Kapaklı Belediyesi - CHP’li Kapaklı Belediye Meclisi üyeleri, Ağustos ayı olağan meclis toplantısında Kazak Gölü’nde KENT A.Ş. tarafından kurulan ticari alanı sordu. Kapaklı Belediye Başkanlığı ise konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, KENT AŞ’nin alanı ihale ile almadığını ve ‘işgalci’ konumunda olduğunu belirtti.

İŞGALCİ AMA KAPAKLI BELEDİYESİ VE KENTAŞ LOGOLARI VAR

Bir süre önce Kazak Gölü Mesire Alanı’na Kapaklı Belediyesi’nin kendi sosyal tesisi dışında yeni bir sosyal alan daha hizmete açıldı. Kapaklı kamuoyu tarafından merak edilen sosyal tesisin tabelasındaki Kapaklı Belediyesi ve KENT AŞ logoları dikkat çekerken, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ise konuyu meclis gündemine taşıdı.

‘’NE AMAÇLA? KİME VERİLDİ?’’

CHP grubu tarafından yazılı cevap verilmesi istemiyle verilen soru önergesinde, şu ifadeler yer aldı; ‘’Kapaklı Belediye Başkanlığımızca Kazak Gölü Mesire Alanında işletilen sosyal tesis dışında, yeni bir ticari alanın açıldığı ve bu ticari alanın nasıl? Ne amaçla? Ne şekilde ve kime verildiğini tarafımıza yazılı cevaplanmasını arz ederiz.’’

‘’HERHANGİ BİR KİRACILIK İLİŞKİSİ BULUNMAMAKTADIR’’

Cevabı merakla beklenen soru önergesine, Kapaklı Belediye Başkanlığından yanıt geldi. Kafa karışıklığına neden olan yanıtta belediye yetkilileri, Kapaklı Belediyesi ve KENT AŞ logolarının kullanıldığı sosyal alanla ilgili herhangi bir kiracılık ilişkilerinin olmadığını ve alanın, işgal edilerek (izinsiz) sosyal tesis kurulduğunu belirtti. Yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; ‘’Söz konusu alanı kullanan şahıs/firma ile belediyemizin herhangi bir kiracılık ilişkisi bulunmamakla birlikte şahıs/firma işgalci konumundadır.’’

BU NE PERHİZ? BU NE LAHANA TURŞUSU?

Kapaklı Belediyesinin bu cevabı ise pes dedirtti. CHP grubunun soru önergesinin ardından alandan kaldırılan sosyal alanın bu kez de Bülent Ecevit Parkı’ndaki boş bir yere kurulduğu öğrenildi. Taşınan sosyal alanda yine Kapaklı Belediyesi yazıları bulunması tepki çekti.

"KAPAKLI KAMUOYU OLARAK SORUYORUZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, "6 Ağustos 2020 belediye meclis toplantısında yazılı olarak sorduğumuz soru önergesine 20.08.2020 tarihinde yazılı olarak cevap verilmiştir.

Soru: Kazak gölünde bulunan Belediye sosyal tesis dışında diğer ticari faliyet alanları nasıl ne amaçla kimlere verildi diye sorduk.

Cevap: Kapaklı belediyesinden gelen cevap: bizlerle hiçbir şekilde ilişkisi yoktur işgalci olduğunu belirtmişlerdir.

Sonuç: Kapaklı kazak gölü mesire alanında Belediye sosyal tesisler dışında diğer ticari faliyetler( çadır, çay bahçesi , şişme oyun parkı vs.) işgalci ise bu işgalcilere müdahale etmesi gereken Kapaklı Belediyesi değil mi !  Kapaklı belediyesi bu şahıslara bu işgaleri karşılığında resmî kira almadığına göre ne karşılığında kime neden nasıl hangi mantıkla bu işgalere göz yumduğunu Kapaklı kamoyu olarak soruyoruz." ifadelerini kullandı.