Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, TESKİ’nin Pınar Bulvarı’nda gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları nedeniyle bölge esnafının sorunlarını dinlemek için bir toplantı gerçekleştirdi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Pınar Bulvarı'nda işletmesi olan bölge esnafının nabzını tutmak için bir toplantı gerçekleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin bölgede gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları nedeniyle esnafın sorunlarını dinlemek için gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Çetin, esnafların bulvar ile ilgili önerilerini de dinleyerek not aldı.

‘’GAYRET GÖSTERİYORLAR’’

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yıllardır süren bir altyapı sorununa neşter vurdu ve altyapı çalışmalarına başladı. Hepinizin huzurunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a ve TESKİ Genel Müdürümüz İbrahim İçöz’e bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün Kapaklı ilçemizde yapılan bu ciddi altyapı diğer 10 ilçenin hiçbirinde yapılmıyor. Şu anda mevcut şartlarda gerçekten taleplerimizi ciddiye alarak önemli bir altyapı çalışması gerçekleştiriliyor. Özellikle Pınar Bulvarı’ndaki içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu projesini hayata geçirmek için gayret gösteriyorlar. ‘’ dedi.

‘’ÖNEMLİ BİR SORUN ÇÖZÜLECEK’’

Altyapı çalışmalarının birçok soruna çözüm olacağını hatırlatan Çetin, ‘’Altyapı böyle bir bölgede gerçekten sıkıntılı bir uğraş. Hem uygulama açısından, hem de vatandaşın tepkileri açısından sıkıntılı oluyor. Kapaklı’da olmazsa olmazlardan bir tanesi Pınar Bulvarı’nın altyapısı, çünkü diğer caddelerden gelen halterler buraya bağlanıyor. Hepinizin bildiği gibi geçmişte yağmurlarda yaşanan birçok taşma sıkıntısı bu ana halterin yetersizliğinden kaynaklanıyor. İnşallah bu çalışma ile beraber Kapaklımızın altyapısındaki önemli bir sorun çözülecek diye umuyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’ESNAFLARIN BEKLENTİLERİNİ DİNLEMEK İÇİN TOPLANDIK’’

Esnafların çalışmalarla ilgili fikirlerine önem verdiğini söyleyen Başkan Çetin, ‘’Müteahhit arkadaşla defalarca toplantı yaptık. Bu noktaya gelmek kolay olmadı. Nihayetinde hem Büyükşehir Belediye Başkanımızın, hem TESKİ Genel Müdürümüzün girişimleri ile bu çalışma sürüyor. Ben bugün altyapı bittikten sonra yapacağımız üstyapı ile ilgili kısmı sizinle konuşmak istiyorum. Değişik metotlarla burada vatandaşın beklediği nedir ne değildir araştırıyoruz. Bu konuda siz esnafların beklenti ve taleplerini dinlemek için toplandık. Not alacağız ve daha sonrasında bu konuyu hayata geçirmek için faaliyete geçeceğiz. Bizim TESKİ ile bir planımız var ama bu planın vatandaşa ne kadar dokunacağını istişare etmek istiyorum. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’BURANIN CAZİBE MERKEZİ OLMASINI İSTİYORUZ’’

Son olarak caddenin trafik işleyişiyle ilgili de önerilere açık olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çetin, ‘’Zamanımız var, altyapı çalışmaları müteahhitin söylediğine göre 2.5 ay daha sürer. Erken bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Bizim için önemli olan bu altyapı yapıldıktan sonra nasıl kullanılacağız. Bir alternatif trafiğe kapatmak, bir alternatif tek yön olması, bir alternatif de çift yön olup kaldırımların gelişmesi. Biz buranın Kapaklı’nın cazibe merkezi olmasını istiyoruz. Hem ışıl ışıl, hem de çiçek tarlası gibi yeşil bir cadde hayal ediyorum. Yine de trafik akışı ile ilgili konuda fikirleriniz ve düşünceleriniz bizim için önemli. ‘’ dedi.

KALDIRIMLAR BÜYÜYECEK Mİ?

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından esnaflar söz alarak sorunlarını dile getirdi. İlk olarak Ceylan Emlak’ın sahibi Ceylan Yanar söz alarak yetkililerin kaldırımlarla ilgili bir tasarrufu olup olmadığını sordu. Başkan Çetin iş adamına cevaben, ‘’Altyapı çalışmalarının ardından binalara bağlantı çekileceği için kaldırımlarda da yenilemeye gideceğiz. Kaldırım genişliğini elimizden geldiği kadar büyütmeyi düşünüyoruz.’’ dedi.

ESNAFLAR ‘TRAFİĞE KAPANMASIN’ DEDİ

Ardından Kapaklı Birlik Taksi’den Yusuf Arlı söz alarak caddenin trafik akışı ile ilgili soru sordu. Başkan Çetin de caddenin trafiğe açık olabileceği, fakat konuyla ilgili araştırma yürüttüklerini dile getirdi. AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi ve Demirel İnşaat Sahibi Şakir Demirel de caddenin trafiğe açık olması gerektiğine dair kanaatini dile getirdi. Ardından Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel de söz alarak bölgede park sorunu yaşandığını ve park sorunu giderilmedikçe caddenin trafiğe kapatılmaması gerektiğini söyledi. Diğer katılımcıları da tek tek dinleyen Çetin, esnafların önerilerini dikkatle dinleyerek not aldı. 

Toplantı sonunda araştırmaların devam edeceğini belirten Başkan Çetin, esnaflardan anlayış beklediğini dile getirerek oturumu sonlandırdı.