29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşku ile kutlandı. Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. Yılına özel hazırlanan kutlama programında, öğrencilerin gerçekleştirdiği etkinlikler seyircilerden büyük alkış topladı. Kutlama töreninde konuşan Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, ‘’Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir’’ dedi.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

28 Ekim Pazar günü saat 13:00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan program 29 Ekim Pazartesi günü ise saat 10:30’da Kaymakamlık Binası’nda düzenlenen tebrikat programı ile devam etti. Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’un makamında gerçekleşen tebrikat programının ardından saat 11:00’da Kapaklı Şehir Stadı’na geçildi. Yoğum katılım sağlanan kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Jandarma Komutanı Kd.Bcvş. Fevzi Bayram, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Gazilerimiz, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ŞEHİT AİLESİ PROTOKOLDE YER ALDI

Önceki yıllara nazaran büyük bir coşku ile kutlanan programda dikkatleri çeken bir diğer unsur da şehit ailesinin protokolde yer bulması oldu. Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi’nde Hudut Karakolu’nda nöbet tuttuğu sırada şehit olan Piyade Er Emrah Çalkın’ın ailesi İrfan ve Şükriye Çalkın, kutlama programını Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’un yanında izledi.

‘’CUMHURİYET VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞERDİR’’

Kapaklı Şehir Stadı’nda düzenlenen programda ilk olarak geçiş töreni düzenlendi. Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüso;, öğrencileri, öğretmenleri ve halkı selamlamasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmak üzere kürsüdeki yerini aldı. Kaymakam Ünlüsoy, ‘’Bugün, yüce Türk Milleti'nin tüm bireylerinin, büyük devlet adamı Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 95. Yılını büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘’Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.’ Diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. ‘’ dedi.

‘’BUGÜN COŞKUNUN ZİRVEYE ÇIKTIĞI GÜNDÜR’’

Kaymakam Ünlüsoy, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Bugün, bu topraklarda yaşayan istisnasız herkesin onur, haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde, zaferle taçlanan ‘Kurtuluş Savaşı’ sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin yıldönümüdür. Yani bugün millet olmanın, bir olmanın verdiği gururun, sevincin ve coşkunun zirveye çıktığı gündür. Cumhuriyet deyince öncelikle iki husus akla gelir. Birincisi Türk Milleti’nin binlerce yıllık yurdu olan ve her taraftan işgal edilmiş olan Anadolu’nun işgalcilerden kurtarılması; ikincisi ise demokrasinin gelişmesi için en uygun rejim olan Cumhuriyetin kabulü ve ilanıdır.’’

‘’CUMHURİYET TARİHİMİZİN KAPSAMLI ÇAĞDAŞLAŞMA HAMLESİDİR’’

Cumhuriyet’in kaynaştırıcı bir yönetim şekli olduğunu belirten Kaymakam Ünlüsoy, ‘’Bu günde 80 milyonun üzerinde nüfusu olan bir ülke olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin, kardeşlik duygularımızı geliştirmenin yegane yolu; herkesin birbirini farklılıkları ile birlikte gönülden kucaklaması, birlikte yaşama azim ve kararlılığını koruması, tek devlet ve tek bayrak altında özgür ve eşit vatandaşlar olmanın sevinç ve gururuyla yaşama arzusunun daima sürdürülmesidir. Bu anlayışın bütün vatandaşlarımız tarafından benimsendiğini biliyor ve bunun en büyük gücümüz olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyet Türk milleti için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olmuş, ufku genişlemiş, kendine güveni gelmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız büyük bir dinamizm kazanmıştır.’’ dedi.

‘’CUMHURİYET MİLLİ EGEMENLİK İLE BAĞDAŞAN TEK REJİMDİR’’

Cumhuriyetin devamı için gelecek neslin önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Ünlüsoy, konuşmasında, ‘’Cumhuriyet din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların paylaştıkları ve yararlandıkları siyasal rejimin adı olmuştur. Atatürk’ü Cumhuriyete yönelten bir diğer önemli neden de Cumhuriyet’in ileri devlet şekli olmasıydı. Çünkü Cumhuriyet, millet egemenliğini belirleyen ve milli egemenliği ile bağdaşabilen tek rejimdir. Bizlere düşen görev ise cumhuriyetin birer hediyesi olan gelişmelerin genç kuşaklara aktarıp Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet bağımsız yaşamasını sağlamaktır. ‘’ ifadelerine yer verdi.

‘’HEPİNİZİ CUMHURİYET COŞKUSU İLE SELAMLIYORUM’’

Son olarak vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Ünlüsoy, ‘’Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. Yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde ve sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimizin ve yüce Türk milletinin tüm bireylerinin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını en içten duygularımla kutluyor, hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum. ‘’ diyerek konuşmasını noktaladı.

FOLKLOR GÖSTERİLERİ ALKIŞ TOPLADI

Kaymakam Ünlüsoy’un konuşmalarının ardından Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri folklor gösterilerini sergiledi. Seyircilerden büyük alkış toplayan gösterinin ardından ilçe ortaokulları arasında 60 metre kız ve erkek koşu yarışı düzenlendi. Düzenlenen yarışlarda kızlar kategorisinde Karaağaç Ortaokulu öğrencisi Rabia Aslantaş birinci olurken, erkekler kategorisinde ise Gazi Ortaokulu öğrencisi Emre Oruç altın madalyayı kazandı. Düzenlenen kutlama programı Yanıkağıl Ortaokulu öğrencilerinin folklor performansı ile devam etti. Yöresel kıyafetler eşliğinde harmandalı oynayan öğrenciler, seyircilerin beğenisini kazandı. Ardından liseler arası 100 metrelik ‘Kurtuluş Koşusu’ düzenlendi. Kız ve erkekler arasında iki ayrı kategoride düzenlenen koşuda; kızlar kategorisinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Duygu Kani, erkekler kategorisinde ise yine aynı lisenin öğrencisi Buğra Kartal birinci oldu. 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Programda, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 29 Ekim konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında birinci olan öğrencilere de ödülleri verildi. Ödül töreninde; şiir dalında Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Ensar Akgül, resim dalında Kapaklı Karanfil Anaokulu öğrencisi Beren Demir, resim dalında ise Duru Arısalan birinci oldu. Yarışma ve turnuvalarda dereceye giren öğrencilere Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından ödülleri takdim edildi.

BAYRAK FİNAL TABLOSU HAYRAN BIRAKTI

Kutlamalar Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehteran Takımı’nın performansı ile devam etti. İzleyenler tarafından alkış yağmuruna tutulan mini konserin ardından, öğrenciler tarafından Bayrak Final Tablosu gösterisi yapıldı. Dev Türk bayrağını stadın ortasında dalgalandıran öğrenciler, izleyenleri adeta büyüledi. 

Gerçekleştirilen program sonrası Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya programdaki emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.