İlçemizde 24 Kasım Öğretmenler günü 24 Kasım Pazartesi günü düzenlenen programlarla kutlandı.

24 Kasım pazartesi günü saat 09:30’da Atatürk anıtına Milli eğitim Müdürü Tahsin Nalbant Tarafından çelenk sunularak başlayan kutlamalar müzik öğretmeni Yasemin Mercan yönetiminde İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile devam etti. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından programa bir düğün salonunda devam edildi.

Programa, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI NALBANT YAPTI
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kutlama mesajı okundu. Programın açılış konuşması ise ilçe milli eğitim müdürü Tahsin Nalbant tarafından gerçekleştirildi. Ulu önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul etmesiyle her 24 Kasım’ın, öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Nalbant öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayarak tarihten örneklemeler yaptı.

İlk olarak Fatih Sultan Mehmet’ten ve hocası Akşemsettin arasında geçen bir olayı anlatan Nalbant “Fatih Sultan Mehmet “Çağ açıp çağ kapatan bir komutan İstanbul’u fethettiği zaman halk ve askerler sağ ve sol’da dizilmişler Fatih’e şükranlarını sunmak için çiçekler vermektedirler. O büyük komutan ise başı ve gözüyle işaret ederek Akşemsettin’e çiçek sunmalarını istemektedir. Ve nihayet şöyle buyurur gidiniz ve çiçekleri ona sununuz Fatih benim ama o benim hocamdır. Beni yetiştiren o’dur” diyor.

nalbant-kapakliDaha sonra ise Yavuz Sultan Selim’den Örnek veren Nalbant “Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri hocasının arkasından yürürken atının ayaklarından çıkan çamur hem atın hem de kendi kaftanının kirlenmesine sebep olmaktadır. Millet telaşlanıyor her tarafta bir koşuşturma o ise şöyle söylüyor hocamın atından sıçrayan çamur ve topraklar benim için şereftir bu kirli kaftanı kabrime koyunuz” demiştir. Bakınız iki büyük komutan Öğretmene bu denli kıymet vererek saygı gösteriyorlar” dedi.

TOPLUMU ŞEKİLLENDİREN SİZLERSİNİZ
Konuşmasının son bölümünde salondaki öğretmenlere seslenen Nalbant “Toplumu yoğuran, şekillendiren, yol veren ve geleceğe hazırlayan bizleriz biz ne kadar dikkatli, planlı ve prensipli olursak gelecek nesil o denli iyi yetişmiş olur ve geleceğe emin adımlarla yürür. Bu Anadolu topraklarında bizden sonraki nesil Atatürk’ün de ifadesiyle “Yetişecek olan nesil sizin eseriniz olacaktır” dedi.

ÖĞRETMENLER BİRGÜN DEĞİL HERGÜN HATIRLANMALI
Öğretmenlerin yalnızca 24 Kasım’da değil, her gün hatırlanması gerektiğini söyleyen Nalbant, konuşmasını Hz. Muhammed (S.A.V.)’in şu sözleri ile sonlandırdı. “Ya öğreten ol, ya da öğrenen ol. Ve yahut bu iki zümreyi dinleyen ol. Ya da bu üç grubu seven ol. Sakın ha 5’inci gruptan olma! Yoksa helak olursun” Ve öğretmenler sadece öğretmenler gününde hatırlanmaması gerekir her zaman, her daim ve her fırsatta saygıyla, minnetle, hürmetle hatırlamalıyız. Şu anda emekli olan öğretmenleri, bilgi uğruna, vatan uğruna şehit düşenleri ve hali hazırda canıyla, kanıyla, her şeyiyle hazır bulunan arkadaşlarımın öğretmenler gününü tebrik ediyorum” dedi.

MESLEĞE YENİ BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Nalbant’ın ardından en genç öğretmen Sevgi Dilber ve emekli öğretmenlerden Sabret Arıcı günün anlam ve önemini anlatan duygu dolu konuşmalar yaptılar.

Program 24 Kasım öğretmenler günü konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam M. Ali Gürbüz, Garnizon komutanı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Milli eğitim müdürü Nalbant tarafından ödülleri verilerek devam etti.

Programda öğrenciler tarafından hazırlanan gönüllü öğretmen skeci sahnelenirken, Günün anlam ve önemini anlatan video gösterimi yapıldı. Programın kapanışı ise mesleğe yeni başlayan Öğretmenlerin Türk Bayrağına el basarak yemin etmeleri ile son buldu.