Bu yıl 16.'sı düzenlenen Piknik ve Güreş Şöleni’ne katılan ve destek olan kişilere teşekkür etmek ve plaket takdim etmek amacıyla Kapaklı Samsunlular Derneği tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

Kapaklı Çamlık Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında konuşan Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Keleş, “Samsunlular Derneği 2003 yılında Kapaklı’da kurulduğunda Kapaklı’nın nufüsü 30 bindi. Şu anda 150 bin nüfusa ulaşan Kapaklımızda kuruluşu 20 yıla ulaşan derneğimizin Kapaklı’da faaliyetleri devam ediyor. 2003 yılından 2023 yılına derneğimizi getiren dernek başkanlarımıza ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bütün derneklerimizin faaliyetlerine böyle devam etmesini temenni ediyorum. Kapaklımızda 16.’sı düzenlenen Kapaklı Samsunlular Derneği’nin Piknik Şölenini ilk defa Ata sporumuz olan Güreş Şenliğine çevirdik. Bizlere Kazak Gölü Mesire alanında ev sahipliği yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e çok teşekkür ediyorum. Tabi bu şenliğimiz siz değerli destekçilerimiz sayesinde yapıldı. Hepinize ayrıca tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.

samsunlu-kahvalti-program-2

Şarköy’de yatırımlar incelendi Şarköy’de yatırımlar incelendi

“DÜĞÜNLERİMİZDE, CENAZELERİMİZDE HEP BİRLİKTE OLDUK”

Piknik ve Güreş Şenliği’nin yapılmasında emeği olan herkese teşekkür eden Ağa Dursun Tekin, “Bizler Samsunlular olarak ilk etapta 1990’lı yıllarda başlayıp 2000’li yılların başlarında memleketimizden buraya göç ettik. Bizler burada hem Kapaklılı hemşerilerimiz ile hem de Samsunlu olmayıp diğer illerden gelen hemşerilerimiz ile dostluk kurduk, ticaret yaptık ve soframızı paylaştık. Düğünlerimizde, cenazelerimizde hep birlikte olduk. Dönem dönem aramızda gerginlikler olabilir, insan beşerdir. Ama paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Düzenlemiş olduğumuz Piknik ve Güreş Şöleni’nde bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

samsunlu-kahvalti-program-3

“GEÇMİŞTEN YARALARI OLAN BİR İLÇEYİZ”

Düzenlenen kahvaltı programına katılarak söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Dernekler bizim beraberlik duygumuzu pekiştiren önemli unsurlardandır. İlçemizde 37’ye yakın hemşeri derneği var. Aslına bakarsanız bugün Samsunluların etkinliğinde baktığımızda çok farklı bölgelerin ve yörelerin insanları da aramızda bulunuyorlar. Yarın başka bir dernek bu şekilde program düzenlediğinde aynı hassasiyeti gösterip düzenlenen etkinliğe katkıda bulunuyorlar. Göreve geldiğimizde ilçemizin sosyolojik yapısını inceleyen bir araştırma yaptık. Geçmişten yaraları olan bir ilçeyiz, sıkıntı yaşadığımız dönemler oldu. Ben de dışarıdan gelmiş ve burayı kendine yurt edinmiş biri olarak o acılı süreçleri yaşadım. Hamdolsun bugün böyle sıkıntılar yaşamıyoruz. Burada herkes huzurlu bir yaşantı için gayret gösteriyor.

samsunlu-kahvalti-program-1

“ANKARA’NIN GÜCÜNÜ KULLANMAYA GAYRET ETTİK”

Yavaş Yavaş 2024 yerel seçimleri içerisine giriyoruz. Biz 2019 yılında göreve geldik. Maalesef üzülerek ifade etmek gerekirse Cumhuriyet tarihinin en talihsiz dönemlerini yaşadık. Tüm bu sıkıntılara rağmen hep iktidar partisi olmanın avantajlarını yararlı hale getirdik. Hem de birikmiş sorunları çözmek için azami çaba gösterdik. İnsanların olduğu, göçün olduğu bir yerde sorunların hepsini çözmek pekte mümkün değildir. Böyle bir imkan hiçbir ilçede veya ilde yok.  Bizim yoğun göç alan bir yer olmamız sebebiyle her geçen gün ihtiyaçlarımız artıyor ve bu ihtiyaçları karşılamak için de yerel yönetimler, büyükşehir ve Ankara’nın gücünü kullanmaya gayret ettik.

“CUMA GÜNÜ YAN YOLLAR DA HALKIMIZIN HİZMETİNE AÇILACAK”

Biliyorsunuz hastane ile ilgili büyük bir uğraş verdik. Hatta Çerkezköy OSB bu süreçten vazgeçmişti çünkü 4 yıl bekleyen bir süreçte bir adım atılamamıştı. Yaptığımız mücadelelerle hastanemizi başlattık. Şu an kaba çalışması bitti ve ince çalışmalara başladılar. Umudumuz 2024 yılında hastanemizin halkımıza hizmet veriyor olması.  Yine hastanemizin yanında ilçe emniyet binamızın temeli atılmıştı. Artan fiyatlarla birlikte burayı yapan firma işi bıraktı. Yıldızkent Köprülü Kavşağı’nda şu an yan yollar yapılıyor tahminimizce önümüzdeki hafta Perşembe günü işin bitmesi. Yan yollarımız bittikten sonra bir tek aydınlatma işleri kalıyor onu da Kapaklı Belediyesi olarak biz yapacağız. Dolayısıyla herhangi bir sıkıntı olmazsa önümüzdeki hafta Cuma günü yan yollar da halkımızın hizmetine açılacak.

samsunlu-kahvalti-program-4

“ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ OLACAĞIZ”

Önümüzdeki ay tekrardan bir ihale yapıyoruz ve özellikle Cumhuriyet Mahallesi, Bahçelievler, Atatürk Mahallesi’nin belirli bir kısmı gibi bu yerlerinde asfalt çalışmalarını yapıp konforlu bir ulaşım ağına ulaşacağız. Kapaklı yeni ilçe olması sebebiyle çok ciddi ihtiyaçları var. Kapaklı’nın su seviyesi az hem de kuyulardan çıkan su kalitesi iyi değil dolayısıyla vatandaşlar bu konuyla ilgili bize sitem ediyor. Yine bu konuyla ilgili olarak TESKİ Müdürü ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bizim yine yeni yapılan hastanemizin 300 metre ilerisinde bir arıtma tesisi projemiz var. Şu anda maliyeti 450 milyon TL’ye tekabül eden bu tesisin kredisinin çıkarılması için yeniden bir Ankara programı gerçekleştireceğim. En azından temelini bile atarsak çok önemli bir sorunun çözümü için çalışmaya başlamış olacağız. En azından ilçemizde ihtiyaç duyulan suyun 4’te 1’ini ilçemize kazandırmış olacağız. Dernek başkanıma yeniden teşekkür ediyorum birlik beraberliğiniz daim olsun.” ifadelerini kullandı.

Kahvaltı programı bu yıl 16.'sı düzenlenen Piknik ve Güreş Şöleni’ne destek olan sponsorlara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

samsunlular-kapakli-kahvalti-1samsunlular-kapakli-kahvalti-3samsunlular-kapakli-kahvalti-2samsunlular-kapakli-kahvalti-5samsunlular-kapakli-kahvalti-4samsunlular-kapakli-kahvalti-6samsunlular-kapakli-kahvaltisamsunlular-kapakli-kahvalti-7