Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda geçtiğimiz ay Katar ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çetin, ‘’Gerçekten olumlu bir ziyaret oldu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Kurduğumuz şirket vasıtasıyla da onlara da inşallah hizmet sunarız.’’ dedi.

Kapaklı Belediyesi Meclisi, bayram tatilinin ardından Pazartesi günü saat 14.00’de Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı. Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantı tek oturumda sona ererken, 11 gündem maddesi meclisin onayına sunuldu. Toplantıya Mustafa Sandıkçı, Tahsin Aras ve Halil İbrahim Erkan mazeret dilekçesi sunarak katılım göstermedi. 

“İNŞALLAH ONLARA DA HİZMET SUNARIZ”

Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesinde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Katar gezisi hakkında meclise bilgilendirme yapıldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Çetin “Kapaklı’ya yatırım getirebilmek için Katar’a bir ziyaret gerçekleştirdim. Somut anlamda yakın zamanda detayları basın mensuplarıyla paylaşacağım. Gerçekten olumlu bir ziyaret oldu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Kurduğumuz şirket vasıtasıyla da onlara da inşallah hizmet sunarız” dedi. 

‘’BELEDİYEYE TASARRUF KALSIN DİYE AYRILMAK İSTİYORUZ’’

Yapılan bilgilendirmenin ardından gündemin ikinci maddesinde Ege-Marmara Çevre Belediyeler Birliğinden ayrılma konusu görüşüldü. Göreve geldikten sonra birliğin belediyeye olan maliyetlerini incelediğini kaydeden Başkan Çetin “ Yıllık aidatının 37 bin 842 TL olduğunu gördüm. Geçtiğimiz aylarda yapılan toplantılara arkadaşlarımız katıldı ve çok olumlu görüşlerle de bize gelmediler. Kısacası belediye nezdinde bir katkısının olduğunu düşünmüyorum. Belediyeye tasarruf kalsın diye ayrılmak istiyoruz” diye konuştu. Kapaklı Belediyesinin Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğinden ayrılması meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

‘’BELEDİYEYE AİT BİRÇOK ARAÇ ATIL HALDE DURUYOR’’

Bir sonraki gündem maddesinde üç adet kadroda yer değişikliği konusu oy birliği ile kabul edilirken, dördüncü gündem maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü Ulaştırma Hizmet yönetmeliği konulu yazısı görüşüldü. Gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Çetin “ Belediye bünyesinde daha önceden kiralanmış araçlar var. Tasarruf için garaj amirliği kuralım istedik. Bu birim yeni müdürlük olmayacak. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde olacak. Kısacası bu araçları tek yerden kontrol edelim ve kontrol altına alıp tasarruf sağlayalım istedik. Birçok belediyeye ait araç birimlerde atıl halde duruyor. Orada aracın kilometreleri ve giriş çıkış saatleri not alınarak tasarruf etmeyi düşünüyoruz.” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından gündem maddesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. 

İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ 

Beşinci gündem maddesinde sözleşmeli personel konusu görüşülürken, Kazak gölü ve parklar için belediye teknisyen alınması oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddelerinde yer alan 144374/1303 sayılı Fatih ve Karaağaç Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, 144375/1304 sayılı Mimar Sinan, Kazım Karabekir, Fatih ve Karaağaç Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, 144376/1305 sayılı Fatih ve Karaağaç mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve 144377/1306 sayılı Cumhuriyet mahallesi Trafo yerine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konulu yazı oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

Gündemin onuncu maddesinde İmar komisyonuna havale edilen Fatih Mahallesine ait 1/1000 ölçekli Karaağaç köyü civarı uygulama imar planında Kapaklı Organize Sanayi bölgesinde kullanılan bina çekme mesafelerinin uygulamasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan paftası ve açıklama raporu değişikliği konusu görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede ilgili maddenin görüşülerek oy birliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Toplantı öncesinde gündeme eklenen yeni şirket konulu yazı ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.