Kapaklı Gazetesi - Bu yıl Antalya’da düzenlenen 4. Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupasında, 52 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Furkan Arda, ‘’Hayalim üzerine başladığım bu sporda Türkiye adına derece almak benim için gurur verici.’’ dedi.

Kapaklı’da ikamet eden 16 yaşındaki Furkan Arda, geçtiğimiz aylarda Antalya’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında birinci olarak ülkemizi gururlandırdı. Kick Boks sporunu internetten gördüğünü ve bir merak üzerine başladığını dile getiren Arda, sıradaki hayalinin yurtdışı müsabakalarında A Milli olarak Türkiye’yi temsil etmek olduğunu dile getirdi.

‘’BÖYLE BİR BAŞARIYI ELDE ETMEK BENİM İÇİN ONUR’’

13 yaşında Kick Boks ile tanıştığını dile getiren lise öğrencisi Furkan Arda, ‘’Daha önceden amatör olarak futbol ile uğraşıyordum. Daha sonra internette Kick Boks’u gördüm ve bu spora başlamak için aileme baskı yaptım. Babamlar tehlikeli bir spor olduğunu söyleyerek karşı çıktı fakat ben kendilerini ikna ettim. Başladığım zaman şampiyon olmak benim için hayaldi fakat çok çalışarak bu hayalimi gerçekleştirdim. Avrupa Şampiyonu olduğumda ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutlu oldum. Böyle bir başarıyı elde etmek benim için çok büyük bir onur. ’’ dedi.

‘’AİLELER ÇOCUKLARINI SPORA TEŞVİK ETMELİ’’

Akranlarına tavsiyelerde bulunan Arda, ‘’Spor yapmak güzel bir şeydir. Gençlerin alkolden, sigaran ve diğer zararlı şeylerden uzak durması için spor yapmalarını tavsiye ederim. Ailelerin de çocuklarını bunlardan uzak tutması için spora teşvik etmesi gerekiyor. Spor yapmak insana disiplin, kondisyon ve güzel bir ahlak kazandırır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BUGÜNLERE GELEBİLMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTI’’

Oğullarının her zaman destekçisi olduklarını ifade eden baba Harun Arda ise şunları söyledi; ‘’Furkan futbolda iken bir gün bana ‘Baba ben Kick Boks yapmak istiyorum’ diye baskı yaptı. Biz de en sonunda ona uyduk ve spora başlattık. Kendisi bugünlere gelebilmek için çok çalıştı. 6 ayda Türkiye üçüncülüğü, 7 ayda Avrupa üçüncülüğü aldı. 2019’da ise son olarak Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. Ailesi olarak çok gururlandık, gözlerimiz doldu. Çocuğumuzun yetişip bugünlere gelmesinde emeği olan sponsorlarımıza ve Değirmenci Spor Kulübü Antrenörü Arif Değirmeci'ye teşekkür ederim.’’