Kapaklı Gazetesi - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi. Törende konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, ‘’Engelsiz bir Türkiye istiyoruz.‘’ dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenledi. Törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

‘’YALNIZ BIRAKMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ’’

1 dakikalık Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı Hayati Çakan tarafından dernek adına Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Hayati Çakan, “Engelsiz bir Türkiye istiyoruz.  3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bizleri böyle anlamlı bir günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bizim için etkinlik düzenleyen Başkanımız Mustafa Çetin’e de ayrı teşekkür ediyoruz. Belediyemiz 3 Aralık değil diğer 365 gün de aynı öneme sahip ve yanımızda olduğunu biliyoruz.” dedi. 

‘’RAPORLARIMIZ ÜZERİNDEN OYUN OYNANIYOR’’

Ülkede engelli vatandaşların istismar edildiğine de dikkat çeken Çakan, “Ülkemiz zor bir dönemeçten geçiyor. Engellilerimize yeni haklar ve iş olanakları sağlanırken son dönemlerde çoğu yerde sağlık kurulu raporlarımız üzerinde oyun oynandığını yüksek paralar karşılığında engelli olmayanlara raporlar temin edildiğini ve bu yolla emekli bile olanları duydukça en çok bizler kahroluyoruz.  Bu rüşvetçiler ve fırsatçılar yüzünden mağdur olan yine biz oluyoruz. Toplumun hükümetin yerel yönetimlerin bizleri eşit vatandaşlar olarak görmelerini ve herkes kadar haklarımızdan eşit bir biçimde yararlanmaktan başka talebimiz yoktur. Bu düşüncelerle Engelliler Günün de tüm topluma engellerin kaldırılması için duyarlı olmaları çağrısında bulunuyoruz. Engelsiz bir dünyayı birlikte kurabilme dileğiyle” diyerek konuşmasını tamamladı.

“SESİMİZİ DAHA DA FAZLA DUYURMAMIZ GEREKİYOR’’

Hayati Çakan’ın konuşmasının ardından dernek üyelerinden Muhammed Uygur “Bizler Engelliyiz” isimli şiirini okudu. Programda bir konuşmak gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, şunları söyledi; “Bugün engelliler ile farkındalık günündeyiz. Hepimiz birer engelli adayıyız anlayışı ile Muhammed kardeşimizin dediği gibi asıl olan gönüllerin engelli olmamasıdır. Ülkemizde son 15 yılda önemli atılımlar yapılıyor. Bunları daha fazla ileriye götürüp sesimizi daha da fazla duyurmamız gerekiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir proje yapıp sizleri ilkokuldan itibaren çocuklarımıza tanıtmak istiyoruz. Kardeşlerimiz konferans verip yaşadıkları zorlukları, hayat şartlarını anlatsın ki çocukluktan itibaren gönüller engelli olmasın. Sizi anlasınlar ve daha fazla kucaklasınlar. Sizleri sokakta gördükleri zaman daha da sahiplensinler.”

“DAHA FAZLA KUCAKLAŞALIM”

Başkan Çetin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “ Başkan Hayati Çakan ile birlikte sabah bir sohbetimiz oldu. Pınar bulvarında çalışma yapıyoruz ve bununla alakalı da komisyon kurduk. Hem vatandaşın hem esnafın hem de Kapaklı’ya değer katacak bir yapıyı nasıl ortaya koyabiliriz diye çalışıyoruz. Sizlerin komisyonlarda olmanız gerektiğini söyledik. Sokaklarda engelsiz bir yaşamın sağlanabilmesi için çalışmalıyız. Yaşayan sizlersiniz sizin ihtiyacınız var. İnşallah komisyonda ekibi kalabalık tutacağız. Kapaklı Belediyesi her zaman sizledir ve her zaman emrinizdedir. Bütün projelerinizi ve isteklerinizi hep birlikte sosyal anlamda hayata geçirelim. Her anlamda engelli vatandaşlarımızla beraber olacağız. Derneğinizin 600 üyesi bulunuyor ve inşallah bir sonraki programda da 300 üyeyi burada görür isek yönetiminizi başarılı arz edeceğim. Daha fazla kucaklaşalım daha fazla aramıza dahil etmenin yollarını arayalım. Bu konuda sizden destek istiyorum.’’

Konuşmacıların ardından protokol mensupları ve katılımcılar anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.