Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi, bir süre önce anlamlı bir projeye imza attı. Engelli öğrencilere burs yardımı yapan dernek, kısa sürede ihtiyaç sahibi birçok öğrenciye el uzattı. Burs yardımlarına dileyen herkesin katkıda bulunabileceğini kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı Hayati Çakan, ‘’Başlattığımız bu projenin sürdürülebilmesi için iş adamlarımızın yardımlarını bekliyoruz.’’ dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Çakan, derneklerine mensup olan 13 engelli bireye burs imkanı sağladıklarını dile getirdi. Projenin daha geniş bir kitleye ulaşabilmesi için desteğe ihtiyaç duyduğunu söyleyen Çakan, yardımseverlere çağrıda bulundu.

‘’13 KARDEŞİMİZE MADDİ DESTEK SAĞLIYORUZ’’

10 aydır 13 öğrenciye yardım eli uzattıklarını dile getiren Başkan Çakan, ‘’550 kayıtlı üyeye sahip derneğimiz tarafından bu yıl hayata geçirdiğimiz bu proje kapsamında 13 üyemize eğitim bursu vermeye başladık. Bizzat üyemiz olan ya da engelli üyemizin çocuğu olup maddi imkansızlıklar içerisinde bulunan 13 kardeşimize 10 ay üzerinden her ay 150 TL maddi destek sağlıyoruz. 10 ay önce başlattığımız ve sürdürmeye çalıştığımız bu proje ile az da olsa kendilerine yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. ‘’ dedi.

‘’YARINLAR ANCAK EĞİTİM İLE GÜZEL OLABİLİR’’

Engelli bireylerin okuması ve sağlıklı bir geleceğe sahip olması için, projenin önemli olduğuna dikkat çeken Hayati Çakan, ‘’Bu projeyi başlattıktan sonra şunu gördük ki çok fazla üyemiz bu yardıma ihtiyaç duymaktadır. Ancak derneğimizin ne kadar zor şartlar altında üyelerine hizmet ettiği malumunuzdur. Bütün zorluklara rağmen bir taraftan derneğimizin giderlerini karşılarken, diğer yandan eğitim bursu miktar ve sayısını artırmayı düşünüyoruz. Bu nedenle başlattığımız bu projenin sürdürülebilmesi için iş adamlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Bu konuda hassasiyet göstereceğinize inancımız sanayici ve işadamlarımız nakdi yardımlarını banka hesap numaralarımızdan yapabilirler. Bizler, yarın için çok daha güzel ve güvenilir olmasının ancak eğitim ve öğretimle sağlanabileceğine inanıyoruz. Bu konuda son derece duyarlı olan insanımıza sürdürdüğümüz bu projeye sağlayacağı katkılar nedeni ile şimdiden teşekkür ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

Başkan Çakan, projeye yardım etmek isteyenlerin TR 68 0001 2001 4300 0016 3000 30 nolu iban numarasına yardım gerçekleştirebileceğini belirtti.