Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında Sıcak asfalt yol, parke taş yol ve kaldırım yapım işi için İller Bankası A.Ş’den ek kredi kullanılması konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Meclis toplantısı, 1 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlık yaptı.

YANGIN VE SEL FELAKETİNDE HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Alacağımız kararların ilçemiz ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Temmuz ve Ağustos ayında ülke olarak acılı günler geçirdik. Yangın ve sel afetleriyle yüreğimiz yandı. Allah tekrarını göstermesin. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyorum. Kapaklı Belediyesi olarak imkanımız çerçevesinde ekiplerimizi yangın bölgesine gönderdik. Başkan Yardımcımız Halil Yıldırım, Meclis Üyemiz Özgür Cengiz ve Özel Kalem Müdürümüz Ufuk Bayraktar ile yanlarında giden 3 personelimize teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey beni arayıp bu arkadaşlarımızın müdahalelerinin nasıl verimli olduklarını ifade etti. Basın açıklamasında da Kapaklı’yı zikretti. Bu bizi gururlandırdı. İlerleyen zamanlarda bizler de AFAD ile afetlere karşı çeşitli birimler kurup, eğitimler düzenlememiz gerekiyor.” dedi.

"30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZI KUTLUYORUM"

Ağustos ayının Türk şanlı tarihi için zaferlerle dolu bir ay olduğuna vurgu yapan Başkan Çetin, “Ağustos ayı Malazgirt’ten Büyük Taarruz’a kadar birçok zafere imza atılan bir ay. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir kez daha kutluyorum. 3 gün boyunca düzenlediğimiz 2.Kazak Gölü Festivalimize vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Umuyorum ki 29 Ekim’de daha iyisini yaparız. Bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Ruhları şad olsun.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddeleri okunarak görüşülmesine geçildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Gündemin ilk maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 02.07.2021 tarih 10034 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısı görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 13.07.2021 tarih 10669 sayılı Cumhuriyet Mahallesi 1202 ada 35 parselde bulunan 48,88 m² belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazı da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde görüşülen Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 14.07.2021 tarih 10757 sayılı Bahçelievler Mahallesi 1079 ada 2 parselde bulunan 17,00 m² belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazı da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 14.07.2021 tarih 10758 sayılı İnönü Mahallesi 900 ada 16 parselde bulunan 3,00 m² belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren gündemin dördüncü maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Bir sonraki gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 17.08.2021 tarih 12018 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısı görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 19.08.2021 tarih 12180 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısının görüşülmesini içeren altıncı gündem maddesi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Yedinci gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğünün 18.08.2021 tarih 12132 sayılı Ek Bütçe konulu yazısına istinaden İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün bütçe tertiplerine mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetmeliğini 37. Maddesine istinaden ek bütçe yapılması konu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, müdürlüklerin personel eğitimi için harcama yaptığını ve bu nedenle ek kaynağa ihtiyaç duyduğunu belirtti. Gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Bir sonraki gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğünün 20.08.2021 tarih 12274 sayılı Bütçe İçi İşletme Ücret Tarifesi konulu yazısı görüşülerek Tarife Komisyonuna havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 23.08.2021 tarih 12301 sayılı Boş Kadro Değişiklik Cetveli konulu yazısının görüşülmesini içeren gündemin dokuzuncu maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 23.08.2021 tarih 12302 sayılı Tam Zamanlı Sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet Teknikerin Çalışma Ücretinin belirlenmesi konulu yazısı ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

EK KREDİ TALEBİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Meclis toplantısı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 24.08.2021 tarih 12431 sayılı Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın adının ilçemizdeki parklardan birine verilmesi konulu yazısının görüşülmesiyle devam etti. Söz konusu madde oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 25.08.2021 tarih 12474 sayılı Kazım Karabekir Mahallesi 475 ada 24 parselde bulunan 213,97 m² lik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren on ikinci gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğünün 25.08.2021 tarih 12504 sayılı Sıcak asfalt yol, parke taş yol ve kaldırım yapım işi için İller Bankası A.Ş’den ek kredi kullanılması konulu yazısı görüşülerek meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

EK GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Gündeme ek madde olarak sunulan gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun “Mahalli İdarelerde Sözleşme İmzalanması” başlıklı 32. Maddesi gereğince Kapaklı Belediyesinde görev yapan memur kadrolara ve sözleşmeli personellere sosyal denge tazminatı ödenmesine yönelik görüşmelere başlanması, görüşmelerde mutabakat sağlanması halinde sözleşmeyi imzalamak üzere Kapalı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi. Komisyonlara gönderilen konuların görüşülüp, karara bağlanması için Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumu 3 Eylül Cuma günü saat 14.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılması kararlaştırıldı.