Kapaklı Gazetesi - Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Bahçeağıllı vatandaşlara ‘2020 yılı sonuna kadar ev yapma şartıyla’ ücretsiz araziler tahsis edilmişti. Yaşanan süreçte bazı vatandaşlar evlerini inşa etti, bazıları arazilerini sattı, bazıları ise hiçbir girişimde bulunmadı.

Arazilerinde herhangi bir girişimde bulunmayan vatandaşlar için geri sayım başlarken, Bahçeağıllılar verilen sürenin uzatılmasını talep ediyor.

EKİM YA DA KASIM’DA MECLİS GÜNDEMİNE GİRECEK

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ben, Bahçeağıllı hemşehrilerimizin mağdur olmamaları, en azından bu sürenin 5 yıllığına uzatılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne elden yazı götürdüm. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’la da görüşüldü. Bakanımız, konuyla ilgilenmesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne talimat verdi. Konu, komisyonlarca görüşüldü ve konunun Ekim’in sonuna doğru veya Kasım’da Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelmesi planlanıyor.” dedi.

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYOR

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise “Bakanımızla görüşüp durumu dile getirdik. Bunun kanun meselesi olduğunu, kanun değişikliği gerektiğini ifade etti. Bu işin çözümü konusunda gerekeni yapmaya karar verdik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni kanun değişikliği gündeme gelecek. Bu konuda elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.