ramazan ayında da süreceğini belirten Kapaklı Kaymakamlığı, şu ifadelere yer verdi: “İçerisinde barındırdığı şefkat ve merhamet duygularıyla birlikte bir sosyal sorumluluk ayı da olan Ramazan’da toplumsal dayanışma/yardımlaşma duygu ve faaliyetleri en üst seviyeye ulaşmaktadır. Bu doğrultuda Kaymakamlığımızca ilgili kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanarak dar gelirli vatandaşlarımızın gözetilmesi, başta öksüz/yetim çocuklar olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza her türlü desteğin verilmesi hususunda azami gayret gösterilecektir.”