Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi Nisan ayının ilk toplantısında, CHP’li meclis üyesi Mustafa Önder’in encümene seçilmesi konusuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bu kadar çok seviniyorsanız 23 Nisan’da gelin koltuğu size vereyim, daha çok sevinin.” dedi. CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan ise bu söyleme cevaben, “Bu koltuğa oturacak kişiyi siz tayin edemezsiniz. Nasıl sizi halk seçti, halk kaldırır vatandaş oturtur.” diye konuştu.

7 MECLİS ÜYESİ KATILMADI

Kapaklı Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci olağan toplantısı, 6 Nisan Salı günü saat 10.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya meclis üyeleri Serkan Genç, Emrah Sevinç, Nalan Çolak, İbrahim Aktürk, Nizamettin Çoban ve Özgür Cengiz mazeret belirterek katılmadı. Bir önceki oturumdan komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü toplantıda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile CHP’li meclis üyeleri arasında encümen üyesi seçimleri konusunda tartışma yaşandı.

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

Meclis toplantısı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “1 Nisan günü yaptığımız meclis oturumunda yaşananlar, kamuoyuna yansıyanlar şahsımı üzmüştür. Kapaklı meclisinin bu şekilde gündeme gelmesi hoş olmadı. Kapalı oylama yaptığımız bir seçimde yapılan uygulamalar, meclis üyelerimizin başkalarının yerine oy kullanması konusunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İptal ile ilgili bir işlem yapmayacağım. Bu konuyu savcılığa taşımak ve Kapaklı’yı boş gündemlerle meşgul etme niyetinde değilim. Siyasetin renkliliğini seviyorum ben. Sizin çocuklarınızla belediyede çalışıyorum zaten, sizinle de hayli hayli çalışırım çünkü seçilmiş insanlarsınız. Gelip “biz görev almak istiyoruz” deseydiniz, arkadaşlarla konuşurduk yine görev verirdik. Dolambaçlı ve hoş olmayan yollara başvurmak doğru değil. Dolayısıyla bu konunun Kapaklı’ya yakışmadığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“GELİN 23 NİSAN’DA KOLTUĞU SİZE VEREYİM”

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz’ın encümen seçimleri ile ilgili açıklamasına tepki gösteren Çetin, “Bir kez daha gördüm ki biz Kapaklı’daki siyasi kültürü değiştiremiyoruz. Baştan beri söylediğim gibi ortak paydamız Kapaklı’ya hizmet olmalı. Kapaklı’ya bir toplu iğne kazandırsak sevinen olmalıyız. Yanlış yollarla koltuk alıp da sevinen bir anlayışı doğru bulmuyorum. Görüyorum ki farklı şeylere seviniyoruz, farklı şeylere üzülüyoruz. Özellikle CHP Kapaklı İlçe Başkanının meclis sonrası yaptığı açıklamayı çok talihsiz buluyorum. Bu kadar çok seviniyorsanız 23 Nisan’da gelin koltuğu size vereyim, daha çok sevinin. Nasılsa o koltuğu göremeyeceksiniz.” dedi.

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz’ın, ‘3 yıl var başkanım’ cevabına ilişkin konuşmasını sürdüren Başkan Çetin, şu sözleri kullandı: “Onu siz bilemezsiniz, onu kamuoyu bilir, halk bilir. Bugünden 3 yıl sonrasına dair bir şey konuşmak yanlış. Ben diyorum ki önce siz büyükşehirden bir şeyler getirin. Siz büyükşehirden hiçbir hizmet gelmeden 3 yıl sonra AK Parti’nin kalesi haline gelen bu yeri nasıl alacağınızı hayal ediyorsunuz? Bu sadece tatlı bir rüya. Bakın biz çalışıyoruz, bir sürü projeyi de hayata geçiriyoruz. Çok şükür yakın bir zamanda ilçe emniyet binamızın temelini atacağız, Yıldızkent Kavşağı’nın trafik sorununu da çözeceğiz, millet bahçesini de yapacağız. Sizin 20 yıllık döneminizde olmayanları olur hale getirmeye çalışıyoruz. Burada bir koltuk almak için yaptığınız taklaları yakıştıramadım. 3 yıl değil, 30 yıl da olsa bu şekilde Kapaklı’yı alamazsınız.”

