Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti İlçe Teşkilatı ve Kapaklı Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile belediye binası önünde bir basın toplantısı tertip etti. Yapılması planlanan devlet  devlet hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çetin, “Hastanemiz ile ilgili çok değerli TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız da bizlere müjdeyi verdi. İhale sürecinin başladığını ifade etti.” dedi.

Uzun zamandır kamuoyu gündemini meşgul eden hastane konusunda müjdeyi Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin verdi. Kapaklı Devlet Hastanesi’nin ihale sürecinin başladığını söyleyen Başkan Çetin, hükümet konağı ve devlet hastanesi ile birlikte birçok devlet yatırımlarının gelişinin hızlanacağını belirtti.

“HASTANEMİZİN İHALE SÜRECİ BAŞLADI”

Konuşmasına seçimlerin tamamlanmasının ardından artık önlerinde uzun bir hizmet süreci olduğunu belirterek başlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bildiğiniz üzere 31 Mart seçimlerinin ardından gündemimizi oldukça meşgul eden bir seçim daha oldu. 23 Haziran’da seçim halkın tercihi ile sonuçlandı. Bundan sonra önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bir seçim bulunmuyor. Yerel seçimlere kadar da uzun bir süre var. Bu süre içerisinde inşallah seçim değil, icraat konuşacağız. Bu bağlamda hem devlet anlamında hem de Büyükşehir ile sıkı görüşmeler ile hizmetlerimize devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürümüz Cengiz Becerir bizleri ekibi ile beraber ziyaret etmişti. Hastanemizin yeri ile ilgili protokolün bitme aşamasında olduğunu ifade ederek bu güzel haberi bizlere müjdelemişti. Çok değerli Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız da bizlere müjdeyi verdi. İhale sürecinin başladığını ifade etti. Bundan sonraki süreç Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü mevcut hastaneyi devralıp, bizim de 70 dönüme yakın tahsis etmiş olduğumuz yere belki de Türkiye’de bir ilk olacak hastane projesini ihaleye çıkartacağız. Bir özel hastaneden de güzel görünümü ve fonksiyonel yapısı ile Kapaklı’mıza değer katacağına inanıyorum. 105 ila 117 arasında bir yatak sayısı olacak. Akabinde alanımız geniş ihtiyaca binaen devletimiz bu hastanenin ilerleyen günlerde kapasitesini artırabilecek.” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET KONAĞIMIZ EN KISA SÜREDE AÇILACAK”

Diş Hastanesi için de çalışmalar olduğunu söyleyen Başkan Çetin , “Cengiz hocamız ile yaptığımız görüşmelerde Kapaklı’ya diş hastanesi de kazandırılacağını ifade etti. Kapaklı her anlamda hizmete aç. Yeni ilçe olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Hocamızın bizlere katkılarının olacağını hep ifade etmiştik. Bu ilk fişek olsun diyoruz. Bu arada hükümet konağımız da tamamlanma aşamasına geldi. Çok kısa bir zamanda inşaatını bitirip faaliyete geçirilecektir. İnşallah bundan sonra da beklenen hizmetleri beraber yaşayacağız.” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR İLE ÇOK UYUMLU ÇALIŞACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Başkan Çetin konuşmasının devamında Kapaklı’yı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ziyaretlerine ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi. Başkan Çetin, “Kadir Başkanımız geçtiğimiz gün bütün kurmayları ile beraber ilçemizdeydi. Sabah namazı ile beraber sahada gezdik dolaştık. Derelerden tutunda birçok konuya varıncaya kadar kendisine bunları yerinde gösterdik. Belediyemizde yaklaşık 3 saatlik bir toplantı ile beklentilerimizi ve sorunlarımızı anlattık. Bu 5 yıl boyunca büyükşehir ile de çok uyumlu çalışacağımıza inanıyorum. Dolayısıyla Kapaklı’nın beklediği tüm hizmetleri bizde Kapaklı Belediyesi olarak elimizden geldiğince yapmaya gayret edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.