“ARKA PLANDA YAPTIĞIMIZ USULSÜZ BİR ŞEY YOK”

Encümene bir adet CHP’li meclis üyesinin seçilmesini olağan bulduğunu belirten Başkan Çetin, “Bu hareketlerin artık son bulmasını istiyorum. Biz çok sesliliğe önem veriyoruz. Yanlış yollarla, etik olmayan bir metotla bunları elde edip, sevinç naraları atmak yakışmıyor. 3 tane Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi gelsin o koltuklarda görev alsın, bundan neden rahatsız olacağım ben? Bizim arka planda yaptığımız usulsüz, yanlış bir şey yok. Benim arkadaşlarım yapmaya niyetliyse, gelir engellersiniz ben bundan memnuniyet duyarım. Orada beni üzen bir şey yok, beni üzen sonrasında basına yapılan açıklama. Bu konuyu gündeme getirdiğim için üzgünüm ama bir açıklama yapmam gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.

“ENCÜMENLER CHP’DEN OLSA NE OLACAK, AK PARTİ’DEN OLSA NE OLACAK?”

Başkan Çetin’in açıklamalarının ardından CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan söz alarak, “Bu açıklamalarınızı talihsiz buluyorum. Sizlerin ilçe başkanı ve ilçe başkanımız belki medya önüne çıkar bu konuları tartışır, ancak CHP Kapaklı İlçe Başkanımızın söz hakkı yokken kendisine böyle 23 Nisan gibi laf atmanızı abeste iştigal buluyorum. Encümenlerin 3’ü de Cumhuriyet Halk Partisi’nden olsa ne olacak, AK Parti’den olsa ne olacak. Burada CHP’yi suçlamak, hele hele meclise bir günaydın demeden ilçe başkanımıza atıfta bulunmanızı yersiz görüyorum. Bunları başka platformda tartışırsınız.” dedi.

“MÜDÜRLERİMİZİN USULSÜZLÜKLERİ VARSA SÖYLEYİN”

Çetin, “Birçok müdürlüğün ihalelerini benim tek tek denetlemem mümkün değil. Denetim Komisyonu işte bunu yapıp bizlere rapor veriyor, biz de ilgili müdürlüğü çağırıp ‘Kardeşim sen burada yanlış yapmışsın’ deme imkanı buluyoruz. Ben bundan neden rahatsız olayım? Ben rahatsız olmam, siz çıkın bizim müdürlerimizin yaptığı ihalelerle ilgili usulsüzlükler varsa, yanlışlar varsa söyleyin. Ben hiçbir müdürüme “Bu ihaleyi şöyle yap, şuna ver” diye asla demem. Çünkü orada bir prosedür işleyişi var, buna göre ihale komisyonları kurulup yapılıyor. Eğer bir usulsüzlük varsa çıkın açıklayın, ben bundan gocunmam. Seçime daha 3 yıl varken ve önümüzde yığınla problem varken bir encümende görev almanın sizi bu kadar mutlu ettiğini görünce gelin 23 Nisan’da koltuğu vereyim diyorum. Tekrar söylüyorum çocuklarınız orada; onlara 6 ayda bir anket yapıyoruz ve memnuniyetlerini ölçüyoruz. Kendimi ölçüyorum. Personelimizin memnuniyetlerini ölçüyoruz. Dolayısıyla biz çok demokrat bir şekilde hem içeride kurumsallaşmayı sağlamaya çalışıyoruz hem de bu ekibi yönetmeye çalışıyoruz.” dedi.

“KAPAKLI BİR ZİHNİYETİN DEĞİŞİMİNE YARDIMCI OLDU”

Akabinde AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Şakir Sezgin söz aldı. 31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimleri hatırlatan Sezgin, “Arkadaşlara anlatmadığımız bir husus var. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kapaklı bir belediye başkanı seçmedi, bir zihniyetin değişimine aracı oldu. Bizim üzüntümüz, o zihniyetin kırıntılarının Kapaklı meclisinde tekrar hortlaması. Teveccüh göstermişlerdir, herkes herkese oy verebilir. Ancak bunun usul ve yöntemlerini açıklarsak kimse kimsenin yüzüne bakamaz. Bu konuya girmek istemiyorum.” dedi.

Avukatlar Günü ve Polis Haftası’nı da kutlayan Sezgin, “Hukukun üstünlüğüne kendisini adamış, savunma makamının temsilcisi olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum. Ayrıca Polis Teşkilatımızın Polis Haftası’nı kutluyoruz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.” diyerek konuşmasını noktaladı.

“BU KOLTUĞA OTURACAK KİŞİYİ SİZ TAYİN EDEMEZSİNİZ”

Tartışmaya son noktayı ise CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan koydu. Başkan Çetin’in ’23 Nisan’da koltuğu vereyim’ söylemine cevap veren Erkan, “Bir daha söylüyorum, bu tartışmanın kimseye faydası yok. Hele bir encümen üyesinin başkanın alacağı kararlarda hiçbir etkisi olmaz. Benim takıldığım bir nokta var. Bakın Başkanım hepimiz siyaset yapıyoruz, ben 44 yıldır siyaset yapıyorum. Etik bulmadığım bir cümleniz var, ilçe başkanımıza 23 Nisan’da şuraya sizi oturttururum diye konuştunuz. Bu koltuğa oturacak kişiyi siz tayin edemezsiniz. Nasıl sizi halk seçti, halk kaldırır vatandaş oturtur. Bu söylem yakışmadı.” dedi. Erkan’ın bu söylemlerinin ardından tartışma noktalanarak meclis gündemine geçildi.

KOMİSYON KARARLARI OKUNDU

Açılış ve yoklamanın ardından Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kararlar okundu. İnönü Mahallesi 1871 parsel satışı ile ilgili talep komisyonca incelenerek talep konusu parselin bulunduğu alanda 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 22. Maddesi kapsamında kadastro güncelleme çalışmaları yapılmaya başlandığından bahse konu çalışmaların tamamlanmasına müteakip satışa ilişkin konunun yeniden değerlendirilmesinin uygun olduğuna oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun almış olduğu karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak Peyzaj Mimarı kadrosunda çalıştırılanların Hazine ve Maliye Bakanlığının 03.03.2021 tarih 5 sıra nolu genelgesine istinaden ücretlerinin yeniden belirlenmesi konusu ile ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİNE KARAR VERİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının oylanmasının ardından İmar Komisyonu kararlarının oylanmasına geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.03.2021 tarih 5317 sayılı ilçemiz Bahçeağıl, Karlı ve Uzunhacı mahalle muhtarlıklarının talebi doğrultusunda talebe konu olan mahallelerin 5216 sayılı kanunun ek 3 maddesine istinaden kırsal mahalle olarak belirlenmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 24.03.2021 tarih 5175 sayılı şehrin işlek caddelerinden birine İstiklal Marşı Caddesi isimi verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

ŞEHİDİMİZİN İSMİ VERİLDİ

Mimar Sinan Mahallesi Küçük Dilara Sokak isminin 1988 yılında Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde şehit olan Habip Savtekin ismi ile değiştirilerek bahse konu sokağın isminin Şehit Habip Savtekin Sokak olmasının uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. İlçemizdeki cadde, sokak veya parklardan birine Andımız isminin verilmesinin konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.